Såld

Rymlig och ljus bostad med generös takhöjd och balkong

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Karin Corneliusson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nobelgatan 25A

1:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 902 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1947/91
Adress:
Nobelgatan 25A,
416 57 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av Lunden finner ni denna välplanerade genomgångsetta med generös takhöjd, rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt balkong i fritt läge. Lägenheten har genomgående ljusa och fräscha ytskikt vilket lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Bostaden erbjuder ett stilrent kök i vitt med plats för matbord och fyra stolar. Trivsamt och lättmöblerat allrum där generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ.

Brf Nobelgatan i Lunden är en bra förening med fin gemenskap och stabil ekonomi. Busshållplats finns utanför gatan där buss 60 passerar. Kort väg till Redbergsplatsen med flertalet buss- och spårvagnslinjer. Till centralstationen tar det cirka 10 minuter. Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av mysiga butiker, mataffärer, caféer, konditori och inte minst stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Rumsbeskrivning: Bostadens 38 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor i garderoben rakt fram. Den genomgående generösa takhöjden bidrar till känslan av rymd tillsammans med fina ytskikt och en otrolig utsikt.

Bostadens kök bjuder in till en härlig stund för matlagning med goda vänner. Stora ytor gör att man lätt kan hjälpas åt. Köket går i klassiskt vitt med släta köksluckor och rostfria beslag. Bänkytor i laminat och vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av spis med spishäll och ugn, köksfläkt samt kyl/frys. Invid det stora fönstret ryms ett matbord med plats för ett sällskap om minst fyra personer. Härifrån når man även lägenhetens balkong som ligger i ett högt och fritt läge med klinkers på golv.

Trivsam och lättmöblerat allrum där generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för en soffgrupp med tillhörande möblemang, kontorshörna samt sovdel med utrymme för en större enkelsäng. De sobra ytskikten återfinns här så som fint parkettgolv och gråmålade väggar.

Badrum med kaklade väggar i vitt och plastmatta i grå ton på golv. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 902 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 108 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 443 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,73%. Andel av årsavgift är 1,72%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 343 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 198 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Lunden 29:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 1947/91.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Information Förening

Förening: Brf Nobelgatan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 36 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Nobelgatan ligger med ett lugnt och populärt läge i Lunden. Busshållplatsen finns precis utanför på gatan. Kort väg till Redbergsplatsen med flertalet buss- och spårvagnslinjer. Ca 10 minuter till centralstationen. Föreningen förvärvade fastigheten Lunden 29:1 i Göteborg år 2006, adresserna Nobelgatan 25 A-D. Fastigheten innefattar 36 lägenheter med en sammanlagd yta på 2 439 kvm samt 3 lokaler med en sammanlagd yta på 55 kvm. Byggnaderna består av en nybyggd del från 1989-1991 samt en äldre del från 1947 som totalrenoverades 1989-1991.

Lägenhetsfördelningen är enligt följande:
1 rok, 7 st
2 rok, 12 st
3 rok, 15 st
4-5 rok, 2 st

På fastigheten finns ett flerbostadshus i sex våningar. Uppgångarna A och B uppfördes ursprungligen 1947 och uppgångarna C och D byggdes mellan åren 1989-1991.

Gemensamma utrymmen: Föreningslokal/ övernattningsrum:
Ett kombinerat styrelse- och övernattningsrum med en bäddsoffa och pentry finns till medlemmarnas förfogande. Belägen i uppgång D.

Tvättstuga:
Föreningen har två gemensamma tvättstugor, utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt ett mangelrum vardera. Här finns också tillgång till en mattvättmaskin. Tvättmöjlighet finns måndag-söndag.

Barnvagns- och cykelförråd
Barnvagnsrum finns på entréplan och cykelrum finns i samma hus med ingång i markplan.

Bastu:
Gemensam bastu finns i uppgång D. Denna kan föreningens medlemmar nyttja kostnadsfritt.

Uteplats:
Gemensam uteplats med grillmöjligheter. Här finns tillgång till utemöbler, parasoll och murad grill. Perfekt för sommarens festligheter.

Grovsoprum:
Sophantering med sortering av metall, glas, tidningar och plast.

Kommande/gjorda renoveringar: Genomförda renoveringar/ Väsentliga händelser:

2008
Den gemensamma innergården färdigställdes med stenlagd uteplats, utemöbler, grillplats, planteringar och buskar.

2012
Fasad och takprojekt: Föreningen har renoverat tak, fasader och ventilationssystem. Bland annat har plåtar målats, skyddsräcken och nya hängrännor monterats och papp och läkt lagts om.

Fasaderna har putslagats och fått nya rörelsefogar samt målats om. Balkonger har målats på undersidan, betong lagats i framkant samt tvättats. Fönster har fått nya tätningslister och nya stuprör har monterats.

Nya tryck- och temperaturstyrda frånluftsfläktar har monterats på taket samt hål har tagits upp i fasaderna för ett stort antal nya friskluftsventiler. Detta i syfte att uppnå balans i ventilationssystemet.

Projektet har genomförts inom de ekonomiska ramar som var kalkylerade.

2007 - 2011
Byte av belysningsarmatur.
Nya porttelefoner och portlås.
Ventilationskontroll genomfördes.
Energideklaration genomfördes.
Värmesystemet har justerats och ny värmepump installerats.
Reparation och iordningställande av föreningens lokal.
Färdigställande av gemensam uteplats med murad grill på innergården.
Renovering av det kombinerade styrelse- och övernattningsrummet.
Översyn av brandskyddet.

Inga stora kommande underhåll är planerade.

Parkering: Boendeparkering finns på gatorna i området,.
Föreningen har tre parkeringsplatser men till dessa är det kö.

TV och bredband: Kabel-tv via ComHem. Basutbudet av TV- kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband betalas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning