Snart till salu

Ljus och välplanerad genomgångstvåa med renoverat kök

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Vänortsgatan 4B

2:a Mölndal Bosgården

Kortfakta

Pris/Bud:
2 200 000 kr
Avgift:
4 050 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1951
Adress:
Vänortsgatan 4B,
431 60 MÖLNDAL

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johan.gille@lundin.se.

ACCEPTERAT PRIS 2 200 000 kr! Varmt välkomna till denna ljusa genomgångstvåa i populära Bosgården! Bostaden har genomgående fina ytskikt och ett härligt ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck. Väldisponerade kvadratmeter med stort vardagsrum där soffgrupp och matbord får plats för den som önskar, inbjudande kök med bra arbetsytor och matplats för minst fyra personer och ett rofyllt sovrum med plats för en större dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i garderober. Lummig innergård med härliga gräsytor för sommarens grillkvällar!

I Bosgården bor ni centralt med promenadavstånd till Mölndals Innerstad med Galleria, fina naturområden i såväl Änggårdsbergen som Safjället samt kommunikationer som på bara några minuter tar er till centrala Göteborg. I närområdet har ni även kiosk, pizzeria, gym och Brogyllens bageri. En solig sommardag är Stensjöns badplats ett alternativ till de salta baden eller varför inte ta en promenad och lunch vid Gunnebo Slott?

Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med god förvaring i platsbyggda garderober med originalbeslag. Möjligheten till att möblera med avlastningsbänk och bord finns. Hallen är det centrala i bostaden och binder samman lägenhetens alla rum. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkettgolv samt praktiskt klinkergolv.

Till vänster från hallen finner ni bostadens kök som bjuder in till matlagning i goda vänners lag. Den trendiga inredningen med träluckor bryts av mot de ljusa väggarna samt det vita kaklet och skapar en fin kontrast. Det finns goda förvaringsmöjligheter i flertalet över- och underskåp. Vitvarorna består av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, inbyggd micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Intill det härliga fönsterpartiet har ett matbord för minst fyra personer en given plats. På golvet löper parketten tröskellöst.

I vardagsrummet flödar ljuset in från det stora fönsterpartiet. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett grått laminatgolv. Rummet öppnar upp olika möbleringsalternativ med soffgrupp och läshörna alternativt ett större matbord. Ifrån den franska balkongen blickar ni ut över föreningens gröna innergård. Här finns flertalet sittgrupper och härliga gräsytor som bjuder in till grillkvällar med spel och lek.

Sovrummet är en utmärkt plats för avkoppling. Möblera gärna med en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. En stor garderob tar hand om förvaringen. Ett större fönsterparti bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna samt parkettgolvet.

Badrummet är halvkaklat med målad plastmatta. inredningen består av WC, handfat med kommod, spegelskåp och badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 200 000 kr

Avgift: 4 050 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och digital tv (grundutbud).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 39 kr. Andel i föreningen är 1,4838%. Andel av årsavgift är 1,48392%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 360 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 160 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en ungefärlig uppgift lämnad av säljaren. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1951.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 58,5 m². Lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 92 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-07-05.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB:s Brf Björlin. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Björlin är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger och förvaltar fastigheten sedan byggnation 1950. I föreningen finns 60 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har även en lokal för uthyrning.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga finns i källaren till alla tre husen. Tvättstugan i hus 6 har lite kortare tvätttider och torktumlare istället för torkrum. Den som vill använda en riktig gammal senmangel hittar en i hus 4:s mangelrum mellan 4A och 4B. Bokning sker på bokningstavlor som hänger utanför tvättstugorna. I föreningen finns också cykelrum, hobbylokal och bastu med dusch.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Mölndal. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB för köparen. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2020-06-16).

Försäkring: Byggnaden är fullvärdesförsäkrad hos hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar. I denna försäkring ingår bostadsrättstillägg och behöver därmed inte tecknas av medlemmarna, utöver den vanliga hemförsäkringen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan för kommande reparationer och underhåll.

Genomförda renoveringar:
1988 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Under samma år renoverades fasad, tak, balkonger och fönster.
2011 renoverades tvättstuga, brandvarnare installerades i samtliga lägenheter.
2013-2014 gjordes en grundförstärkning av hus 4 A-F. Samma år asfalterades gångar i samband med att en ny brunn installerades, nya brandvarnare installerades.
2014 renoverades nederdel av fasad och gården asfalterades.
2015-2016 ombyggdes ventilationen i två av föreningens tre bostadshus.
2016 utfördes besiktning av fastigheten, utförd av Sustend AB.
2017 miljöhus och lekutrustning samt parkeringsplatser mellan hus 2 och 4 målades om. Samtliga vattenmätare har bytts ut mot flera mindre för att minska den fasta kostnaden. Föreningen tätade frånluftskanalerna i badrummen i hus 4.
2017-2018 påbörjades OVK-besiktning av ventilation i hus 4. Byte av ventilationsaggregat i hus 4.
2018 byttes maskinerna i tvättstugan i hus 4. Under samma år har fasader samt balkonger renoverats i hus 2. Vidare har föreningen även låtit genomföra smörjning, justering och funktionskoll på samtliga fönster i lägenheterna.
2019 genomfördes balkong- och fasadrenovering av Vänortsgatan 6. Vidare installerades även FTX-ventilation i samma hus.

2020 planeras balkong- och fasadrenovering av Vänortsgatan 4 samt uppgradering av passagesystem och entredörrar. Vidare planeras även renovering av trappuppgångar och belysning samt förbättring av ventilation Vänortsgatan 2 under samma år. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen förfogar över 40 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Plats kan hyras till en kostnad om ca 212 kr/mån. Separat kösystem.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digitalt utbud via Comhem (from och med september 2020) och bredband via Comhem eller Telenor.

Gårdsplats: Lummig gemensam innergård med härlig gräsmatta, äppelträd och vinbärsbuskar. Här finns även grillplats och lekplats för de små samt förvaring av trädgårdsutrustning och gemensamma spel, till exempel Boccia och Kubb.

Övrigt: För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/molndal/brf/bjorlin/.

Mölndal Bosgården

I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Planritning