Såld

Tyst gårdsläge och stor balkong med kvällssol

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karl Gustavsgatan 7B

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 020 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1880
Adress:
Karl Gustavsgatan 7B,
411 25 Göteborg

Beskrivning

I denna pampiga sekelskiftesfastighet anno 1880 i populära Vasastaden finns nu en fin tvåa att förvärva. Här erbjuds ni ett underbart gårdsläge med en stor smidesbalkong där ni kan sitta ned och avnjuta ett glas bubbel till kvällssolen. Förutom det är bostaden i ett väldigt fint skick med påkostade materialval som ett italienskt kök från Aster Cucine, lyxigt badrum med en kombinationsmaskin (tvätt/tork) och genomgående sober färgsättning. Stora vackra fönsterpartier och den rungande takhöjden går i enlighet med fastighetens tidsepok. Gott om förvaring i en inredd klädkammare. Här har inget lämnats åt slumpen och bostaden passar perfekt till såväl singeln som paret. Ett hem som bör upplevas, här kommer ni trivas!

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade fastigheterna med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs med Vasagatan ligger det mysiga kaféer och restauranger tillsammans med mataffärer, skönhetssalonger och butiker. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna med sitt stora utbud av shopping, nöjesställen och träningsställen.

Sköna, gröna oaser finner man i närliggande Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

Lägenhetens 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta er upp till våning 2 och kliv in i denna välkomnande entré. Hallen är utformad så att ni kan inreda den inre hallen som ett hemmakontor för er som önskar. Ett fönster vid taket bidrar med ljusinsläpp. Sekelskifteskaraktären återspeglar sig redan i hallen tack vare den rungande takhöjden. Häng av er ytterkläderna och stig på.

Tidlöst och stilrent kök i vitt från de italienska märket Aster Cucine. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över – och underskåp. Vit köksinredning med handtagslösa luckor, bänkskiva i sten och vitt kakel. Vitvarorna har rostfritt samt integrerat utförande och består av glaskeramikhäll (Bosch, 2015), fläkt, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro (Electrolux 2019) , integrerad diskmaskin (Bosch, 2016) samt kyl med frys (Miele, 2014). Ett högt fönster med överljus bidrar med ljusinsläpp och invid fönstret ryms en matplats för fyra personer.

Vardagsrummet är en underbar plats för umgänge i goda vänners lag. Det centrala i rummet är den tre meter höga balkongdörrarna i glas som leder er ut till den stora smidesbalkongen med lugnt gårdsläge och eftertraktad kvällssol. Kvadratmeterna i vardagsrummet är optimalt planerade och ger utrymme för såväl soffa, tv-möbel och läshörna. Här finns även en avskild sovalkov.

Påkostat badrum med brunmelerat klinkergolv och vita helkaklade väggar med fondparti i brungrått skimrande kakel. Badrumsinredningen som går i vitt består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt snyggt badkar med både stor taksil och handdusch vilket ger extra komfort. Bakom skjutdörrar i spegelglas döljer sig en kombinationsmaskin med tvättmaskin/torktumlare (Electrolux 2018) vilket gör badrummet fulländat.

I anslutning till badrummet finns en inredd klädkammare.

Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning, disponeras som 2 rum och kök enligt nuvarande planlösning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 020 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,7378%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 32.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 1880.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Registrerad som 1 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning, disponeras som 2 rum och kök.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Stor balkong med eftertraktad kvällssol, smidesräcke och lugnt gårdsläge.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 103 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-06-15.

Information Förening

Förening: Brf Excelsior. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 24 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Anrik fastighet med paradläge uppförd år 1880 av arkitekt Adrian Petersen under en period starkt influerad av renässansens formspråk. Därav de vackra och rikligt utsmyckade fasaderna.
År 1938 konverterades fastigheten till berömda hotell Excelsior. Tack vare sitt ypperliga läge och inbjudande atmosfär blev detta en mötesplats för artist- och konstnärseliten under ett halvt sekel. Ombyggnation till bostadsrätter startade 2006 och tillträde för köpare blev aktuellt från våren 2007.

Brf Excesior består av 34 bostadsrätter fördelat på en yta om ca 2 430 kvm. Föreningen äger fastigheten Vasastaden 7:17 med adress Karl Gustavsgatan 7 A-C. Fastigheten är K-märkt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. Två innergårdar med utemöbler och grillplats samt cykelförråd med tak.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av Nordic Life. Föreningen sänkte avgifterna med 4 % under 2019. Årsredovisningen för 2019 dröjer pga det rådande Coronaläget. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-05-08).
I avgiften ingår värme och vatten.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Det finns inget större underhållsbehov de närmsta åren utan endast löpande underhåll. I dagsläget pågår planering inför upprustning av innergårdarna. Det kan eventuellt bli aktuellt med dränering men inget är beslutat. Framöver planeras fönstermålning och en del fasadförbättringar på gård 7 och gatusidan.
Gjorda renoveringar:
2006 genomgick fastigheten en genomgripande totalrenovering och är i toppskick. Huset är grundförstärkt med pålning och gjutning av platta. Bland annat har stammar, el, tak, fasad, gård och trapphus totalrenoverats.
2010 byggdes balkonger.
2015 upprättades en underhållsplan och OVK utfördes.
2016 har det utförts fönstermålning på gård 9 samt en del fasadförbättringar.
2017 installerades nya hissdörrar i uppgång 9A samt målning av fasaden som vetter mot Karl Gustavsgatan. Samma år utfördes mätning av sättningar och markrörelser under fastigheten som ett förberedande arbete inför bygget av Västlänken.
2018 utfördes energieffektiviseringar för att minimera kostnader.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område "M". Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till fiber via Telia.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning