Såld

Välplanerad tvårummare med stor uteplats och egen entré

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stampgatan 56E

2:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 388 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
50 kvm
Byggår:
1980
Adress:
Stampgatan 56E,
411 01 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I populära området Stampen återfinns nu denna underbara tvåa som nyproducerades 2012 med stor uteplats att förvärva. Välplanerade kvadratmeter, stilrena ytskikt med vitmålade väggar och parkett och bra förvaringsmöjligheter är genomgående för bostaden. Ni erbjuds en öppen härlig planlösning mellan kök och vardagsrum som bjuder in till socialt umgänge. Ta till vara på solens varma strålar och slå er ner på uteplatsen när vädret tillåter. Här kan ni gott om plats både för soffgrupp och mat-plats, en egen oas på innergården. Förutom det har ni också ett rofyllt sovrum och ett helkaklat badrum med tvättpelare som underlättar vardagssysslorna. Ett hem att trivas i!

Detta är bostadet för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket med bland annat Ullevi och Scandinavium från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Några favoritställen som finns i närområdet är Burgersson, Mañana, Ölstugan Tullen och Odinsgrillen. Ni bor även nära Odinsplatsen som är en grön oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Bostadens 50 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med vitmålade väggar och heltäckningsmatta på golv. Ni har bra förvaringsmöjligheter för ytterkläder via en klassisk hatthylla. Längre in i bostaden har ni en inbyggd skjutdörrsgarderob som hjälper till med förvaringen.

Bostadens sociala ytor går i en öppen härlig planlösning mellan kök och vardagsrumsdel. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna och parkett genomgående på golv ger en naturlig bas att inreda till. Från denna del av bostaden når ni även den härliga uteplatsen. Rymlig nog där ni kan ha både soffgrupp och mat-del så alla vänner kan samlas under vår- och sommarens varma månader. I rummet har ni en naturlig plats för soffgrupp och matsalsbord. Sen skiljer det av naturligt mot köket men som ändå ger en social tillvaro där alla kan vara delaktiga. köksdelen har goda förvaringsmöjligheter via över – och underskåp i vitt tillsammans med vitt kakel på vägg och ljusgrå bänkskiva i laminat samt rostfria beslag. Vitvarorna består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn, diskmaskin och integrerad kyl/frys.

Intill hallen har ni ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och avlastningsmöbler. En stor skjutdörrsgarderob tar hand om förvaringen av kläder och skor. Vitmålade väggar och parkett på golv.

Stilrent helkaklat badrum i vitt och grått. Inredningen består av WC, handfat med kommod i vitt och spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 388 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,35641%. Andel av årsavgift är 0,35641%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Stampgatan 56E, 411 01 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Stampen 13:29

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1980

Lägenhetsnummer: 205/1001

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt uppmätning.

Tillträdesdag: 2021-07-30 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Stampgatan i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Stampgatan äger två flerfamiljshus i stadsdelen Stampen med fastighetsbeteckning Stampen 13:29. Husen är byggda år 1980 och består av 213 bostadsrättslägenheter, 3 kommersiella lokaler och bilparkering för 145 bilar. Den totala lägenhetsytan är 15 744 kvm. Brf Stampgatan är medlem i HSB Göteborg.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. Avgifterna höjdes med ca 3% i januari 2020.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i moderna försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2018-11-19. Energiprestanda 95 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
Inom de närmsta fem åren planeras översyn av VVS-ledningar, renovering av trapphus samt succsessivt byte av hissmaskiner om behovet uppstår.
Gjorda renoveringar:
2005 injusterades uppvärmningsanläggningen och ett klimatavtal tecknades med Göteborgs Energi.
2007 målades plåttaken och återvinningsrum, skyddsrum iordningställdes och sopsorteringsanläggningar i samtliga uppgångar renoverades.
2008 utfördes en energideklaration, målning av tak över samtliga entréer samt polishing av golv i samtliga trappuppgångar.
2009 spolades samtliga V/A-stammar i kök och badrum, översyn av fasaden, OVK (obligatorisk ventilationskontroll) samt garantibesiktning av balkongerna.
2010-2011 utredning av gårdsbjälklaget och underliggande garage samt projektering av detta omfattande projekt.
2012 VVS-besiktning i samtliga lägenheter. Vid besiktningen hittade man mindre brister på kranar etc. detta kommer åtgärdas inom en femårsperiod.
2012-2013 utfördes omfattande renoveringar och ombyggnation av gården och underliggande garage samt ombyggnad av lokaler till lägenheter. Trots de omfattande gårdsrenoveringarna har föreningen inte behövt höja avgifterna för att finansiera projektet vilket delvis är ett resultat av intäkterna från lokalombyggnaderna och delvis att föreningen har en god ekonomi.
Hösten 2013 utfördes rengöring av ventilationssystemet samt brandkontroll.
2014-2015 utfördes garagereparation, byte av balkongdörrar och fönster.
2015 utfördes en OVK.
2016 utfördes renovering av tvättstugor.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ett gemensamt fibernät.

Parkering: Föreningen förfogar över parkeringsplatser, till en kostnad om 465 respektive 490 kr/mån.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.stampgatan.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning