Såld

Enplansvilla med stor altan & lantligt naturnära läge

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bergums furåsväg 57

Olofstorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 85 kvm
Byggår:
1929
Tomtarea:
ca 1 028 kvm
Adress:
Bergums furåsväg 57,
42490 Olofstorp

Beskrivning

Välkomna till en trevlig enplansvilla om 85 kvm med lantligt naturnära läge. Huset har mysiga sällskapsytor, rymligt kök, två sovrum samt helkaklat badrum med badkar och tvättavdelning. Vardagsrummet har tak upp i nock, utgång till altanen och en braskamin som bidrar med värme och hög mysfaktor. Stor altan med många soltimmar och utsikt över omgivningarna. Genomgående ljusa ytskikt. Naturtomt om 1 028 kvm med två uthus. Villan är idag i behov av renovering, och husets grund behöver ses över då fuktskada finns.

Olofstorp ligger knappt två mil från de centrala delarna i Göteborg och ca åtta kilometer från Lerums centrum. Olofstorp ligger strax söder om Lärjeån i omedelbar närhet till vacker natur. Olofstorps närhet till Lerum gör att all service och många aktiviteter finns inom ett bekvämt avstånd. Här finns förskola och skola med årskurs 1-9. Bra kommunikationer både in till Göteborg, Lerums kommun, samt mellan stadsdelarna. Med buss når man centrala Göteborg på cirka 25 minuter.

Husets ca 85 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en stor möblerbar hall. Vid entrén ligger grå klinkerlaminat men i övrigt har hallen trälaminat och vitmålade väggar. Rikligt ljusinsläpp från flera fönster längs ena långsidan.

Mysigt vardagsrum som präglas av tak upp i nock med synliga takbjälkar och en braskamin som bidrar med värme och hög mysfaktor. Här kan man inreda med soffgrupp och övrigt möblemang. Trälaminat och vitmålade väggar. Från vardagsrummet nås en stor altan med utsikt över de naturnära omgivningarna.

Rymligt kök med köksinredning i vitt, bänkytor i trälaminat och vitt kakel. Köket har gott om förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor och utrymme för en större matplats. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt samt kombinerad kyl med frys. Ljusinsläpp från fönster ovanför arbetsbänken.

Det största sovrummet har ett härligt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här kan man inreda med dubbelsäng och förvaringsmöjligheter finns i tre garderober. Trälaminat och vitmålade väggar.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Trälaminat och vitmålade väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Stort badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning samt badkar. I badrummet finns även en tvättavdelning med arbetsyta, överskåp och tvättmaskin. Två fönster bidrar med dagsljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 1 391 000 kr varav byggnadsvärde 802 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 35 350 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 3 000 kr/år, vatten/avlopp 12 400 kr/år, renhållning 1 000 kr/år, sotning 350 kr/år, hushållsel 18 000 kr/år, och samfällighet 600 kr/år.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Stenared GA:4 ändamål: Vägar.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stenared 1:103.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1-plansvilla i vinkel.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1929.

Senaste renovering/ombyggnad: 2020 installerades ny värmepump och ny vattenpump. Man bytte även alla innedörrar och foder.
2019 sattes ny gips på alla väggar som även målades, all VVS byttes ut, genomgång av all el samt nya elsäkringar, nya stuprännor, delar utetrall bytt, nytt kakel i kök, nya möbler i badrummet samt nya fönsterfoder inne och ute.

Storlek: Boarea ca 85 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 3 rum, varav 2 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Plåt.
Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luftvärmepump, kamin och direktverkande el.

Övrigt byggnad: Vedugn besiktad och godkänd 2020.

Energideklaration: Energiklass G, energiprestanda 151 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2017-02-01.

Tomt: Tomtarea 1 028 m².

Östra Göteborg

Skogspromenader, friluftsliv och staden om hörnet


Välkommen till de östra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och vacker natur! Området består bland annat av Gamlestaden, Kviberg, Utby, Kortedala, Bergsjön och Fräntorp. Bostäderna är en blandning av lägenheter, villor, radhus och kedjehus. I varje område finns mataffärer, restauranger, förskolor och skolor.
Runt Kviberg finns flera olika sportanläggningar, bland andra Beach Center och Prioritet Serneke Arena med såväl inomhusskidåkning som fotbollshall. Fjällbo ängar, Säveåns stränder, badsjön Bergsjön samt flera mindre parker skänker fina naturupplevelser. Kommunikationerna in till centrum och andra delar av Göteborg är bra med flera spårvagns- och busslinjer.

I Östra Göteborg lever du i en charmerande småstadsmiljö med grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning