Såld

Fantastisk balkong i västerläge

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Richertsgatan 12

1:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 481 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 36 kvm
Våning:
5/7, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Richertsgatan 12,
412 60 Göteborg

Beskrivning

På Richertsgatan 12 hittar ni detta guldkorn i funkisstil med många bevarade originaldetaljer. Våning 5/7 med vidsträckt utsikt över Johanneberg från balkong i bästa sydvästläge! Här bor du i ett lugnt läge men bara en kort promenad från Chalmers, Avenyn och Göteborgs övriga evenemangsstråk. Bostaden präglas av ett härligt ljusinsläpp från tydliga fönsterpartier som ger en luftig atmosfär. Ljusa väggar och fina golv, såsom fiskbensparkett, är genomgående och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Under sommartid fungerar balkongen som ett andra rum med många soltimmar att hämta. Allrummet erbjuder plats för såväl soffhäng som en väl tilltagen sovplats. Stort kök med plats för matbord och bra förvaringsutrymmen. Hiss finns!

Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer och träningsanläggningar. Bara några minuters promenad bort ligger trivsamma Vasagatan med sina populära caféer och uteserveringar.

Läget på Richertsgatan 12 erbjuder bra kommunikationer. Nästan direkt utanför dörren finns busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Bara några minuters promenad bort ligger Korsvägen, som är en av de stora knutpunkterna för Göteborgs lokaltrafik.

Möjlighet till snabbt tillträde finns.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Interiör: Bostadens 36 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Den välkomnande hallen kantas av bra förvaringsmöjligheter för säsongens kläder och skor i form av en garderob och ett skoskåp på höger sida, samt goda avhängningsmöjligheter.

Rakt fram hittar man det stilrena och funktionella köket med kyl/frys, ugn/spis samt mycket goda förvaringsmöjligheter. Här finns plats för ett matbord som bjuder in till härliga middagar med god utsikt genom fönstret över älskvärda Johanneberg. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till ett fantastiskt ljusflöde.

Köket leder sedan in till vardagsrummet till vänster. Tack vare lägenhetens disposition ryms soffa, tv-hörna, säng och skrivbord. Originaldetaljer såsom den välbevarade fiskbensparketten, gjutjärnsradiator och fönsterbänkar i marmor skapar en autentisk känsla av att man blivit träffad av historiens vingslag. Från vardagsrummet når ni bostadens trivsamma balkong i fritt läge med makalöst trevlig uppsyn över Johannebergs grönska. Här blir man bortskämd med sol från lunchtid till sen kväll, tack vare balkongens läge mot sydväst.

Lägenhetens rymliga badrum renoverades i samband med stambytet i föreningens regi. Kliniskt vitt kakel på väggar och grå/grön våtrumsmatta på golv. Glasad duschhörna, handfat och WC. Tack vare den kromade handdukstorken kan man alltid se fram emot en varm handduk efter duschen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 481 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,68839%. Andel av årsavgift är 2,68512%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Enligt schablon. Kan variera beroende på förbrukning och avtal.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 19.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 1 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 36 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. Internet: Bredband via Com Hem.

Uteplats: En underbar balkong fri från insyn.

Bakom huset finns en stor gräsmatta som hör till föreningen. Här kan man njuta i solens strålar när sommaren bjuder till och grilla!

Bilplats: Boendeparkering på gatan, "S5" samt inom zon på de närliggande gatorna i området.

Energideklaration: Energiklass E.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-05-28.

Övriga byggnader: - Till lägenheten hör två egna förråd. Ett stort vindsförråd, och ett källarförråd.

- Gemensam tvättstuga

- Cykelrum.

Information Förening

Förening: Brf Richertsgatan 12. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Richertsgatan 12 bildades 2003 och äger fastigheten Johanneberg 22:2 och därpå uppförd byggnad. Total lägenhetsyta uppgår till 1449kvm.

I föreningen finns 28 bostadsrätter.

Föreningens ekonomi: Föreningen förvaltas av SBC ekonomiskt såväl som tekniskt. Ekonomin är stabil och det finns inga planerade avgiftsförändringar. En sänkning gjordes 2013 och under 2014 har avgiften varit oförändrad. Föreningen hade en avgiftsfri månad i Juli år 2013, januari månad år 2015, samt juli månad år 2016.

För ytterligare information se bifogad årsredovisning.

Kommande/gjorda renoveringar: 2019 Spolning av avloppsstammar
2019 Byte av ventiler kallt och varmt vatten i källaren
2019 Åtgärdade läckage inkommande kallvattenledning
2019 Energideklaration
2019 OVK besiktning
2019 Byte sopsug rörsystem
2018 Reparation sopsugstank
2018 Byte av rökgasfläkt för öppna spisar
2018 Byte av Hiss
2018 Extra ventilation ettorna
2018 Avfuktare bytt i torkrum
2018 Bytt clips balkongdörrar
2017 Fällt träd baksidan
2016 Besiktning av fönster och balkongdörrar
2016 Oljud och rök från öppna spisar har undersökts, fläkt justerad
2015 OVK justering.
2014 Målning av trapphus
2014 Spolning av avloppstammar
2014 OVK-besiktning
2014 Installation av rörelsesensorer i trapphus
2014 Underhåll av fönster i trapphus
2013 Byte av värmepump
2013 Injustering av värmesystem
2013 Nya brandvarnare i samtliga lägenheter
2012 Ny porttelefon
2010/2011 Fasadrenovering och målning
2010/2011 Byte av balkonger
2010 Yttertak, renovering & målning
2010 Byte av fläkt till öppna spisar
2007 Fönster och dörrar i trapphuset
2007 Filmning och fodring av samlingsledning i bottenplattan
2006 Tvättstugan och maskiner
2004 Ventilation, bättring av yttertak
1991 Renovering av balkonger
1991 Omputsning av fasad
1991 Rör- och elstambyte
1991 Kakling av tvättstugan
1991 Målning av yttertak.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning