Såld

Kvadratsmart tvåa med lugnt gårdsläge som nyproducerades 2013

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lilla Drottninggatan 4D

2:a Inom Vallgraven

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 645 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 46 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1855-1856
Adress:
Lilla Drottninggatan 4D,
411 08 GÖTEBORG

Beskrivning

I en sekelskiftesfastighet anno 1856 som ligger på hörnet av Lilla Drottninggatan/Stora Nygatan bor man med direkt närhet till Vallgraven och den grönskande Trädgårdsföreningen. Lägenheten nyproducerades 2013 i samband med att föreningen köpte fastigheten och håller hög modern standard. Denna kvadratsmarta tvåa har ett lugnt gårdsläge och är perfekt planerad med allt man behöver. Lägenheten har genomgående tidlösa materialval i skandinavisk stil och generös takhöjd. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till balkongen, mysigt sovrum med charmiga vinklar och stort helkaklat badrum med tvättavdelning. Välmående förening såväl ekonomiskt som byggnadstekniskt.

Inom Vallgraven är ett av Göteborgs äldsta områden och har ett perfekt läge mitt i stadskärnan med kort gångavstånd till Centralstationen och Drottningtorget. Runt hörnet finns shoppinggator, bra restauranger, nöje och kultur samt träningsanläggningar. Här har man nästintill direktaccess till härliga Trädgårdsföreningen med sin vackra grönska och välkända Rosenkafeét.

Lägenhetens 46 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, ekparkett och vitmålade väggar.

Trivsamma sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Vardagsrumsdelen kan inredas med soffhörna och har förvaringsmöjligheter i form av en skjutdörrsgarderob. Ljusinsläpp från ett fönster samt utgång till lägenhetens gårdsbalkong.

Köket har köksinredning i vitt som kombineras med grå bänkskiva och pärlemorskimmrande mosaik. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Siemens. Invid köket ryms en matplats för större sällskap.

Mysigt sovrum med charmiga vinklar och tyst gårdsläge. Här finns plats för en mindre dubbelsäng och byrå samt förvaringsmöjligheter i en garderob.

Stort badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av WC, handfat, spegelskåp med infälld belysning, duschhörna med avskiljande glasvägg, handdukstork samt kombinerad tvätt/torkmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 645 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 350 kr tillkommer för digital-TV, bredband (100/100) och IP-telefoni (ej samtalskostnad).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,34%. Andel av årsavgift är 2,33567%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns.

Byggår: 1855-1856.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 46 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 121 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2011-08-03.

Information Förening

Förening: Brf Lilla Drottningen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 30 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Lilla Drottningen är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2006 och köpte fastigheterna Inom Vallgraven 2:8 och 2:9 år 2012 (äger marken). Föreningens adresser är Lilla Drottninggatan 4 samt Stora Nygatan 15. Fastigheterna bebyggdes 1855-1856 och består av två flerbostadshus. I föreningen finns 30 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum samt samlingslokal. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan. Föreningen skrev om stadgarna 2019. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-05-05).
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 350 kr tillkommer för digital-TV, bredband (100/100) och IP-telefoni (ej samtalskostnad).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg Hansa.I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Ca 2021 planeras målning av fönstren mot innergården.
Urval av utfört underhåll:
2012 renoverades fastigheterna när lägenheterna nyproducerades, inkl. stambyte och nytt murbruk på hela fasaden.
2015-2016 genomfördes slutbesiktning av fastigheten. Under samma period genomfördes mindre besiktningsåtgärder.
2018 tillkom två nya förråd i det befintliga förrådsutrymmet samt sex nya förråd i källarutrymmet med ingång från Lilla Drottninggatan. Samma år fick även dörren till uppgång 4A en ny dörröppnare/stängare.
2019 lades taket om, garantibesiktning av fastigheten utfördes samt alla fönster mot fasaden gatan målades. Ett omfattande arbete av fasaden gjordes även vilket betalades helt av Wallenstam.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område C. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV, fiberbredband 100/100 och IP-telefoni via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 350 kr/mån.

Gårdsplats: Gemensam innergård med vackra planteringar.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med 10/90. Andrahandsuthyrning tillåts ej.

Inom Vallgraven

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning