Såld

Magisk etta högst upp med balkong och möjlighet att köpa råvind

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bögatan 43D

1:a Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 983 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 43 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Bögatan 43D,
412 72 Göteborg

Beskrivning

Till er som söker en underbar etta i Örgryte Bö, är denna perfekt! Vill ni dessutom köpa loss rådvind och bygga upp till etage har ni bästa tänkbara chansen. Välkomna till denna välplanerade etta med separat sovalkov och insynsskyddat läge! Bostaden har en härlig balkong i högt läge och ni erbjuds förutom det ett välplanerat allrum med plats för soffa och matbord, kök i vitt med plats för matbord och delvis kaklat badrum med tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. Goda förvaringsmöjligheter via garderober i vardagsrummet. Bostaden har fint ljusflöde genomgående, ljusa väggar och parkett på golv vilket ger en sober bas att inreda till. Ett hem att trivas i!

För er som är sugna på att köpa loss råvind från föreningen och bygga upp i etage finns både offerter och mer information om ni kontaktar ansvarig mäklare! En chans ni inte vill missa!

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med 5:ans spårvagnshållplats inom två minuters gångavstånd som tar er in till city på 10 minuter eller till Munkebäck och Östra Sjukhuset åt andra hållet. Det finns även fina cykelvägar och det är smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Vid Bö affärscentrum som ligger precis intill finns mataffär, blomsterbutik, två restauranger (även avhämtning) och servicebutik. Rakt över Delsjövägen ligger Stora Torp med Delsjöns golfbana och restaurang. Lilla Torps Allé tar er till GLTK med tennisbanor, gym, bastu och sjukgymnaster. Det är även gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger Skatås med motionsanläggning och elljusspår.

Bostadens 43 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta trapporna upp till våning tre och kliv in i denna hemtrevliga bostad. Väl i hallen möts ni av rymd tack vare den generösa takhöjden som är genomgående för bostaden. Vitmålade väggar och ekparkett på golv. Intill hallen har nuvarande ägare gjort i ordning klädkammaren till en separat sovalkov i stället. Ett mysigt kryp in där ni får plats med en mindre dubbelsäng.

Allrummet är ljust tack vare både ett stort fönsterparti och balkongdörr som låter dagsljuset leta sig in och reflekteras fint i de ljusa väggarna. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och säng. Från rummet tar ni er ut till den insynsskyddade balkongen med utsikt mot omgivningen. Här har ni plats för bord och stolar som gör att ni kan sitta ned och njuta av tillvaron.

Köket i full funktionalitet. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över och underskåp. Inredning går i vitt med svart kakel på vägg ovan den mörka bänkskivan i laminat. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och kombinerad kyl/frys. I köket har ni plats för ett matbord med fyra stolar. Ett fönsterparti bjuder med rikligt ljusinsläpp, vitmålade väggar tillsammans med en mörk fondvägg och ekparkett på golv.

Badrummet har ljust kakel på vägg och ljus våtrumsmatta på golv. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med draperi och en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 983 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,34%. Andel av årsavgift är 3,49681%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: BÖ 98:5.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 43 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong.

Information Förening

Förening: Brf Bögatan 43. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bögatan 43 består av 27 lägenheter varav 3 lägenheter upplåts med hyresrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 2006 och köpte fastigheten 2008 (äger marken). Fastigheten är naturskönt belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga som är belägen i källaren i uppgång C. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och mangelrum. I källaren finns även ett cykelrum. Gemensam gård med utemöbler och grill.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2046. Underhållsplanen uppdaterades 2018.
Föreningen har tagit in offerter gällande dränering av fastigheten, inga beslut tagna i dagsläget. Några av lägenheterna har fått bygglov för att bygga upp på vinden.
Planerade renoveringar de närmsta åren enligt underhållsplanen:
2019-2020 Byte av källarfönster samt renovering av entrédörrar.
2020-2021 Renovering av uppgångar.
Urval av utförda renoveringar:
1999 Stambyte samt renovering av kök och badrum.
1998 Byte av lägenhetsfönster i syd och västlig riktning.
2002 Balkongrenovering.
2009 Byte takfläktar.
2009 Omfogning av tegelfasader i väst, syd och östlig riktning.
2009 Omläggning yttertak och stuprör. Samma år gjordes även en OVK.
2011 Kodlås till entrédörrar.
2012 Byte lägenhetsdörrar.
2013 Renovering av lokal i källaren.
2014 Byte lägenhets- och trapphusfönster.
2015 Byte av elsystem och elstammar till samtliga lägenheter.
2017-2018 Fläktbyte av samtliga takfläktar samt i samtliga lägenheter.
2018 Godkänd OVK samt installation av 3-fas till samtliga lägenheter.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 14 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är ca 450kr/mån.Till platserna är det kö. Svårt att säga kötid då det beror på omsättning. Fri parkering i området.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och Internet via Comhem.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning