Såld

Tidstypisk 30-tals gaveltrea med balkong i sydväst

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Spaldingsgatan 9

3:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 412 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 70 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1938
Adress:
Spaldingsgatan 9,
412 59 GÖTEBORG

Beskrivning

I omåttligt populära Johanneberg, på våning 2 i rustik funkisfastighet saluförs nu en perfekt disponerad gaveltrea med grönskande utsikt från stora fönsterpartier och balkong i sydväst. Tidstypiska 30-tals attribut finns bevarade i form av parkett, listverk och luftig takhöjd bortåt 2,70 meter. Ni erbjuds ett generöst vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag, trevligt kök i exklusiv bok med matplats, två generösa sovrum med goda förvaringsmöjligheter och ett kaklat badrum med tvättmaskin. Välrenoverad fastighet med en fantastisk gemensam takterrass med vidsträckt utsikt att nyttja för medlemmarna, grönskande omgivningar och bostadsrättsförening med god ekonomi, låg belåningsgrad. All närservice inom ett verkligt stenkast samt fantastiska kommunikationsmöjligheter i direkt närhet samt från Korsvägen som nås på några minuter. Varmt välkomna på visning och välkomna hem!

Johanneberg är ett område med karaktäristisk funkisbebyggelse som är känt för sin grönska och närhet till stadens parker. Här bor man i ett citynära läge med Chalmers, Avenyn, Korsvägen och stadens nöjesutbud endast en kort promenad bort. Goda kommunikationer med buss och spårvagnar. Bekvämligheter i form av flera matbutiker, apotek och gym mindre än fem minuter bort. I närområdet finner ni även Mossen och Änggårdsbergens friluftsområden.

Bostadens 70 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Den utsmyckade entrén låter er välja mellan trappor eller hiss upp till våning två. Väl inne i hallen nyttjas ytan till max med förvaring tack vare ett flertal garderober. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkett som är genomgående för bostaden.

Parketten löper vidare in i vardagsrummet och övergår där till ett underbart fiskbensmönster, en vacker detalj och typiskt för husets samtid. Ett stort fönsterparti med fönsterbänkar i sten ger ett härligt ljusflöde som slår mot de vita väggarna. Rummet inbjuder flertalet möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och TV-möbel samt en matsalsgrupp för den som önskar.

Från vardagsrummet nås även den härliga gavelbalkongen, belägen med utsikt över Johanneberg i sydvästläge. Här finns plats för möblering, växter och ett par nära vänner.

Bostadens kök har goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet platsbyggda över- och underskåp. Inredningen går i exklusiv bok som specialtillverkats av Lundins snickerfabrik i Hestra, luckor i spegel tillsammans med vitt kakel på vägg och en bänkskiva i delvis i fin granit och rostfritt stål. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, inbyggd mikro, kyl med frys och diskmaskin. Intill fönsterpartiet har matbordet en given plats för sex personer. Ett fönster ger ett fint ljusflöde och ett rum som blir ett nöje att både umgås och förbereda middagen i.

Bostadens första sovrum ger plats för en dubbelsäng med tillhörande avlastningsmöbel. Det finns gott om förvaring i inbyggda garderober samt inbyggda hyllsystem i samma kulör som resten av rummet. Väggarna är målade i en fin grå kulör och på golvet ligger ekparkett.

I det andra sovrummet ryms en mindre dubbelsäng och en arbetshörna för den som önskar. Förvaringen av kläder sker bäst via de två inbyggda garderoberna med överskåp. Väggarna är målade i ljusblått och på golvet ligger även här parkett.

Badrum med enkel färgsättning i en bas av vitt kakel och terracotta klinker på golv. Inredningen av badrummet består av WC, handfat med kommod i vitt med ovansittande spegelskåp, handdukstork och en duschhörna med vikbara väggar i glas. Till sist en toppmatad tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 412 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 149 kr/mån som avser bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,12%. Andel av årsavgift är 4,1198%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 436 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 146 kr/mån, och hushållsel 290 kr/mån.
Driftskostnaderna är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 46:5.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11/1203.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns.

Byggår: 1938.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 70 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Gavelbalkong i sydväst.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 131 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-09-06.

Information Förening

Förening: Brf Blåhaken 9. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 29 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Blåhaken 9 förvärvade fastigheten Johanneberg 46:5 år 2001. Föreningen upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns det en gemensam takterrass, cykelförråd, tvättstuga och soprum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har sänkt avgifterna med 5 % per år både 2017 samt 2018. Föreningen fungerar på att sänka avgifterna ytterligare i juni 2020, men inga beslut är tagna i dagsläget. Kontrollerat med föreningen 20191216. Ytterligare sänkningar kan bli aktuella i framtiden, se årsredovisning.
Föreningen har en ovanligt god ekonomi. Belåningsgraden ligger på låga 3 622 kr/kvm.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2044.
2019 OVK besiktning
2018 Höjd kapaciteten i tvättstugan.
2018 Trätrall av ädelträ i olika nivåer på takterassen
2018 Målat väggar, golv och dörrar i källaren
2017 Målning av hela trapphuset
2017 Ny LED belysning i trapphuset
2017 Totalrenovering av hiss
2017 Installation av ny porttelefon
2017 Installation av säkerhetsdörrar och postboxar i entrén
2017 Ny ytterbelysning runt huset
2016 Målning av takplåt
2016 Ny tvättmaskin
2015 OVK besiktning
2013 Balkonger
2011 Undercentralen
2011 Tvättstuga, Ny mangel
2011 Installation av värmekablar i stup/hängrännor
2008 Tvättstuga 2008
2006 Nytt ventilationssystem
2006 Tvättstuga, Ny tvättmaskin, torkskåp och torktumlare
1984-1985 Nyinstallation hiss
1984-1985 Elstambyte
1984-1985 Rörstambyte
1984-1985 Nya balkonger
1984-1985 Omläggning av tak
1984-1985 Omputsning av fasad.

Parkering: Föreningen hyr ut 8 parkeringsplatser för 525 kr/mån. I dagsläget 1 person i kö (20191216).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ComHem.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning