Såld

Funkisarkitektur & gårdsbalkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Walleriusgatan 4

3:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 496 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 75 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1935
Adress:
Walleriusgatan 4,
412 58 Göteborg

Beskrivning

I attraktiva Nedre Johanneberg ligger denna välbevarade 30-talslägenhet med tidstypisk funkisarkitektur. Bostaden präglas av generös takhöjd, vacker stavparkett och brädgolv, tidstypiska dörrar samt fönsterbänkar i marmor. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som ger ett genomgående ljusflöde samt härlig balkong mot innergården. Här bor man tyst och ostört då största delen av bostadens fönster vetter mot innergården förutom vardagsrumsfönstret som har utsikt mot Johannebergskyrkan och dess lummiga omgivningar. Välmående förening med god ekonomi. Helt enkelt en bostad att trivas i!

Nedre Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara ett stenkast bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen. Utanför finns det även bra kommunikationer. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Vidare finns även busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan.

Lägenhetens 75 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för avhängning samt förvaring i form av två inbyggda originalgarderober. Vidare in i lägenheten kommer man till en möblerbar inre hall med ytterligare en inbyggd originalgarderob. Golvet kläs av stavparkett i ek och väggarna är målade i vitt.

Välplanerat kök med gott om förvaring och generösa arbetsytor. Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i ek och vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl/frys. Golvet kläs av trälaminat (det kan finnas brädgolv att ta fram men skicket är okänt) och väggarna är målade i vitt. Ljus och trivsam matplats invid fönstret som har utsikt över den grönskande innergården.

Vardagsrummet är generöst utformat och kan inredas med soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Rikligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti i insynsskyddat läge med utsikt mot Johannebergskyrkan som omges av lummig grönska. I vardagsrummet finns vackert parkettgolv i klassisk fiskbensläggning och väggarna är målade i ljusgrått.

Lägenheten har två rofyllda sovrum med lugnt gårdsläge. Det största sovrummet är rymligt och har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Här finns även riktigt bra förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg. Pardörrar ut mot lägenhetens balkong som omges av lummig grönska. Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Båda rummen har framtaget brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2011. Klassiska färgval med grått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna samt tvättmaskin.

Till lägenheten tillhör 2 förråd. Källare och vind.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 496 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,96%. Andel av årsavgift är 6,08157%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1935.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 75 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 120 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2012-02-24.

Information Förening

Förening: Brf Grönsiskan 7. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 25 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Grönsiskan 7 bildades år 2009 och förvärvade samma år fastigheten på Walleriusgatan 4 med fastighetsbeteckning Johanneberg 7:7. På fastigheten uppfördes 1935 ett flerbostadshus med 5 våningar, oinredd vind samt källarvåning. Föreningen består av 25 lägenheter varav 24 upplåts med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförvaring under tak på gården samt en gemensam tvättstuga som är placerad på vinden. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Flertalet hyresrätter har sålts och inbringat bra intäkter till föreningen vilket gjort att ekonomin ser mycket bra ut. Dessutom har föreningen kvar en hyresrätt som ännu inte har ombildats och därmed utgör en dold tillgång i föreningen. När lägenheten säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen och stärka dess ekonomi ytterligare. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-08-26).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Byggnaden är i gott skick, många av de stora och kostsamma renoveringarna är redan gjorda. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig fram till 2021.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
I föreningen pågår även en diskussion gällande råvinden som har stor potential och man undersöker möjligheterna för vad man ska göra. Det är möjligt att bygga nya vindslägenheter, bygga upp de befintliga lägenheterna högst upp i etage alternativt skapa gemensamma utrymmen. Styrelsen har tagit fram underlag som ska presenteras på årsstämman i september där man ska undersöka hur intresset ser ut från medlemmarna, inga beslut är tagna i dagsläget och det är inte aktuellt inom den närmsta framtiden (2020-08-26).
Urval av utförda renoveringar i fastigheten:
2010-2011 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum förutom i fem lägenheter som ansågs vara i gott skick, nya elstammar och elcentraler, fasadrenovering och nya balkonger mot gatan samt byte av lägenhetsdörrar.
2011-2012 målning av trapphus.
2012-2013 byte av entréparti.
2015-2016 total ombyggnad av källaren och nya källarförråd monterades.
2017 renovering/byte av fönster, balkongdörrar och burspråk samt renovering/byte av plåttak.
2018 utfördes OVK.
2020 installerades fiber, ny porttelefon, nytt cykelförråd, nytt soprum samt det tidigare soprummet byggdes om till ett isolerat barnvagnsförråd.

Parkering: För den som är folkbokförd på adressen finns det tillgång till boendeparkering inom område S.

TV och bredband: Tv och fiberbredband via Telenor. Grundutbudet för TV ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda medlemmen gentemot leverantören.

Gårdsplats: Gemensam grönskande innergård med utemöbler.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning