Såld

Välplanerad bostad med balkong och fin utsikt

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kabelgatan 35B

2:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 889 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 56 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1952
Adress:
Kabelgatan 35B,
414 57 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till Majorna och populära Kabelgatan. Högst upp i huset hittar vi denna härliga 50-tals tvåa med fantastisk utsikt. Med ett ljust och fritt läge - helt utan insyn, sprids ett härligt ljusflöde genom bostaden.

På omtyckta Gråberget ligger den här trivsamma tvåan. Väldisponerade kvadratmetrar, stort representativt vardagsrum med utgång till balkong. Stavparkett i fiskbensmönster, vackra innerdörrar och tilltagna fönsterpartier. Insynsskyddat och lugnt läge nära kommunikationer och service.


Majorna är en lugn och trevlig stadsdel med närhet till stadskärnan. I området finns trevliga små butiker, caféer, mataffärer, träningsanläggningar med mera. På behagligt gångavstånd ligger Klippans kulturreservat med fin hamnpromenad, småbåtshamn, restauranger och caféer. Goda kommunikationer finns också i form av flera spårvagnslinjer och bussar som avgår i närheten. Efter en cykeltur eller några hållplatser med spårvagnen finner ni saltstänkta bad och båtar ut till skärgården. Åker ni åt andra hållet kommer ni snabbt in till centrum.

Välkomna på visning!

Inbjudande hall med plats för avhängning och två garderober med överskåp. Längre in i bostaden finner du en rymlig klädkammare som ger god förvaring. Ljusa ytskikt och laminatgolv.

Tidlöst kök med vitt kakel samt rostfri bänkskiva. Goda arbetsytor och generös förvaring. Ljusa skåpsluckor med trä-beslag. Utrustat med varmluftsugn, spis, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Ljust vardagsrum med utrymme för soffgrupp och tillhörande möblemang. Matsalsbord ryms också om så önskas. Ljusa ytskikt och vacker parkett i fiskbensläggning. Tilltaget fönsterparti ger ett gott ljusflöde.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ljusa väggar och laminatgolv.
Mysig balkong i underbart syd-läge.


Helkaklat badrum med klinker. Utrustat med badkar, wc, handfat och även praktiskt vädringsfönster.

Välkommen att boka din visningstid!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 889 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 8 527 kr. Andel i föreningen är 0,17776%. Andel av årsavgift är 0,17776%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Majorna 155:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 526/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1952.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 56 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har Comhem som leverantör av kabel-TV. Internet: Bredband via Comhem/Telenor samt ADSL.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, gästlägenhet, barnvagnsrum, snickerirum., källarförråd (ca 4 kvm), matkällare, tvättstuga och vindsförråd (ca 8 kvm).

Information Förening

Förening: HSB Gråberget. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 569 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Gråberget består av 569 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler. Husen byggdes 1952 (ombyggt 1988) och marken upplåts med tomträtt. Föreningens adresser är Kabelgatan 8-30 och 33-41, Vantgatan 1, 2 och 3 samt Kravellgatan 1. Marken upplåts med tomträtt och nuvarande avtal löper fram till 2022-01-07.

Egen "öppen förskola" varje tisdag klockan 14-16, med nystart den 3 september 2019.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gästlägenheter (Kabelgatan 22 samt Kabelgatan 35 E), hobbyrum (Kabelgatan 37), bastu (Vantgatan 2 C) med en fantastisk utsikt samt en samlingslokal (Vantgatan 3). Föreningen har även flera mysiga uteplatser med grillmöjlighet, lekplats samt odlingslotter. Det finns också cykel- samt barnvagnsutrymme.

Föreningens ekonomi: Förening med stabil och god ekonomi där den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 3% 1 januari 2019 och 5 % inför 2020, kontrollerat med föreningen 20200326.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har välskötta fastigheter och följer uppsatt underhållsplan. I dagsläget pågår spolning och filmning av stammarna. Man kommer även se över och reparera system för avlopp, dagvatten och dränering. Nästa stamrenovering är planerad till 2036. Färdigställande av nyanlagda p-platser, inklusive ca åtta elbilsplatser. För mer pågående och kommande renoveringar se årsredovisningen 2018.
Urval av utförda renoveringar:
1985-88 genomfördes ett omfattande stambyte och föreningen fick då nytt el- och VA-system, samtidigt helrenoverades samtliga badrum.
2004-2007 genomfördes målning och renoveringsarbeten av balkonger.
2007 renoverades hissar.
2013 målades och renoverades trapphus
2014 renoverades fasaderna på Kabelgatan 8-14
2015 renoverades samlingslokalen, expeditionen, bastun samt gästlägenheten på Kabelgatan 22.
Under 2019 planeras följande:
Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) på Vantgatan 1, 2 och 3
Slutförande av omfattande åtgärder mot inbrott.
Reparation av husens system för avlopp, dagvatten och dränering
Fortsatt översyn av fasader och balkonger
Renovering och breddning av p-platser
Färdigställande av nyanlagda p-platser, inklusive 8 elbilsplatser
Fortsatt arbete med en långsiktig lösning för cyklar.
Fortsatt översyn av trädsituationen, ink på kommunens mark.
Åtgärdande av markytan utanför Kabelgatan 8 och 16, inkl gångstigen.
Förbättringar vid lekplatsen.

Parkering: Föreningen har 219 egna p-platser med uttag för motorvärmare samt 10 varmgarage. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är ca 400 kr och för varmgarage 850 kr. Det finns även fyra MC-platser som kan hyras för ca 200 kr.Det finns även laddstationer för elbilar. I dagsläget är det kö till parkering samt garage. Boendeparkering finns på vissa delar av gatorna i området.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem och höghastighetsbredband via Comhem alternativt Telenor.

Övrigt: Föreningen har som krav att köparna måste bo permanent i lägenheten. Styrelsen sammanträder i regel den första onsdagen i varje månad förutom i juli. Nya medlemmar godkännes på styrelsemötet. Efter det tar föreningens förvaltningsadministratör över och tar kontakt med den nya medlemmen.
För mer information se föreningens hemsida; www.hsbgraberget.se.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning