Såld

Lugnt gårdsläge & balkong

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordostpassagen 35

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 624 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 59 kvm
Våning:
1/8, hiss
Byggår:
1968
Adress:
Nordostpassagen 35,
413 11 Göteborg

Beskrivning

Utmärkt 2:a med Linnés myller runt hörnet. Välplanerad bostad med rum i fil mot lugnt gårdsläge, ljusinsläpp från stora fönsterpartier och härlig balkong. Lägenheten har ett trivsamt vardagsrum med stora sociala ytor och ett praktiskt kök med gott om förvaring. I Linnéstaden bor du med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. För studenten är det även bekvämt avstånd till Handelshögskolan och Göteborgs universitet. Njut av den prunkande grönskan i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid hamnen. Närhet till mycket goda kommunikationer med både spårvagn och buss. Möjlighet till garageplats!

Lägenhetens 59 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Golvet kläs av sandfärgat klinkergolv och väggarna är målade i ljusgrått. In mot vardagsrummet finns en bevarad tidstypisk dörr med glaspartier.

Trivsamt vardagsrummet som präglas av ett stort fönsterparti som sträcker sig längs ena väggen. Vardagsrummet kan inredas med en soffgrupp och övrigt möblemang. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt.

Välplanerat kök med gott om förvaring, bra arbetsytor och ljus matplats invid fönstret. Köket har köksinredning i vitt med släta luckor, bänkytor i trä samt stänkskydd av stavmosaik i gråa toner. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spis med ugn, fläktkåpa samt kyl med frys. Ett stort fönsterparti bjuder på ett härligt ljusinsläpp och en matplats för minst fyra personer har en given plats intill fönstret. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, arbetshörna och byrå. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Från sovrummet nås lägenhetens balkong som har ett lugnt gårdsläge.

Badrummet har ljusblått klinkergolv och ljusgråa väggar som är halvkaklade i vitt kakel. Inredningen består av wc, kommod med ovanpåliggande handfat, spegelskåp samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 624 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,4%. Andel av årsavgift är 0,46%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 26/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 8, hiss finns.

Byggår: 1968.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 59 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Från- och tilluft.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 124 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-05-17.

Information Förening

Förening: Brf Nordosten. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 200 st lägenheter varav 26 st hyresrätter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Nordosten är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2004. Föreningen köpte fastigheten 2006 (äger marken). I föreningen finns 226 lägenheter, varav 26 upplåts med hyresrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna: Nordostpassagen 8-14, 18-22, 33-37 samt Vegagatan 9-15.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns fyra tvättstugor. Tvättstugorna är utrustade med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum, en mangel och en centrifug. I föreningen finns även barnvagnsrum och cykelrum. Gemensam innergård med utemöbler, nybyggd lekplats samt grillplats.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Primär fastighetsförvaltning AB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-06-05).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018-2047. I dagsläget finns det inte några större renoveringar inplanerade framöver.
2007-2010 byttes elstyrningen ut och maskineriet till föreningens hissar renoverades.
2008 spolades avloppsrören av CleanPipe. Samma år byttes vissa tvättmaskiner ut.
2008-2009 installerades nya termostater och injustering utfördes.
2009 utfördes en energideklaration samt dräneringsarbeten av fasader i utsatt läge.
2010 installerades nya postboxar. Samma år genomfördes utbyte till rörelsestyrda belysningsarmaturer med lågenergilampor
2010-2011 tvättades fasaderna och fogarna fogas om i samband med en balkongrenovering där även balkongfasaderna byttes ut till bruntonat glas och de utstickande balkongerna förlängdes med 20 centimeter. Fasader genomgick även en hydrofobering och träramar runt fönster och dörrar målades i samband med balkongrenovering. Samma period byggde föreningen lägenheter på taken och i samband med detta byggdes nya tak och fläktaggregat byttes som även fick energibesparande värmeväxlare. 2011 asbestsanering av frånluftskanaler och fläktrum genomförd och avslutad i samband med genomförande av en OVK.
2012 utfördes åtgärder efter OVK och injusteringarna.
2013 renoverades föreningens hissar.
2015 renoverades tvättstugorna och ett nytt digitalt system för bokning installerades. Trappuppgångar målades, entréer fräschades upp och ytterdörrar sågs över. I samband med detta installerades ett digitalt lås - och porttelefonsystem. Samtidigt utfördes utbyggnad av entréer på Nordostpassagen 18, 20 och 22.
2016 renoverades två kontorslokaler i Nordostpassagen 35-37 till åtta bostadsrättslägenheter.
2016-2017 rengjordes och kontrollerades ventilationssystemet.
2017 fortsatte arbetet med att förbättra ventilationen ytterligare efter kontrollen 2016. Samma år lagades även betongskador under terrasserna mot Vegagatan på Nordostpassagen 8-14 samt 18-22. I samband med detta byttes räcken på terrasserna samt ommålning av fönster och fasad under dessa utfördes.
2018 renoverad lekplats och grillplats på innergården.
2019 utfördes relining av V/A-stammarna i kök och badrum, ommålning och uppfräschning av trappuppgångar samt andra allmänna utrymmen i föreningens tre hus, inglasning av balkonger och terrasser för de medlemmar som beställt det samt installation av 12 laddningsplatser för elbilar i garagen.

Parkering: I föreningen finns 150 garageplatser belägna i källaren. Plats kan hyras till en kostnad om ca 740 kr/månad. Det finns 12 laddningsplatser för elbilar i garagen. I dagsläget finns det lediga platser (2020-06-05). För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs stad.

TV och bredband: Kabel-TV via Com Hem och bredband via Ownit. Grundutbud av analoga och digitala kanaler samt bredband ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen är medlem i Fridhem-Johannedal samfällighetsförening och Vegastadens sopsug samfällighetsförening. Föreningens andel är 35,84%. Samfälligheten förvaltar mark och garageytor/sopsug där Brf Nordosten har 13,22%.

Förskola 58 m
Förskola Matrosen 68 m
Förskolan Murbräckan 68 m
Grodden Vid Slottsskogen 68 m
Små Vänner 98 m

Grundskola
Ryska Skolan 115 m
Annedalsskolan 184 m
Oscar Fredriksskolan 244 m
Freinetskolan Bild & Form 502 m
Nordhemsskolan 683 m

Gymnasieskola
Framtidsgymnasiet 502 m
Realgymnasiet 544 m
Snitz Gymnasium 753 m
Cybergymnasiet 753 m.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning