Såld

Charmig tvåa med inglasad balkong

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Östra Midvintersgatan 12

2:a Kortedala

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 658 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
2/9, hiss
Byggår:
1956
Adress:
Östra Midvintersgatan 12,
415 42 Göteborg

Beskrivning

Nu finns en mycket fin och välplanerad tvåa att förvärva i populära Brf Kortedala. Denna bostad erbjuder ett härligt ljusflöde tack vare stora fönsterpartier i två olika väderstreck tillsammans med genomgående ljusa och stilrena ytskikt. Här finner ni ett stort socialt vardagsrum där ni kan umgås med vänner och familj, ett välplanerat kök med god arbetsyta och matplats, rofyllt sovrum, bra förvaring via klädkammare och ett helkaklat badrum med tvättmaskin. Ett hem för er att trivas i!

Hjärtligt välkomna på visning!

Bostadens 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna in i en ljus hall med god förvaring för ytterkläderna direkt till er höger. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger slitstarka linoleumplattor i grått. Intill hallen har ni även en inredd klädkammare som ger extra förvaringsutrymme.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Stora fönsterpartier och balkongdörr som ger rikligt med ljusinsläpp till de vitmålade väggarna. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, fåtölj, bord och tv-möbel. På golvet har ni fin fiskbensparkett. Från denna del av bostaden når ni även den härliga inglasade balkongen. Här kan ni möblera med bord och stolar för att njuta av morgonsolen till frukost.

Köket har ni i anslutning till hallen och bjuder på både god arbetsyta och bra med förvaring. Köksluckorna går i en ljusgrå kulör tillsammans med ljust kakel ovan den mörka bänkskivan i laminat. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Ett matbord har en given plats intill. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett.

Innanför köket har ni ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbel. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljus. Väggarna är målade i vitt tillsammans med en fondtapet och på golvet ligger parkett.

Badrummet är helkaklat i ljus färgsättning både på väggar och golv. Inredningen består av WC, handfat i vitt med ovansittande spegelskåp, duschhörna med skjutdörr i glas och en tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 658 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och balkongtillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,28185%. Andel av årsavgift är 0,28185%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kortedala 69:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 113/1203.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 9, hiss finns.

Byggår: 1956.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 54 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Inglasad balkong med morgonsol.

Energideklaration: Energiprestanda 159 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-09-29.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kortedala i Göteborg . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 349 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kortedala bildades 1956 och har ett välunderhållet fastighetsbestånd med 349 lägenheter som är fördelade på 10 hus (Block), sex låghus och fyra höghus. Föreningens adresser är Fastlagsgatan 1-9, Söndagsgatan 1-45, Östra Midvintersgatan 12-18 och Västra Midvintersgatan 6-10.

Fastigheten är upplåten med tomträtt och tomträttsavtalen löper ut för omförhandling 2033-10-04.

Gemensamma utrymmen: Det finns bastu, gästlägenhet, medlemslokal med bord och stolar samt porslin för utlåning och en motionslokal med utrustning för att klara lättare träning.
Utomhus finns en lekpark med en trivsam grillplats i anslutning.

Föreningens ekonomi: Välskött förening med stabil ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Gjorda renoveringar:
1997: Fönsterbyte till 3-glas
1998-2000: Stambyte. I samband med detta fick alla nya badrum och jordfelsbrytare installerades.
2004: Renovering av trapphusen
2006: Renovering av tvättstugorna
2006: Tvättstugorna renoverades.
2010: Dränering runt husen och i samband med det har man även gjort i ordning gångbanor, rabatter och parkeringsplatser. Man ordnade även en trevlig gemensam grillplats.
2010: Nya garageportar på termogaragen samt asfaltering.
2012-2013: Utbyte av låssystemen i ytterdörrar och till allmänna utrymmen.
2014: OVK utförd samt underhåll gjort av taket.
2015: Reparation av hissar, el, värme och vatten, ventilations och radonkontroll med åtgärder. Nu är samtliga värden godkända av Miljöförvaltningen.
2016-2017: Renovering och utbyggnad av balkongerna samt takbyte på låghusen. Balkongerna byggdes ut ca 40 cm. Inglasning av balkongen erbjöds mot en kostnad.
2017: Fyra torkrum kaklades om, ny belysning på parkeringsplatserna nere vid macken, nya värmerör har installerats och hissarna har reparerats
2017-2018: Underhållsspolning av avloppen i samtliga 349 lägenheter har utförts.
2019: Nytt bredband 1000/1000 Mbit/s

Framtida underhåll enligt underhållsplanen: Låssystem, hissar, tvättutrustning och undercentral.

Parkering: Det finns 175 p-platser och 78 garageplatser. P-platserna kostar från 138 kr/månaden. Garageplatserna kostar från 170 kr/månaden. Det är separat kö till båda, till garageplatserna är det mycket lång kö.

Övrigt: Se mer information på föreningens hemsida www.kortedala.com.

Kortedala

Kortedala ligger med ett naturskönt läge gränsande både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden. Bebyggelsen är blandad med allt från höga punkthus till lamellhus, villor och radhus. Området har inte mindre än fyra torg; Citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Här har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd vart du än bor. Om man gillar att odla finns det flera odlarföreningar samt koloni- och fritidshusområden att välja mellan. Kommunikationerna till och från området är mycket bra, du tar dig in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och har flera linjer att välja mellan, alla vagnar går dessutom med täta turer både dag och kväll.

Planritning