Såld

Stilsäkert boende i exklusiva kvarter

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Myggan Ericsons Gata 6

3:a Örgryte Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 061 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 82,5 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Myggan Ericsons Gata 6,
412 49 Göteborg
Exempelbild från annan försäljning i huset!
Exempelbild från annan försäljning i huset!

Beskrivning

Välkomna till en exklusiv och modern trerummare med drömläge i gemytliga Örgryte/Torp!
Lägenheten har generösa och välplanerade sällskapsytor, genomgående kvalitativa materialval och ett fint ljusflöde. Genomtänkt planlösning med vardagsrum och kök i en öppen planlösning, två stora balkonger i både söder och norrläge, två tilltagna sovrum samt ett rymligt badrum med tvättavdelning. Vacker enstavsparkett i ek och vitmålade väggar är genomgående i hela lägenheten som ger en sober bas att inreda till. Ett hem för er att trivas i!

Observera att några bilder i flödet är från en tidigare försäljning vi haft på våning 2 i huset. Denna bostad är belägen på våning 3!

Granne med Stora Torp och slottsträdgården ligger Brf Studio 2 som är ett familjevänligt kvarter med ett av stans mest attraktiva lägen. Ni omges av en naturlig grönska som ger en inbjudande och exklusiv atmosfär. Här är det bara att stiga utanför dörren och ha lika nära lugnet i löpspåret som det pulserande livet i innerstaden.

Området kring Örgryte Torp har otroligt mycket att erbjuda. Bakom bostadsområdet ligger natursköna området Stora Torp med anor från Gustav Wasas tid. Här kan man hämta kraft ur den vackra och grönskande miljön med en skogspromenad. I närheten ligger Skatås friluftsområde, Vollybollplan, GLTK, Nordic Wellness, Delsjö Golfklubb och badplatserna vid Delsjön. Vintertid finns även en egen skidanläggning att njuta av. Bra kommunikationer in till stan erbjuds via femmans spårvagn som tar dig in till Avenyn på ca 10 minuter. Det finns dessutom fina gång- och cykelvägar hela vägen in till centrum. Focushuset vid Liseberg har all service man kan tänkas behöva såsom apotek, systembolag, frisör samt en av Göteborgs mest välsorterade matbutiker. På motsatt sida Delsjövägen ligger Bö centrum och i närheten ligger Ekmanskas vårdcentral. I området finns två förskolor och det finns även ett flertal bra skolor; Skårsskolan, Kärralundsskolan, Gamla och Nya Lundenskolan samt Böskolan och Montessoriskolan Casa. Trots att området är grönskande och rofyllt tar man sig snabbt ut på de stora lederna med bil.

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob som sträcker sig från golv till tak med inredning från Mirro. Lägenheten har genomgående en ljus mattlackad enstavsparkett i ek som i hallen passar utmärkt till de vitmålade väggarna.

Lägenheten erbjuder generösa sällskapsytor i öppen planlösning med fint ljusinsläpp och utgång till en stor balkong i söderläge. Sällskapsytorna kan möbleras med en generös soffgrupp samt ett matsalsbord för stora middagssällskap. Det stora fönsterpartiet sträcker sig från golv till tak och ger ett exklusivt intryck i kombination med den generösa takhöjden.

Modernt och sobert kök i vitt från Marbodal som kombineras med vacker vattenfallsköksbänk som går ton i ton med kök och golv samt svart bakomliggande kakel. Köket erbjuder både bra arbetsytor och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är från Siemens.

Lägenheten har två bra sovrum i varierande storlek. Det största sovrummet har plats för en dubbelsäng tillsammans med sängbord och för klädförvaringen står en inbyggd skjutdörrsgarderob som sträcker sig från golv till tak med inredning från Elfa. Rummet erbjuder även utgång till lägenhetens gårdsbalkong. Det mindre sovrummet har plats för enkelsäng och skrivbord och passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum. Båda rummen ligger an mot gården vilket bidrar till ett lugnt och rofyllt läge.

Generöst tilltaget badrum som har antracitgrått klinkergolv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar med stora vita matta kakelplattor. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegel med belysning, vattenburen handdukstork med elpatron, duschhörna med en rak borstad glasvägg. Här har ni även en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ovanliggande bänkskiva och överskåp hjälper till med förvaringen och underlättar vardagssysslorna. I taket sitter dimbara LED-spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 061 kr/mån. Avgiften är indelad i kapitaldel, övrig drift och infomationsöverföringsbelopp. I avgiften ingår bredband och tv genom telia triple play. Föreningen har individuell mätning av värme, el, kallvatten och varmvatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,02526%. Andelstal kapitaldel årsavgift: 1,32544 % och 1,09377 % övrig drift.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: 22-2208-1 Torp 50:9.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1232/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 82,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Två balkonger, en i söder och en i norr.

Bilplats: Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Kostnad för att hyra en plats är ca 1100 kr/mån. I dagsläget är det kö.

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 2 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 96 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Studio 2 registrerades 2013 och äger fastigheten Torp 50:9. På fastigheten finns lamellhus i 4-5 plan som består av 96 st bostadsrättslägenheter och 2 st hyreslokaler. Byggprojektet har genomförts på totalentreprenad av HSB med inflyttning 2017. Föreningens adress är Åke Falcks gata 1-11 samt Myggan Erikssons gata 2-12.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en välutrustad tvättstuga, bastu/relax, gym, festlokal samt övernattningslägenhet för långväga gäster. Garaget ligger under husen medan cykelrum och en del av förråden finns lättillgängligt i entréplan.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. Årsavgifterna för drift höjdes med 7 % 2019-07-01. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20200513.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Då bostadshusen är nyproducerade har föreningen inga planerade renoveringar inom det närmsta.

Parkering: Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Kostnad för att hyra en plats är ca 1100 kr/mån. I dagsläget är det kö.

TV och bredband: Föreningen har ett treårigt kollektivt avtal med Telia. I avtalet ingår bredband 100/10, TV paketet Lagom och fast kostnad för IP-telefoni.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning