Såld

Välplanerat med balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Martin Hasselblad
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Beryllgatan 45

2:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 968 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 66,2 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1968-1969
Adress:
Beryllgatan 45,
426 59 Västra Frölunda

Beskrivning

Äntligen har vi äran att presentera denna välplanerade och stora tvårummare med balkong på omåttligt populära Beryllgatan. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Vardagsrummet är en ypperlig plats för umgänge i goda vänners lag. Ni erbjuds utöver det ett rofyllt sovrum, ett generöst kök med goda förvaringsmöjligheter och till sist ett kaklat badrum med tvättmaskin/torktumlare. Ett extra plus är att p-plats ingår i avgiften. Ett hem att trivas i!

HSB Brf Grevegården är en omtyckt och stabil förening med en social känsla. Här bor ni bra i ett lugnt barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor, strövområden, badplatser, småbåtshamnar, idrottsanläggningar, affärscentrum samt utomordentliga kommunikationer till övriga Göteborgs pulserande stadsliv och centrum. Det är närheten till havet som gör området extra eftertraktat. Med cykel tar ni er till Fiskebäck för att bada på ca 10 minuter och till Näset på ca 20 minuter. Vill ni sedan handla ligger Frölunda Torg med ett stort utbud av affärer bara 10 minuter därifrån. Kommunikationer i området är bra då närmsta busshållplats bara ligger några minuters gångpromenad bort och tar er till centrum på ca 15 minuter.

Välkommen på visning, och välkommen hem!

Interiör: Lägenhetens 66,2 kvm disponeras enligt följande:

Rymlig och möblerbar hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring av skor. Garderob som bjuder på ytterligare form av förvaring.

Lättmöblerat vardagsrum i generös storlek som ger plats för en soffgrupp med tillhörande soffbord samt tv-möbel. Man kan även möblera upp med ett matsalsbord, som borgar för många härliga middagar med vänner och familj. Stilrent golv i valnöt på golvet. De stora fönsterpartierna sprider ett behagligt flöde av ljus och skapar en luftig känsla genom hela rummet. Från vardagsrummet nås balkongen som vetter mot den härliga innergården, här finns många härliga stoltimmar att hämta.

Rymligt och smakfullt inrett kö med matplats för 4 personer i anknytning till fönster.

Lägenhetens sovrum är väl tilltaget med god plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns gott om utrymme att placera garderober för extra förvaring.

Det helkaklade badrummet är väl tilltaget med ljusa färgval på kakel och klinker, ett tidlöst tema som ger ett stilsäkert intryck. Utrustat med wc, handfat i kommod med överhängande spegelskåp, handdusktork, duschhörna, samt tvättmaskin/torktumlare som underlättar vardagsbestyren.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 968 kr/mån. I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,19895%. Andel av årsavgift är 0,19895%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 343.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1968-1969.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 66,2 m².

Bilplats: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes. Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser. Det finns även "vanliga" brickor att köpa. Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Grevegården. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 444 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Grevegården är en stor förening om 444 lägenheter samt en hyreslokal fördelat på sex stycken flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 33 654 kvm och total lokalyta är ca 53 kvm. Föreningens adress är Beryllgatan 2-73. Byggnationen skedde åren 1968-1969. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två samlingslokaler, gym, boulebana, keramikverkstad, lekrum, odlingslotter, tvättstuga och cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.
I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Pågående arbete/renovering i dagsläget:
Montering av solcellspaneler på taken, byte av äldre takfläktar och hängrännor, montering av nya uppstigningsluckor och landgångar vid taknock samt snörasskydd ovanför entréerna, byte/renovering av defekta tak- och rökluckor samt nytt lager takpapp läggs.
Urval av utförda renoveringar:
Ca 2010-2012 utfördes stambyte, renovering av badrum samt byte av elinstallationer och energisparande åtgärder.
Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.
2017-2018 genomfört åtgärder efter garantibesiktning av stambyte och nya badrum samt injustering av värme- och ventilationssystem.
2019 utfördes garagerenovering.

Parkering: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget. Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

TV och bredband: Tv via Comhem ingår i avgiften. I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Föreningen har inget gruppavtal om bredband så du väljer själv leverantör, det finns ca 16 stycken via fibernätet.

Gårdsplats: Fina gröna innergårdar med sittgrupper och lekytor för barnen.

Övrigt: Öppettider: Expedition. Helgfria måndagar 18.30-19.30 Tel: 031-29 40 57

Bra med kommunikationsmöjligheter till bland annat Frölunda Torg dit du tar dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Direktbuss 50 till Brunnsparken, ca 15 min. Vardagar på dagen är det täta avgångar, minst var 15:e minut.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning