Snart till salu

Kvadratsmart med balkong mot grönska

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ulfsparregatan 9B

1:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
2 656 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1943
Adress:
Ulfsparregatan 9B,
416 57 GÖTEBORG
Skatås 2
Skatås 2

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

I hjärtat av underbara Lunden, kan ni njuta av lugnet och samtidigt ha närhet till Göteborgs härliga storstadsliv. På denna gata kommer ni trivas, i denna välplanerade enrummare med balkong mot grönska. Bostaden genomsyras av generös takhöjd och rikligt med ljusinsläpp från två fönsterpartier i olika väderstreck som dessutom har kvar den härliga utsikten åt båda håll, unikt i sitt slag. Ni erbjuds ett bra kök med plats för en matgrupp, stort allrum som ni lätt kan möblera med soffa, bord, tv-möbel och en plats för sängen. Från detta rum har ni även utgång till den trevliga balkongen som ger utrymme för möblering med bord och stolar, här kan ni sitta ned och njuta när solensstrålar värmer. Till sist har ni ett badrum med dusch. Ett hem att uppleva och trivas i!

Brf Sybågen i Lunden är en bra förening som verkligen tar hand om sin fastighet. Stora renoveringar såsom stambyte, tak, fasad och fönster har utförts de senaste åren. För mer information, besök föreningens hemsida: www.brfsybagen.se.

I närområdet finns det stora grönområden och en mysig park samt bad såsom Härlanda Tjärn och Delsjön. Danska vägen, vilken erbjuder ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, når du genom en kort promenad. Goda kommunikationer finns i området och centrala stan ligger endast tio minuter bort med buss 60 som går precis utanför.

Bostadens 37 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt trapporna ta er högst upp i huset innan ni kliver in i denna hemtrevliga bostad. Ni möts av en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via en inbyggd skjutdörrsgarderob i vitt. Ni har fint ljus i hallen tack vare fönsterpartier i två olika väderstreck som reflekteras i de vitmålade väggarna. På golvet ligger ekparkett.

Vardagsrummet är väl tilltaget och det stora fönsterpartiet tillsammans med balkongdörren bjuder på rikligt med ljus. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel samt en given plats för sängen. Väggarna är vitmålade och på ena väggen har ni vitmålad träpanel som ger karaktär till rummet. Infällda spotlights i taket. Från detta rum når ni balkongen, i högt fritt läge mot omgivningen. Möblera med bord och stolar eller en mindre soffa för att kunna sitta ned och njuta av många härliga soltimmar.

Köket är rymligt och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med rostfria beslag, grå kakel på vägg och en mörk bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys i vitt. Ett stort fönsterparti med djup nisch i sten ger riktigt med ljusinsläpp. I köket har ett matsalsbord för minst fyra sittande gäster en given plats.

Bostadens badrum är helkaklat i vitt och ljusblått. Inredningen består av WC, handfat i vitt med ovansittande spegel, två badrumsskåp och en duschhörna med vikbar glasvägg.

Information Ekonomi

Avgift: 2 656 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Till avgiften tillkommer obligatoriska tillägg om 149 kr/mån för bredband och 50 kr/mån för balkongtillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,44%. Andel av årsavgift är 0,48%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftskostnaderna är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lunden 41:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15/1301.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1943.

Storlek: 1 rum. Boarea ca 37 m².

Uteplats: Balkong.

Energideklaration: Energiprestanda 129 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2011-06-01.

Information Förening

Förening: Brf Sybågen i Lunden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 191 st lägenheter varav 20 st hyresrätter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Sybågen bildades 2003 och består av fyra flerbostadshus i 4 våningar med totalt 191 lägenheter med bostadsrätt och 20 lägenheter samt 4 lokaler med hyresrätt. Sedan ombildningen har föreningen genomfört omfattande renoveringsarbeten och står nu väl rustade för lång tid framöver. Styrelsen jobbar för att föreningen skall bli en av de mest välskötta i Lunden och Göteborg. Byggnadens totala yta är enligt taxeringsbeskedet 8 732 kvm, varav 8 677kvm utgör lägenhetsyta och 55 kvm utgör lokalyta.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har under 2011 byggt nya tvättstugor så att det finns en i varje hus. Tvättstugan är försedd med ett elektroniskt bokninssystem och tvättider bokas antingen vid en bokningsstation i tvättstugan, via föreningens hemsida eller via smartphone (Iphone eller Android). I varje tvättstuga finns 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare. Det finns även 2 separata torkrum i varje tvättstuga. Varje tvättstuga har även en grovtvättmaskin som fungerar som drop-in och en mangel. 9:an huset har 3 tvättbås eftersom det är fler lägenheter i huset.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A finns ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid vårt nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administeras av Din Brf Ekonomi. Föreningen arbetar med långtidsprognos och ser i dagsläget ingen avgiftshöjning de närmaste åren, kontrollerat med föreningen 20200310. Föreningens ekonomi är stabil och långsiktigt inriktad för att gynna föreningens medlemmar.

Kommande/gjorda renoveringar: De senaste åren har en genomgripande totalrenovering och uppfräschning gjorts av fastigheterna samt området:
2005 utfördes ett stambyte och samtliga badrum renoverades i samband med detta.
2006-2008 Fasaderna tilläggsisolerades och putsades, fönstren byttes ut mot tvåglasisolerande inåtgående fönster, taken lades om och renoverades, hussockeln målades om, ommålning av trappuppgångar samt ny armatur och postboxar monterades på entréplan. Säkerhetsdörrar till lägenheterna samt nya entrédörrar sattes in och porttelefonanläggning installerades. Dessutom utfördes elstambyte samt tilläggsisolering av vinden.
2007-2010 byte av dagvattenledningar.
2009-2011 omläggning av spillvattenledningar, byggnation av tre nya lägenheter, färdigställande av fyra nya tvättstugor, översyn av värmesystemet och installation av ny cirkulationspump, OVK-besiktning av ventilationen, installation av fibernät för bredband, dräneringsarbeten runt fastigheten och byte av värmekulvert samt upprustning av gården med belysning, uteplatser och nya planteringar.
2012-2014 utfördes ombyggnation av gammalt styrelserum till uthyrningsbar lokal, ombyggnation av gammal tvättstuga till tre övernattningsrum, färdigställande av den sista gamla tvättstugan till hyreslokal med övernattningsmöjligheter, slutförning av bygget av föreningens miljöhus - inkluderandes ett cykelrum och en uteplats, upprustning av gården, målningsarbeten i källaren, byggnation av nya källarförråd samt spolning av kökstammar och byte av rörböjar i källarplan.
2015 har föreningen byggt balkonger för de som önskar (självkostnad för de som valt)
2016 Gjordes en genomgång av ventilationssystem
2017 Andra etapp av balkongbygge (till självkostnad för de som valt)

I dagsläget har föreningen inga stora underhåll inplanerat.

Parkering: Föreningen har 48 parkeringsplatser och 4 platser i MC-garage. Kösystem tillämpas. Platserna har 1 månads uppsägningstid.
För närvarnde är kötiden ca 1 år.

TV och bredband: Kabel-TV levereras genom ComHem och digital-TV kan även fås via Canal Digital via föreningens fiberlan. Samtliga lägenheter kan ansluta sig till internet via ComHem eller via föreningens fiberlan. Bredband via föreningens fiberlan kostar 149kr/mån. Ett ingått avtal har 3 månaders uppsägningstid, som räknas från det 1:a i månaden efter det att uppsägningen har kommit in. Såväl nyteckning av föreningens fiberlan som uppsägning sker till styrelsen.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning