Såld

En underbar 20-tals pärla på attraktiv adress med balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kjellbergsgatan 8

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 775 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 75 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1929
Adress:
Kjellbergsgatan 8,
41132 Göteborg

Beskrivning

Det är inte ofta chansen ges till att förvärva en bostad på vackra Kjellbergsgatan – en riktig paradgata i Nedre Johanneberg som kännetecknas av sina sobra fastigheter. Arkitekturen kombineras från 20-talets klassicism och 30-talets funktionalism med vacker miljö och underbart läge. Här erbjuds ni en trivsam lägenhet om två rum med välbevarade detaljer så som nästan tre meter i takhöjd, öppen spis, spegeldörrar, stora fönsterpartier med djupa nischer och livsverk. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som ger en härlig rymd. Ni erbjuds ett vardagsrum där vänner och familj kan samlas, balkong mot Kjellbergsgatan, rofyllt sovrum, Kök i vitt där rött tegel knackats fram för att ge karaktär till rummet. Nuvarande planlösning disponeras som två rum och kök efter att köket öppnats upp för att få plats med större matsalsbord, går att återställa till originalplanlösningen med pigkammaren intill kök (se alternativ planlösning). Till sist ett helkaklat badrum. Ett hem för er att trivas i!

En mycket stabil förening med låga avgifter!

I grannskapet hittar ni den populära kaffebaren Mahogny Coffee och bästa pizzorna i stan på BOV. Här finns också grönsakshandlare samt flertalet minilivs, och det tar bara några minuter att gå till Landala Torg - ett levande stadsdelstorg med bland annat mataffär, systembolag, apotek, bageri, gym och fiskaffär.

Läget är mycket attraktivt och passar den som uppskattar lugnet där hemma men som ändå vill nå stadskärnan och dess fördelar på ett par minuter. I närområdet finns allt man kan önska i form av affärer, bussar, restauranger och trevliga promenadstråk. Direkt närhet till både Handels och Chalmers. Avenyn, vackra Näckrosdammen och Johannebergsparken ligger endast ett stenkast från lägenheten.

Lägenhetens 75 kvadrat disponeras enligt följande:

Välkomna in, här möts ni av en rungande takhöjd och vackra originaldetaljer. Massiv ekparkett på golv i en mörkare nyans till vitmålade väggar ger en naturlig bas. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och övrig möblering. För extra förvaring har ni en klädkammare alternativt förråd, intill köket.

Vardagsrummet är ett fantastiskt rum med härligt ljus ifrån Kjellbergsgatan. Här finns inte bara dubbeldörrar till balkongen utan även alla de attribut som önskas, så som, fiskbensparkett, djupa fönsternischer, öppen spis och vackra listverk. I detta rum kan ni samlas, stora som små sällskap i antingen en soffgrupp framför tv:n eller vid ett matsalsbord om så önskas. Ifrån detta rum når ni även bostadens balkong som vetter ut mot Kjellbergsgatan, aningen smalare balkong men plats för bord med stolar.

I anslutning till vardagsrummet har ni det rofyllda sovrummet. Vackra skjutdörrar skiljer rummen åt. Sovrummet är oerhört ljust tack vare de vitmålade brädgolvet i original och vitmålade väggar. I rummet finner ni gott om plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Förvaringen sker bäst via en generös skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Köket har öppnats upp och disponeras idag som ett rum med plats för ett större matsalsbord. Tidigare har köket varit uppdelat med en separat pigkammare som extra sovrum, – går för den som önskar att återställa till originalplanlösningen. I köket har vackert rödtegel knackats fram och ger fin karaktär till rummet. Två stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över - och underskåp samt ett avskilt skafferi. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med bänkskiva i ek och stänkskydd i glas. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en inbyggd kyl/frys i rostfritt.

Badrummet är helkaklat i ljusa färger både på golv och väggar. Inredningen består av WC, handfat med kommod i mörkt trä, spegelskåp, handdukstork, badrumsskåp och duschhörna med vikbara väggar i sotat glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 775 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 181 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,78809%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns.

Byggår: 1929.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 75 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Bostaden är registrerad som 3 rok enligt lägenhetsförteckningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Övriga byggnader: - I föreningen finns en välutrustad tvättstuga till medlemmarnas förfogande

- Till lägenheten hör ett förråd.

Information Förening

Förening: Brf Teknologen . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 31 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Johanneberg 2:26 på adressen Teknologgatan 5 och Kjellbergsgatan 8 i Göteborg. Föreningen har 31 bostadsrätter om totalt 2 670 kvm och 3 lokaler om 274 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Hem & Fastigheter. Inga avgiftsförändringar inplanerade i dagsläget.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda historiska underhåll
2018: Fasadrenovering
2017: Renovering tak, fasad samt balkonger mot Kjellbergsgatan och Teknologgatan.
2017: Renovering skorsten
2017: Bytt ut samtliga termostater och sett över radiatorer samt värmesystem.
2016 mar- okt: Nyinstallation av portelefon och passagesystem
2016 feb: Flytt av tre rökgasregulatorer
2015 dec- 2016 jan: Renovering av entredörrar (fullständig)
2015 aug- 2016 apr: Renovering av fasad och takterrass (mot gården)
2013: Installation av fiber & bredband
2013: Renovering av fönster (mot gatan)
2012-2013: Renovering av skorstenar och kanaler
2012: Renovering av lokaler
2010: Omputsning av gårdsfasad
2009: Renovering av entredörrar
2008-2009: Renovering av balkongdörrar
2007: Upprustning av gård
2006: Ombyggnad av vind och förråd
2006: Renovering av balkonger
2005-2009: Renovering av fönster
2003: Omläggning av tak (allt mot gården)
1998-2004: Nyistallation hissmaskineri (exkl korgar och gejdrar)
1980- 1984: Rörstambyte
1980- 1984: Elstambyte.

TV och bredband: Tv-anslutningen är från ComHem och bredband från Telenor.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning