Huskänsla med uteplats i västerläge

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Bofinksgatan 7

2:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
1 790 000 kr
Avgift:
2 369 kr/mån
Rum:
2 rum
Biarea:
ca 48 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Bofinksgatan 7,
412 70 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I en av Örgrytes gedigna flerfamiljsvillor finner ni denna mysiga tvåa med direkt närhet till den stora uteplatsen i västerläge. Bra planlösning med lättmöblerade rum, stilrent renoverat badrum från 2019, gott om förvaring. Gemensam trädgård för föreningens medlemmar. Fri parkering på gatan.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna ligger inom promenadavstånd men nås även lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 790 000 kr

Avgift: 2 369 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, el, och bredband. Andel i föreningen är 10,84%. Andel av årsavgift är 15,6%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 245 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och övrigt 100 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 2 rum.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Övrigt: Inredandet av källarlägenheten strider mot gällande detaljplan i området och åtgärden bedöms vara en stor avvikelse. Då fastighetsägaren har visat att lägenheten har varit inredd som bostad i mer än 10 år har byggnadsnämnden inte möjlighet att besluta om rättelse. Därmed kan byggnadsnämnden inte ingripa i ärendet.

Bygglov har utfärdats för ombyggnaden med badrum.

Information Förening

Förening: Brf Örgryte 36:4.
I föreningen finns 4 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Örgryte 36:4 äger fastigheten Skår 36:4 med adress Bofinksgatan 7. Flerfamiljsvilla med källare och delvis inredd vind. Föreningen består av 4 lägenheter. Föreningen äger ej marken utan det är tomträtt. I Göteborg pågår omräkning av avgifter (2020-11-25), Föreningen har fått nedsättning av värdet pga väggbeklädnaden som är i gips.
Föreningen har ingen policy gällande delat ägande eller juridiskt ägande. Dessa frågor får man ta direkt med föreningen för att veta vad som gäller i enskilt fall. i nuläget tar inte föreningen ut någon överlåtelse- eller pantsättningsavgift.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga och allmänna förråd i källare är gemensamma utrymmen. Städning sköts gemensamt av medlemmarna enligt en lista.

Försäkring: De är medlemmar i föreningen Bostadsrätterna och har en försäkring via dem.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som de följer. De har enligt underhållsplanen köpt ut fjärrvärme, bytt tak och fönster, målat fastigheten samt att delar av stammarna har bytts ut. Det finns ingen stor renovering planerad (2020-11-25). Underhållsplanen kommer att revideras under 2021.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Gratis parkering på gatan.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till Bahnhof.

Gårdsplats: Trädgårdstomt.

Övrigt: Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning