Såld

Johannebergs kanske finaste tvårummare

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Spaldingsgatan 1

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 046 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 71 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
1938
Adress:
Spaldingsgatan 1,
412 59 Göteborg

Beskrivning

Äntligen har vi möjligheten att presentera detta nyrenoverade unikum på hissnande våning 7/7! Här bor du i ett lugnt läge men bara en kort promenad från Chalmers, Avenyn och Göteborgs övriga evenemangsstråk. Bostaden genomsyras av ett härligt ljusinsläpp från tydliga fönsterpartier i två väderstreck. Ljusa väggar och nyslipade golv såsom enstavig ekparkett avbruten mot tidstypisk fiskbensparkett är genomgående och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Under sommartid fungerar balkongen i västerläge som ett tredje rum med många soltimmar att hämta.

Stark föreningen med stabil ekonomi och engagerad styrelse.

Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara några minuters promenad bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen. Utanför finns det även bra kommunikationer. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Vidare finns även busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan.


Välkommen att anmäla sitt intresse hos ansvarig mäklare David Söderholm

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 046 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,26053%. Andel av årsavgift är 5,25928%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 360 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 160 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 26.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7, hiss finns.

Byggår: 1938.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 71 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Via Com Hem. Internet: Via Com Hem.

Uteplats: Balkong i västerläge.

Bilplats: Föreningen har 8 st parkeringar till dessa är det separat kö. Boendeparkering inom område "S".

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Spaldingsgatan 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Spaldingsgatan 1 bildades 2003 och föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2004. Föreningen äger fastigheten Johanneberg 46:1 med adress Spaldingsgatan 1 och består av 25 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2017 till 2046.

Renoveringar som är gjorda:
2011 - Utfördes spolning av stammar
2012 - Utfördes service av hiss
2015 - Tvättades fasaden
2016 - Ommålning av trapphus och källare, nytt golv på varje våningsplan samt slipning och polering av entré samt trapphus.
2017 - Utfördes tvätt av markiser till livsmedelsbutiken.
2017 - Stamspolning och filmning avlopp
2017 - OVK
2018 - Utredning av behov av relining / behov finns
2018 - Avlopp i bottenplatta - hål i liggande stam
2019 - Nytt kakel i tvättstuga
2019 - Utökande av förråd
2019 - Måla parkeringsrutor
2019 - Underhåll av hiss
2019 - Relining av horisontella stammar

Kommande:
2020 - Eventuell fasadrenovering kan ske under vår / sommar

Inga planerade avgiftshöjningar.

Se bifogad årsredovisning för mer information.

TV och bredband: Tecknas av medlemmar via Com Hem.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning