Såld

Toppmodern ljus vindstvåa

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Utjordsgatan 22

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 070 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 42 kvm
Biarea:
ca 16 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1941
Adress:
Utjordsgatan 22,
416 56 Göteborg

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS! Hjärtligt välkomna till denna fina vindstvåa i mysiga Kålltorp. Bostaden byggdes 2013 och har genomgående ljusa fina ytskikt. Ni har kök och vardagsrum i en öppen planlösning som bjuder in till socialt umgänge med plats för såväl vänner som familj. Mycket ljus från fönster i alla väderstreck. Nyrenoverat modernt badrum i ljusa ytskick samt dusch. Ett rofyllt sovrum med god förvaring samt härlig utsikt mot himlen från takfönstret. Här bor ni fint i ett lugnt villakvarter med gemensam uteplats, gräsmatta och tillgång till odlingslådor.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går.

Bostadens 58 kvadratmeter disponeras enligt följande:

HALL
Ni välkomnas in i entrén med en gråmålad trappa och vitmålade väggar. Trappan leder upp till bostaden. Vid trappan finns plats för avhängning av ytterkläder i hatthyllan samt skor. På golvet ligger trestavsparkett i ek vilket är genomgående i hela bostaden och ger en fint helhetsintryck.

KÖK
Vidare in i bostaden möts ni av en öppen härlig planlösning mellan kök och vardagsrum. Köksdelen bjuder in till trevlig matlagning tillsammans med vänner och familj. Kökets smarta L-form gör köket socialt och inkluderar kontakt med gästerna. Generöst med förvaring och arbetsyta. Inredningen går i vitt med moderna luckor i slätt utförande tillsammans med vitt kakel ovan massivbänkskivan i ek. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd fläkt och en kombinerad integrerad kyl med frys. Intill köksdelen under takfönstret har ett matbord en given plats. Härliga fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna.

VARDAGSRUM
Vardagsrumsdelen ges möjlighet till olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffa, bord och tv-möbel. Väggarna är fortsatt ljusa och på golvet ligger ljus trestavsparkett som ger en varm känsla till rummet.

SOVRUM
Sovrummet nås från vardagsrummet. Här finns plats för större säng och bra med förvaring i form av byrå om så önskas och att man utnyttjat varje kvadratmeter smart med gott om plats för att hänga kläder. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkettgolv.

BADRUM
Badrummet är nyrenoverat i modern ljus färgsättning. Ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar med vita stora liggande plattor. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med lampa ovanför. Dusch med glasdörr. Infällda och dimbara spotlights i taket.

Tvättmaskin och torktumlare finns i tvättstugan.

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 070 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och sophantering.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 23,31%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 345 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Kålltorp 76:12.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Hiss finns ej.

Byggår: 1941.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 42 m², biarea ca 16 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 88 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-06-03.

Information Förening

Förening: Brf Gluppö.
I föreningen finns 3 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Gluppö registrerades 2013 och fastigheten Kålltorp 76:12 förvärvades samma år. Fastigheten består av ett flerbostadshus i 2 våningar, inredd källare och vind. Föreningen upplåter 3 st lägenheter med bostadsrätt, varav 1 st om 2 rum och kök, 1 st om 5 rum och kök och 1 st om 6 rum och kök. Till föreningen tillhör 1 st garage och 5 parkeringsplatser som upplåts med hyresrätt. Fastigheten byggdes år 1939 och har renoverats löpande.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga belägen i källaren som är utrustad med 1 tvättmaskin, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Gemensam gård med utemöbler och studsmatta.
Garage med plats för cyklar, barnvagnar med mera. Utrustat med rymliga hyllor.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2013 och som sträcker sig till år 2022.
2013 - Vindslägenhet byggs. Taket byts ut med nya takpannor och hängrännor samt stuprör.
2014 - Vinden och vindslägenheten isoleras med bra ventilation. Krypgrunden städas och röjs från organiskt material samt förbättrad ventilation.
2015 - Brandsäkerhet: Lägenhetsdörr bytt till EI60 ståldörr säkerhetsklass 3. Trappan är brandskyddsmålad. Utrymningstrappa monteras på fasaden utanför fönstret i vardagsrummet. Fönstret är godkänt som utrymningsväg.
2015-2016 - Dränering av hela fastigheten. Gården görs om med ny gräsmatta och staket runt tomten. Terrassen/altanen i hörnet får nyttjas av samtliga medlemmar.
2016-2017 - Nytt kaklat golv samt nyputsade/målade väggar i källaren. Nytt torkskåp och tvättställ i tvättstugan samt ny ventilation till torkskåpet.
2019 - Fönsterbyte inklusive plåtarna runt om på hela fastigheten.

Parkering: Fastigheten har 5 p-platser. 1 plats/lgh kostar 300 kr/mån. En är uthyrd och en är för gäster.

TV och bredband: Föreningen är inte ansluten till någon specifik leverantör av TV eller Internet.

Övrigt: Medlemmarna i föreningen hjälps åt med bland annat gårdsstädning, trappstädning, skottning, gräsklippning och att städa tvättstugan.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning