Såld

Citypärla med magisk uteplats i privat och soligt västerläge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklandagatan 45A

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 239 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
2/5, ej hiss
Byggår:
1935
Adress:
Eklandagatan 45A,
412 61 GÖTEBORG

Beskrivning

För er som söker en optimalt planerad tvåa med en uteplats i ett privat västerläge, se hit!
Denna bostad är belägen i populära Johanneberg med närhet till allt som Göteborgs innerstad har att erbjuda. Det lilla extra med bostaden är helt klart den avskilda uteplatsen, som erbjuder sol från lunch till tidig kväll. Här kan ni bjuda in till grillkvällar tillsammans med vänner och familj. Nuvarande ägare valde att flytta köket för att optimera planlösningen på bästa sätt och för att få ett avskilt sovrum. Denna renovering genomfördes 2014, köket som installerades är från IKEA där inredningen går i vitt med nya vitvaror. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna och på golvet har ni originalparkett förutom i sovrummet. Till sist har ni ett helkaklat badrum med golvvärme som också renoverades 2014. Detta hem bör upplevas och passar såväl singeln som paret. Varmt välkomna på visning och välkomna hem!

Johanneberg är onekligen ett av stadens mest populära områden och längs Eklandagatan ligger denna tidstypiska fastighet som ritades 1934 av arkitekt Erik Holmdal. Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, restauranger och träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers och Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Bostadens 37 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hjärtligt välkomna in i denna ljusa och inbjudande bostad. Ni möts av originalparkett och vitmålade väggar tillsammans med goda förvaringsmöjligheter.

Vidare in har det tidigare vardagsrummet med sovalkov blivit öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Renoveringen genomfördes år 2014 och då installerades ett nytt kök. Inredningen är från IKEA, med vita släta köksluckor, vitt kakel på vägg och bänkskiva i betong. Det finns gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över – och underskåp. Men hjälp av en köksö har ni ytterligare förvaring och sittplatser. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd ugn, rostfri diskmaskin och en kombinerad kyl och frys.

Vardagsrumsdelen erbjuder plats för soffa bord och tv-möbel. Härligt ljusflöde från fönsterpartierna och de helglasade dörrarna som leder er ut till den privata oasen. Ni har originalparkett och vitmålade väggar även här. Ta klivet ut till uteplatsen, gömd i en sluttning och underbart västerläge ger sol från lunchtid till sen eftermiddag. Här kan ni ha en större loungegrupp med soffa och grill, perfekt under sommarens varma månader när ni vill ha vänner och familj över på middag.

När köket flyttades fick bostaden ett separat sovrum direkt till höger från hallen. Lugnt beläget och här kan ni ha en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Två garderober hjälper till med förvaringen. Vitmålade väggar och ny parkett på golv.

Badrummet har ni till vänster i hallen. Renoverades 2014 med vitt kakel på vägg och grå klinker på golv med golvvärme. Inredningen består av WC, handfat med kommod och duschhörna med vikbara väggar.

Bostaden är registrerad som 1 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning, disponeras som 2 rum och kök enligt nuvarande planlösning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 239 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,67%. Andel av årsavgift är 1,61%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15/1103.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, ej hiss.

Byggår: 1935.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 37 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Bostaden är registrerad 1 rok enligt lägenhetsförteckning, disponeras som 2 rok enligt planlösning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Magisk uteplats i privat läge.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 189 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-10-29.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd om ca 1,5 kvm och ett vindsförråd om ca 4 kvm.

Information Förening

Förening: Brf Göteborg Nr 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 52 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Göteborg bostadsrättsförening nr 3 är en privat bostadsrättsförening. Den registrerades 1934 och innehar fastigheten Johanneberg 16:2 som bebyggdes med ett flerbostadshus 1935. Byggnadens totalyta är 2416 kvm, varav 2316 kvm utgör lägenhetsyta och 100 kvm utgör lokalyta.

Föreningen upplåter 52 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 35 st
2 rok 17 st.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam innergård med grillplats, låst cykelförråd och gemensam tvättstuga som renoverades 2015.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna.

Kommande/gjorda renoveringar: 2018: Uppdaterat portsystemet och delat ut TAG-brickor till medlemmar, haft cykelrensning och renoverat cykelrum, tvättstugerensning, påbörjat fönsterbyte, bytt dörr på bageriet samt haft två container så medlemmar har fått tömma sina förråd.
2019: Fönsterbyte

Kommande planerade renoveringar:
Föreningar planerar att renovera trapphusen så det blir fräscht och fint.
Föreningen tittar även på att se över fasaden, och jämför nu olika företag och offerter. 2020-04-30.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Man kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ComHem, bredband och kabel-tv ingår i avgiften.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning