Riktig citypärla på attraktiv adress

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Cederbourgsgatan 9

2:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 590 000 kr
Högsta bud:
2 660 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
2 549 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1935
Adress:
Cederbourgsgatan 9,
412 55 GÖTEBORG

Beskrivning

På en av Göteborgs mest attraktiva gator återfinns denna välplanerade tvåa med balkong. Den vackra hörnfastigheten i rött tegel har anor från 1935 och står stadigt bland klassiska kvarter och ett ypperligt cityläge. Här välkomnas ni på bästa sätt och en pampig ekport leder er in till trapphuset innan ni kan ta hissen upp till tredje våningen. Väl inne i lägenheten möts ni av generös tilltagen takhöjd och ett ljusflöde från fönsterpartier som ger en känsla av rymd. Genomgående ljusa och enhetliga ytskikt i vitt som ger er en naturlig bas att inreda till. Ni erbjuds en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som bjuder in till socialt umgänge med vänner. Öppna upp balkongdörren under sommaren så flyter rummet samman med den stora smidesbalkongen. Här ute kan ni dyka upp vid bord och stolar för att kunna sitta ner och njuta. Ni har även ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, mycket goda förvaringsmöjligheter via flertalet garderober och till sist ett badrum med kaklade väggar. En underbar lägenhet att trivas i!

Bekvämt och positivt boende i en trevlig förening. Välskött förening med låg belåning och ett välmående hus. Under de senaste två åren har man haft en avgiftsfri månad. Här bor ni med bekvämt avstånd till allt som Göteborg har att erbjuda och på några minuters gångavstånd ligger evenemangsstråket med Liseberg, Världskulturmuseét, Universeum, Svenska mässan och Scandinavium.

Lägenhetens 38 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Genom säkerhetsdörren möts ni av en mycket rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via flertalet garderober längst ena sidan. Finns även möjlighet till hatthylla för den som önskar. Generös takhöjd genomgående för bostaden, vitmålade väggar och vitt golv ger en otroligt ljus känsla.

Vardagsrum och kök går i en öppen härlig planlösning som bjuder in till socialt umgänge. Stora fönsterpartier och balkongdörren bjuder på rikligt med ljusinsläpp. I vardagsrumsdelen kan ni möblera med soffa, bord och tv-möbel samt så finns det gott om plats för ett matsalsbord. Från denna del av bostaden når ni även den stora smidesbalkongen i soligt läge där ni kan umgås vid bord och stolar under sommarens härliga månader.

Köksdelen erbjuder gott om förvaringsutrymme för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. släta köksluckor i grått tillsammans med rostfria beslag, vitt kakel ovan den rostfria bänkskivan. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl/frys.

Ni har ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och avlastningsmöbler. Ett stort fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp till de vitmålade väggarna och de vita golvet.

Badrummet är delvis kaklat på vägg tillsammans med mörkblå våtrumsmatta på golv. inredningen består av WC, handfat i vitt, spegelskåp och en duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 590 000 kr

Avgift: 2 549 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,80847%. Andel av årsavgift är 1,80847%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 14:24.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2012/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 1935.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong i soligt läge!

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 153 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-11-13.

Information Förening

Förening: Brf Söderbourgen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 38 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Söderbourgen bildades år 2004 och består utav 38 st. lägenheter som upplåtes med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten Johanneberg 14:24 med adress Cederbourgsgatan 9 och Södra vägen 71.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga finns i källaren, utrustade med 5 TM varav en är för grovtvätt, 2 TT och 2 torkrum.

Innergård för cykelförvaring utomhus. Cykelförråd och återvinningsstation för papper, wellpapp och diverse grovsopor.

Föreningens ekonomi: En välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. 2018 och 2019 var december månad avgiftsfritt för de boende i föreningen.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Kommande/gjorda renoveringar: Genomförda renoveringar:
Fastighet i mycket gott skick. Huset har genomgått omfattade renoveringar där bl a rörstambyte, elstambyte, omputsning av fasad och omläggning av tak skett under 1991-92. År 2005-2006 satte man in ett nytt hissmaskineri och en allmän uppfräschning av hissen utfördes, samt nya maskiner i tvättstugan sattes in detta år och man såg över yttertaket.
1991-1992: Rörstambyte, Elstambyte.
1991-1992: Nyinstallation av hiss.
1991-1992: Omläggning av tak.
1991-1992: Renovering av balkonger.
2005: Innergård - tätning, isolering samt dränering mot källare.
2005: Yttertak - isolering och målning.
2005: Hissar - ombyggnad och reparation
2005: Tvättstuga - byte av maskinpark.
2006: Översyn av rökkanaler. Byte av takfläktar (ventilation).
2007: Målning av trapphus, Cederbourgsgatan 9.
2008: Installation av brandvarnare i samtliga lägenheter.
2008: Byte av entrédörrar. Byte av låssystem för fastigheten och samtliga lägenheter.
2008: Installation av rörelsestyrda strömbrytare i källare och tvättstuga.
2009: Målning av balkonger.
2009: OVK - Obligatorisk Ventilationskontroll.
2010: Tätning & lagning av rökkanaler till öppna spisar.
2010: Byte av rökgasfläkt, Cederbourgsgatan 9.
2010: Installation av luftmixdon till torktumlare.
2011: reparerades hissar
2013: byttes ventilationsfläktarna ut
2015: gjordes en OVK, regulatorer och termostatventiler till fastighetens radiatorer byttes ut samt byte av cirkulationspump till fastighetens värmesystem utfördes.
Trapphuset målades på Södra vägen 71 samt väggar och golv i central källargång. Färgsläpp på plåtytor på fastighetens tak och fönsterbleck åtgärdades.
2016: ompackning av hydraliksystem i fastighetens två hissar, en trappuppgång målades, OVK-besiktning utfördes samt injustering av ventilationen.
2017: föreningen ökade amorteringen av lån från Stadshypotek.
2018: föreningen lagade staketet på muren mot Cederbourgsgatan

2018 och 2019 var december månad avgiftsfritt för de boende i föreningen.

Kommande Renoveringar:
Föreningen arbetar efter en översiktlig 30-årsplan för kommande underhåll, samt en mer detaljerad 5-årsplan som uppdateras varje år.
Inga större renoveringar är planerade.

Parkering: Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.goteborg.se/trafikkontoret/

P-huset vid lilla ingången till Liseberg, låst garageplats för ca 900 kr/mån alt. utomhusplats som är billigare. P-bolaget förvaltar över parkeringsplatserna.

TV och bredband: Basutbudet för tv ingår i månadsavgiften. Leverantör: ComHem.
Bredband via ComHem ingår i avgiften, eller valfri leverantör genom telefonnätet.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning