Snart till salu

Vindslägenhet på attraktiv adress

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Köpmansgatan 2

1:a Inom Vallgraven

Kortfakta

Avgift:
2 782 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 40 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
1875-1885
Adress:
Köpmansgatan 2,
411 13 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Alternativ planskiss
Alternativ planskiss

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Högst upp i ett sekelskifteshus med tyst och lugnt läge ligger denna ljusa och välplanerade vindslägenhet om 40 kvadratmeter. Lägenheten har karaktäristiska vindsattribut som tak öppet ända upp till nock. En social och öppen planlösning som ger trevliga sällskapsytor samt en avskild yta med plats för dubbelsäng. Badrummet är rymligt och köket är en fröjd för mästerkocken såväl som inredningsfantasten. En underbar lägenhet mitt i attraktiva kvarter Inom Vallgraven.

Lägenhet går att göra om till en tvårummare. Se alternativ planskiss.

Läget runt Köpmansgatan är fantastiskt och omgivningen har allt man kan önska. Här bor du i det gemytliga området inom vallgraven, praktiskt och komfortabelt i Göteborgs hjärta. På gatorna i området finns flera mysiga caféer, trendiga restauranger, populära krogar och fina innergårdar. Attraktiva Magasingatan, Västra Hamngatan och Kungstorget ligger inom kort gångavstånd från lägenheten. Ett mer centralt läge är svårt att hitta.

Information Ekonomi

Avgift: 2 782 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 823 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,69%. Andel av årsavgift är 2,69429%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1141.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns.

Byggår: 1875-1885.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 40 m². Ekonomisk förvaltare SBC.

TV- och internetanslutning: TV: Via Com Hem. Internet: Via Com Hem.

Information Förening

Förening: Köpmansgatan 2. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Fastigheten uppfördes 1875-1885 och den förvärvades av föreningen 2005 (äger marken)

Den totala boytan enligt taxeringsbeskedet uppgår till 1542 kvm varav 1480 kvm utgör lägenhetsyta. Föreningen består av 29 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt.

Gemensamhetsytor i föreningen är 2 tvättstugor och 1 Cykelrum.

Bredband Com Hem

Ansluten till kabelnät - Com Hem

Reparationer & underhåll -
Fastigheten totalrenoverades 1992

2011 - Fönsterbyte (Köpmansgatan 2) av de fönster som vetter mot Smedjegatan och Köpmansgatan.
2012 - Nya maskiner till föreningens båda tvättstugor
2014 - Målning av plåttak och träfönster
2015 - Upprustning och innergård samt byte av fläkt på tak
2017 - Renovering av portar.
2018 - Läggning av nytt golv och målning av väggar i samtliga trappuppgångar. Nya armaturer i trappuppgångar.
2019 - Ny torktumlare och andra tvättmaskin till föreningens båda tvättstugor.

Inom Vallgraven

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!