Såld

Förmodligen den mysigaste ettan i Lunden

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stafettgatan 4C

1:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 477 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1944
Adress:
Stafettgatan 4C,
416 59 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till denna hemtrevliga genomgångsetta på lugn återvändsgata. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, charmiga brädgolv och ljus färgsättning. Stora fönsterpartier i två väderstreck som släpper in mycket ljus samt välbevarade fönsterbrädor i marmor. Det renoverade köket är en fröjd för såväl mästerkocken som inredningsfantasten. Allrummet är lättmöblerat och generöst utformat. Välmående förening med både takterrass och bastu till medlemmarnas förfogande.

Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.
Välkommen på visning och välkommen hem!

Interiör: Lägenhetens 35 kvm disponeras enligt följande:

Den välkomnande hallen på Stafettgatan 4C kantas av goda förvaringsmöjligheter för säsongens kläder och skor i form av en platsbyggd garderob. Här finns även plats för en hallmöbel för avhängning av både ytterkläder och skor.

Hallen leder sedan in till lägenhetens kombinerade vardagsrummet/sovrum. Tack vare lägenhetens disposition ryms soffa, tv-hörna, säng och skrivbord. Orginaldetaljer såsom det vitpigmenterade plankgolvet, gjutjärnsradiator och fönsterbänkar i marmor skapar en autentisk känsla av att man blivit träffad av historiens vingslag.

Genom hallen på andra sidan lägenheten hittar vi lägenhetens absolut guldkorn, köket. Köket renoverades 2017 med smakfulla materialval. Skåpluckorna går i grått med en hårdvaxoljad bänskiva i robust ek, vilket skapar en fantastisk kontrast. Här finns goda förvaringsmöjligheter i de öppna hyllplanen att fylla med redskap för både bak och mat. Kökets utrustning består av spishäll, inbyggnadsugn, integrerad kyl och frys, samt en diskret kolfilterfläkt av äldre modell. Samtliga vitvaror är från 2017.
I köket finns plats för fyra sittplatser som borgar för många härliga middag med vänner och familj.

Badrummet nås från hallen och är utrustat med dusch, WC och handfat.

Detta är en lägenhet som verkligen bör upplevas på plats!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 477 kr/mån. Inkl. värme, vatten och sophantering. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 230 kr för grundutbud av kabel-tv samt bredband från Com Hem.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,76%. Andel av årsavgift är 3,76%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, renhållning 100 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
El och försäkring är enligt schablon och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

100 kr / månaden betalas för städning av trapphus, betalas till föreningen.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1101C.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1944.

Storlek: 1 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 35 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: kabel-tv via Com Hem. Internet: Bredband via Com Hem.

Bilplats: Föreningen har 10 parkeringsplatser samt två extraparkering som nyttjas under våren och sommaren. Före föreningens parkeringsplatser gäller separat kö (Ingen kö i dagsläget - kontrollerat 2020-02-05) Avgiften för parkering uppgår till 400 kr. I övrigt råder fri parkering på många av gatorna runt om i området.

Information Förening

Förening: Brf Stafettgatan 4.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Stafettgatan 4 äger fastigheten Lunden 55:5 och upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt. Fastigheten bebyggdes 1943-44 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar.

Föreningens ekonomi: Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2044.

Underhåll som planerats är; måla klart i källaren/trappuppgångar, ev ny belysning trappuppgångarna och lagning vid entrédörrar.

Gjorda renoveringar:
1991 utfördes stambyte i fastigheten.
1992 byttes elstammar i lägenheter/gruppcentraler.
1993 renovering av fönster, takomläggning, fasadrenovering samt trapphusrenovering.
2000 byte av termostatventiler till radiatorer.
2001 fönstermålning mot Stafettgatan.
2002 renovering av ytskikt i tvättstuga.
2003 byte av expansionskärl.
2006 målning av plåt på tak.
2009 målning av källare.
2012 byttes taket, fönstermålning, renovering av ytskikt i tvättstuga samt nya maskiner.
2013 genomförde föreningen en stöld- och brandinspektion i fastigheten samt installerade brandvarnare i trappuppgångarna och en brandsläckare utanför takterassen. Vidare har golvet i tvättstugan och asfalten på gården lagats samt obligatorisk ventilationskontroll (OVK) utförts och toaletten vid tvättstugan renoverats. Föreningen har även installerat belysning över dörrar på gårdssidan, jordad el i bastun samt belysning på takterassen. Omdränering av gårdssidan har gjorts där det uppstått en akut fuktskada samt en spricka i fasaden.
2014 har entrédörrar och källardörrar mot gården bytts ut. Målning av takterassen har utförts. Ny uteplats och ny gång på gården har gjorts samt utemöbler och en gasolgrill har köpts in.
2015 har föreningen satt plåt runt takterrassen och taket samt ombesiktigat den.
2017 Byte av belysning i trappuppgångarna a-c
Lagning runt entrédörrar a-c samt uppsättning av tak
Installation av timer på takterrassens belysning
Slipning och lackning av trappräcken med medlemmarnas hjälp
Målning av av källardörrar
Måla förråden i källaren
2019 gjordes bl a dränering framsidan och omläggning rör samt brunn och föreberedelse avrinning ut till brunn gata
Staket sattes upp
Mur framsida sattes upp
Pergola byggdes
Nya cykelställ framsidan
Ny marksten i granit i alla gångar

Kommande renoveringar och underhåll:
2020 Föreningen kommer i maj-20 lägga klart marksten intill fasaden och sätta upp ett cykelställ 4 platser vid a-ingången
Stensättning kommer att ske snart under pergolan
Ovk kommer att genomföras i år
Föreningen har genomfört mycket underhåll de senaste åren se årsredovisningen.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!