Såld

Femtiotalsvilla med högt läge & vacker utsikt

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Kungsbacka

Med Lundin Kungsbacka får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Hyllan 18

Kungsbacka

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 184 kvm
Biarea:
ca 63 kvm
Byggår:
1954
Tomtarea:
ca 1 692 kvm
Adress:
Hyllan 18,
43442 Kungsbacka

Beskrivning

I centrala Kungsbacka, med högt läge och fin utsikt, ligger denna generösa 1 ½-plans villa med inredd källare om 184+63 kvm. Huset har trevliga sociala ytor för stora sällskap på entréplan, privata sovrum på övre plan samt tvättstuga, badrum och förrådsutrymmen i källarplan. Huset har totalt fem sovrum varav ett på entréplan, tre på övre plan samt ett i källarplan vilket passar perfekt för tonårsbarnet eller gäster. Mysig planlösning med utrymmen för alla i familjen! Huset har gott om förvaringsutrymmen i form av walk-in-closet, generösa kattvindar och förråd. Väl tilltagen och varierad trädgård med stor potential. Garage samt plats för flera bilar på uppfarten. Huset är förbesiktigat.

Här bor ni i ett barnvänligt område med blandad bebyggelse där äldre och nya villor blandas med flerbostadshus. Perfekt läge med närhet till skola, middag och bio inne på torget, pendlingsavstånd till Göteborg samt sommarstaden Varberg. På promenadavstånd ligger Kungsmässan samt Kungsbackas Resecentrum med bra tåg- och bussförbindelser. I närområdet finns mataffärer, idrottsanläggningar, restauranger, skog och hav. Cykelavstånd till härliga Hanhals badplats med klippor och välhållen brygga. Kuperade och varierade omgivningar perfekta för löprundor och promenader. Här kan man ha en klimatsmart och bilfri levnadsstil!

Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med förvaringsmöjligheter i garderober. Golvet kläs av trälaminat med underliggande originalplankgolv och väggarna är ljust målade samt har tapet från BN Walls.

Underbart kök som renoverades 2019 och har rikligt med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Tidlösa släta köksluckor i ljusgrått med mässingshandtag kombineras med bänkytor i grått, vitt kakel och infälld porslinsvask med mässingsblandare, Köket är genomtänkt utformat och erbjuder såväl generösa arbetsytor som gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Ikea), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Ikea), fläktkåpa (Ikea), inbyggnadsmikro (Ikea), integrerad diskmaskin (Ikea) samt kyl i fullhöjd (Electrolux). Frys i fullhöjd finns nere i tvättstugan. Samtliga vitvaror är från 2019 förutom kylen som är från 2018. Golvet kläs av trälaminat med underliggande originalplankgolv och väggarna är tapetserade i William Morris tapet Honeysuckle i färgen Green/Coral pink. Kasettak i 50-talsstil och ljusskenor i taket.

Generösa sällskapsytor med vardagsrum och matsal i öppen planlösning. Här kan man inreda med stor soffhörna, matplats för stora middagssällskap och övrigt möblemang. Parkettgolv i original och väggar med en vilsam ljusgrön tapet. Från matsalsdelen är det utgång till ett mysigt uterum med öppen spis och vidare når man trädgården.

Sovrummet på entréplan har gott om plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Förvaringsmöjligheter i två tidstypiska inbyggda garderober med överskåp. I sovrummet finns även en öppen spis som blir ett dekorativt inslag. Golvet kläs av trälaminat med underliggande originalplankgolv och väggarna är målade i ljusgrönt med vit bröstpanel.

På entréplan finns en toalett med beigetonat klinkergolv och blåtonat kakel samt träpanel på väggarna. Här finns wc och handfatskommod.

ÖVRE PLAN

När man kommer upp för trappan möts man av en övre hall/allrum. Här kan man inreda med loungehörna och det finns en platsbyggd fönsteralkov med förvaring och härlig sittplats med utsikt över hela staden. Golvet har målat originalträgolv och väggarna har jordnära färger från BN Walls tapeter. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion. Från allrummet nås en kattvind med goda förvaringsmöjligheter.

Det största sovrummet på övre plan är generöst utformat och har gott om plats för dubbelsäng, arbetshörna och övrigt möblemang. Förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob samt ingång till kattvind. Golvet kläs av trälaminat med underliggande originalplankgolv och väggarna är målade i vitt.

De två mindre sovrummen kan inredas med säng och arbetshörna. Golven kläs av trälaminat med underliggande originalplankgolv och väggarna är målade i vitt. Snedtaken ger en mysig karaktär åt rummen.

KÄLLARPLAN

Nere på källarplan möts man av ett allrum med plats för valfritt möblemang. Rått betonggolv och väggar målade i vitt samt grått tegel. Här finns en även braskamin som höjer mysfaktorn.

Generöst rum med gott om plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna och soffa. Perfekt för tonårsbarnet eller som gästrum! Rått betonggolv och väggar målade i vitt och svart samt tegelliknande betong. Ett dubbelfönster bidrar med dagsljus. Från detta rum finns utgång till garaget.

Stort badrum med både badkar och separat duschhörna samt plats för förvaringsmöbel. Grått klinkergolv och väggarna är delvis vitmålade samt delvis helkaklade i gammaldags kakel i mild grön nyans. Flera fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

I anslutning till badrummet ligger en separat toalett med wc och handfat. Grått klinkergolv och väggar i gammaldags kakel i mild grön nyans samt tegelliknande betong.

Från allrummet nås en rymlig walk-in-closet med öppen garderobslösning samt ett kombinerat allrum/förråd.

I källarplan ligger även tvättstugan som renoverades 2019. Väggarna är målade i vitt och taket i gammelrosa. I tvättstugan finns tvättmaskin (Bosch Vario Perfect, 2018), frys i fullhöjd (Bosch, 2017) samt väggfasta hyllor. Dörr med utgång till trädgården.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 361 000 kr varav byggnadsvärde 1 589 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 45 000 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 5 000 kr/år, vatten/avlopp 3 000 kr/år, renhållning 2 000 kr/år, och hushållsel 35 000 kr/år.
I posten hushållsel ingår även kostnad för uppvärmning. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Avstyckningsplan Avstyckningsplan Detaljplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kungsbacka 6:17.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1954.

Senaste renovering/ombyggnad: 2017-2019 isolering av takbjälklag, utflytt av väggar, vindsluckor, kök, altan, innerväggar mm.

Storlek: Boarea ca 184 m², biarea ca 63 m². Areauppgifter enligt uppmätning. 6 rum, varav 5 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Stomme: Betong. Bjälklag: Betong. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Lackerad plåt. Fönster: 2-glasfönster.
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Vattenburen el.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2017-02-15.

TV- och internetanslutning: TV: Digitaltv. Internet: Bredbandstelefoni.

Uteplats: Altan i söderläge.

Övriga byggnader: Trädgårdsskjul i plåt.

Tomt: Stor varierad trädgård med plana och sluttande partier samt inslag av berg. Skiffergång fram till entrédörren.

Planritning