Såld

Funkistvåa med perfekt läge i populära Johanneberg

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklandagatan 67D

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 263 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 43,5 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1936
Adress:
Eklandagatan 67D,
412 61 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad tvåa med rum i fil som ligger i ett tidstypiskt funkishus anno 1936. Här bor man bekvämt på våning ett men har även bra insynsskydd. Lägenheten har generös takhöjd som skapar en känsla av rymd samt bevarad charm som fönsterbänkar i natursten och innerdörrar i original. Generöst tilltaget vardagsrum som präglas av fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti, funktionellt kök med matplats invid fönstret, rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum. Ett stort plus är att föreningen har en gemensam takterrass med soligt västerläge och vidsträckt utsikt.

Johanneberg är ett mycket populärt område som erbjuder såväl mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri och blomsteraffär och närhet till Chalmers. Närheten till såväl stadens nöjen som grönskande omgivningar som Mossens naturområde, Näckrosdammen och Carlanderska gör läget perfekt för ett bekvämt storstadsliv. Kommunikationerna är goda med fyra busslinjer varav två stombussar trafikerar området. Under skoltermin finns även buss 55 som går mellan Chalmers Johanneberg campus och Chalmers Lindholmen campus.

Lägenhetens ca 43,5 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är ljusgråa. Lägenheten har genomgående generös takhöjd samt tidstypiska innerdörrar i original.

Vardagsrummet är generöst tilltaget och har ett stort fönsterparti som sträcker sig längs ena väggen och bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Här kan man inreda med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Trälaminatgolv och ljusgråa väggar.

Funktionellt utformat kök där man planerat kvadratmetrarna på bästa sätt. Köket renoverades 2009 och har köksinredning i vitt, bänkytor i massiv ek samt stänkskydd i svart stavmosaik. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med varmluftsugn, frånluftsfläkt samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Elektro Helios förutom fläkten som är från Franke. Golvet kläs av trälaminat och de vita väggar bryts av med en svartvit fondtapet med trädstammar. Invid fönstret ryms en matplats för två personer.

Rymligt sovrum som har plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i fem platsbyggda garderober. Även här kläs golvet av trälaminat och väggar är vita. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv samt helkaklade väggar i vitt med en blå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt dusch med draperi.

Till lägenheten hör ett källar- och vindsförråd som är belägna i samma uppgång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 263 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,64088%. Andel av årsavgift är 0,64088%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 368 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 268 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 153/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss.

Byggår: 1936.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 43,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-10-21.

Information Förening

Förening: HSB Brf Johanneberg 1936. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 156 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Johanneberg 1936 i Göteborg kombinerar ett boende i centrala Göteborg med en småstadskänsla i form av egna grönytor och parkeringsplatser. Föreningen bildades år 1936 och byggnaderna uppfördes åren 1935-1937 och har moderniserats och renoverats år 1983 och år 1999-2008 för att passa nutidens krav från de boende och myndigheter. Renoveringar och moderniseringar har skett med viss försiktighet och med beaktande samt att återskapa den ursprungliga arkitekturen. En stabil och mycket välskött förening. Föreningen består av tre byggnader, placerade i nordvästra hörnet av korsningen Eklandagatan/ Gibraltargatan med adress Gibraltargatan 21A-E, Eklandagatan 67A-D samt Lindströmsgatan 3A-D. Föreningen innefattar 156 lägenheter och tre kommersiella lokaler (som hyrs ut till en restaurang och ett konsultföretag). Föreningen äger sin mark.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensamhetslokal för ca 20 personer som man kan hyra. Föreningen har även en takterrass i bästa västerläge.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade. Föreningen gör årligen avsättningar till underhållsfonden.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningens planerade renoveringar under ca 5 år är ombyggnation av bilparkeringar samt omplantering av busk- och trädväxtlighet (2020), kulvertbyte på Eklandagatan och Lindströmsgatan (2020), byte av avloppsrör under bottenplattan Eklandagatan och Lindströmsgatan (troligen hösten 2020-vinter 2021), fasadrenovering (ca 2022) och terrassrenovering (ca 2022), byte av lägenhetens radiatorer samt tilluft bakom radiatorn (ca 2022), byte av V/A-stammar samt ventilationskanalstam i byggnad på Gibraltargatan, Eklandagatan och Lindströmsgatan (ca 2024). Kommer att göras med en metod som gör att badrummens skick ej påverkas eller behöver ändras. Denna metod kommer ta kortare tid, ge minst påverkan och man kan bo kvar i lägenheten under tiden.

Utförda renoveringar:
- 1983 utfördes en ROT - renovering som omfattade byte av el-stammar, V/A-stammar samt renovering av samtliga kök, badrum och tvättstugor. Samma år utfördes även tilläggsisolering på vind och runt fasad, ny fasad sattes upp, nya fönster i form av treglas vakuumfönster, nya entrédörrar och lägenhetsytterdörrar samt ommålning av trapphus.
- 1994 göts nya balkonger och trapphus målades om.
- 1994-1996 målades trapphus och fönster om.
- 1996 lades ny takpapp och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
- 1998-2000 dränerades mark runt fastigheterna. Nya cykelplatser uppfördes och parkeringsplatser utökades från 25st till 28st.
- 1999-2000 byggdes soprum om.
- 2001-2002 iordningställdes ny sortering av restavfall.
- 2002 installerades ny ventilation för torktumlare, dragning av kall- och varmvattenrör till tvättmaskiner monterades samt installation av två nya elcentraler utfördes.
- 2004 spolades stammar i ett av föreningens hus.
- 2005 genomfördes omläggning av stamavlopp i källaren på Gibraltargatan 21 A-E. Samma år renoverades tvättstugan.
- 2006 byttes kulvert mellan fjärrvärmecentral och renovering av fönster utfördes.
- 2007-2009 uppfördes kallförvaring av redskap.
- 2009 målades entréer på Gibraltargatan och ny belysning sattes upp.
- 2009-2013 avslutades uppfräschning av gård.
- 2010 energideklarerades fastigheten.
- 2010-2014 installerades rörelsestyrd belysning i källare och nya armaturer i tvättstuga.
- 2011 utfördes en tillfällig reparation av terrassernas trätrallar. Samma år installerades ny fläkt för restaurangköket på södra terrassen Gibraltargatan.
- 2012 färdigställande av trädgården.
- 2013 Upprustades gillestuga genom målning och belysning.
- 2014 Utförde ett test i ett av husen där man återvann värmen i avloppsvattnet som en energisparande åtgärd.
- 2015 Utfördes bättringsmålning av fasad och några badrumsrenoveringar.

För mer info se årsredovisning samt info från föreningen i bifogade dokument.

Parkering: Föreningen har idag 28 parkeringsplatser. Kostnad att hyra en plats är 250 kr/mån, ca 2 års kötid. Föreningen håller på att bygga om parkeringsplatserna och det skall byggas 9 nya och 23 st befintliga ska byggas om så att det i slutändan blir 6 stycken ytterligare.

TV och bredband: Föreningen äger telefoninätet och låter AllTele använda telefonnätet så att medlemmarna kan teckna billiga AllTele-abonnemang. Datanätet används så att medlemmarna kan teckna ett Internet-abonnemang via ett internt datanät (kat 5-kabel, TP-nät). Varje lägenhet kan nå Internet via en fast lina om 100 Mbps.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan barn/föräldrar med minsta andel 10 %.

För mer relevant information angående föreningen se dokumentet "Vanliga frågor".

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning