Såld

Superfin bostad i högt läge med balkong

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stobéegatan 13

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 131 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1937
Adress:
Stobéegatan 13,
416 53 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till omtyckta Stobéegatan i Kålltorp! Denna mycket välplanerade lägenhet bjuder på rikligt ljusinsläpp och balkong i ett högt och fritt läge. Dessutom bra förvaringsmöjligheter och en generös takhöjd. Bostaden inger en harmonisk känsla med närhet till både natur och stadens puls. Här finns bevarade, tidstypiska detaljer som spegeldörrar och takrosetter. Det ljusa köket har bra arbetsytor och matplats för fyra personer. Vardagsrummet har ett generöst fönsterparti i gavelläge och härifrån nås den underbara balkongen. Här kan man sitta och njuta av fågelkvitter och blicka ut mot det hemtrevliga villaområdet. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och byrå. Här finns både garderober och klädkammare. Det helkaklade badrummet går i ljus ton och har badkar. Till lägenheten hör ett källarförråd.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat och Härlanda tjärn med härlig natur och sjöar samt Skatås motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På närliggande Björcksgatan ligger den lokala matbutiken Ica Nära och på samma gata finns även en lokal kött och charkbutik. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet med dess utbud av bland annat matbutiker, apotek, grönsakshandlare, bank, fiskbil, systembolag och gym. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats, spårvagn 1, 3, 5 och buss 17 som tar er enkelt vidare till stadens alla hörn. Varmt välkomna på visning!

Bostadens 52 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och inbjudande hall. Generös takhöjd tillsammans med ljusa ytskikt och ett härligt ljusflöde från fönsterpartier i två olika väderstreck. I hallen finner ni goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder via två inbyggda garderober. Väggarna är vitmålade i en behaglig ton och på golvet ligger ekparkett.

Kliver ni vidare in i bostadens möts ni av vardagsrummet. En trevlig plats att umgås på i goda vänners lag. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar en större soffgrupp, bord och tv-möbel och för den som önskar finns det även plats för ett matbord där sex gäster kan sitta ned. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger även här ekparkett. Från denna del av bostaden når ni även lägenhetens trevliga balkong med ett högt och rogivande läge. Platsbyggd bänk där man kan sitta ned och njuta av Kålltorps trevliga miljöer.

Ett rofyllt sovrum där ni kan möblera med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. God förvaring för kläder och skor sker bäst via två garderober. Väggarna är målade i en magisk grå kulör och på golvet ligger ekparkett.

Bostadens kök går i en ljus ton med släta köksluckor tillsammans med bänkskiva i rostfritt och ek. Ovan bänk sitter ett stilrent grått kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, en kombinerad kyl med frys och diskmaskin. Ett härligt fönsterparti bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de gråmålade väggarna. På golvet ligger även här ekparkett. Intill fönsterpartiet finner ni plats för matbord där minst fyra sittande gäster får plats.

Det trevliga badrummet har fått stilsäkra och moderna material. Helkaklat med vitt kakel på vägg och klinker i samma ton. Ett fönster ger fint naturligt ljus in till badrummet. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegel och skåp. Badkar med tillhörande duschdraperi tillsammans med handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 131 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0938%. Andel av årsavgift är 9,3794%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 25:32.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1937.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 52 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Bilplats: Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan det är gratis längst gatorna i området.

Information Förening

Förening: Brf Stobéegatan 11-13. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Stobéegatan 11-13 bildades 2008 består av 10 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt i tre våningsplan och de äger fastigheten Göteborg Kålltorp 25:32. Lägenhetsfördelningen enligt följande: 1 rok: 2 st. 2 rok: 6 st. 3 rok: 2 st.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet tillhör ett gårdsförråd. Gemensam tvättstuga och cykelrum finns att tillgå.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen planerar att höja avgifterna med 3,5% i april månad.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring via IF.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar:
Stambyte och elstammar byttes på 90-talet.
Taket byttes tidigt 90-tal.

Kommande renoveringar:
Totalrenovering av båda trapphusen
Ommålning av hela huset

För ytterligare information se årsredovisning.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan det är gratis längst gatorna i området.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. Leverantör Com Hem.
Bredband via Com Hem, betalas separat.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning