Såld

Social trea med sydvästbalkong i hjärtat av Nedre Johanneberg

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vidblicksgatan 1

3:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 513 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 92 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Vidblicksgatan 1,
412 57 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en generös trea med mycket social planlösning som bjuder in till trevliga sociala sammanhang med familj och vänner. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och genomsyras av ett härligt ljusflöde från fönster i två väderstreck. Omsorgsfullt renoverad men med bevarade tidstypiska 30-tals detaljer såsom dubbla skjutdörrar, djupa fönsternischer i marmor, vackra spegeldörrar, klassisk fiskbensparkett och fina listverk. Stilrent kök från Kvik med kvalitativa vitvaror från Siemens samt helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Här bor ni även i en välskött föreningen med god ekonomi.

Nedre Johanneberg har allt du kan önska. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. På gångavstånd ligger även Vasagatan med sina populära uteserveringar och restauranger. Det finns även bra kommunikationer med buss.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en ljus och möblerbar hall med plats för avhängning. Golvet kläs av klassisk parkett och väggarna är målade i vitt. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion som ger behaglig belysning. Lägenheten har genomgående högt i tak som bidrar med en härlig rymd, fina listverk och spegeldörrar.

Generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Väl tilltaget kök med en stor kombinerad köksö och matbord som erbjuder såväl god förvaring som utrymme för umgänge. Köket har köksinredning i vitt från Kvik som kombineras med arbetsytor i svart komposit och stänkskydd i glas med röd bakgrund. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadugn, mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. I köksdelen kläs golvet av praktisk svart klinker med underliggande golvvärme som sen övergår i vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet är även det generöst utformat och kan inredas med soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong som har ett underbart sydvästligt läge med sol från mitt på dagen till solnedgång. I vardagsrummet återfinns det vackra parkettgolvet men klassisk fiskbensläggning och väggarna är vitmålade. Vackra dubbla skjutdörrar skiljer vardagsrummet och lägenhetens största sovrum åt.

Det största sovrum är rymligt och har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Här finns även riktigt bra förvaringsmöjligheter i två integrerade skjutdörrsgarderober. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Sovrummet nås från två ingångar.

Det mindre sovrummet nås från köket och är lugnt beläget med fönster mot innergården. Här kan man inreda med säng och skrivbord och det finns förvaringsmöjligheter i flera garderober. Golvet kläs av laminat och väggarna är målade i vitt. Rummet passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Helkaklat badrum i klassiska färgval med grått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, påkostad kommod med granitskiva och skålformat handfat, spegelskåp, duschhörna, vattenburen handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

För några år sen slipades alla parkettgolv och väggar, tak samt snickerier målades.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 513 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, TV och bredband (100/10).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,7753%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 12.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 1936.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 92 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 138 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-11-14.

Information Förening

Förening: Brf Grönsiskan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 25 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Grönsiskan äger fastigheten Johanneberg 7:1 som förvärvades år 2005. Föreningen består av 25 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt och 1 lokal.

Föreningens ekonomi: En stabil och mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum/UBC. Årligen avsätts medel till underhållsfonden inför kommande åtgärder. I föreningen finns två hyreslägenheter kvar som när de blir lediga kan upplåtas till bostadsrätt. På så vis få in mer kapital till föreningen, dessa är en dold tillgång. Föreningen får även hyresintäkter från en hyreslokal.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 20-årig underhållsplan som ses över löpande.
Urval av utfört underhåll:
1985 stor ROT- renovering genomfördes.
2007 Entrén, trapphusen, nya dörrar mot gatan och innergården samt hissen renovertades såväl invändigt som maskineri och el.
2009 OVK
2011 Översyn av tak
2015 ventilationen rensades och en OVK-besiktning genomfördes
2018-2019 Dränering av gårdssidan av fastigheten, renoverat föreningens lokal, renoverat föreningens tvättstuga samt byggt om soprum till barnvagnsrum.

Parkering: Föreningen har 5 parkeringsplatser, kostar ca 525 kr/mån dessutom 2 garage, kostar ca 1500kr/mån. Till dessa är det separat kö.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal för TV och bredband via Comhem. Detta ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg.

Övrigt: Föreningen är delaktig i Grönsiskans samfällighetsförening gällande gården med övriga fastigheter i kvarteret. Gården med sittplatser och utrymme för grillning är tillgänglig för samtliga medlemmar i föreningarna inkluderad i samfälligheten. Föreningen har två städdagar per år då medlemmarna samlas och städar upp i och omkring huset.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning