Såld

Generös lägenhet med balkong ett stenkast från havet

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klippan 1E

3:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 721 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
3/14, hiss
Byggår:
2008
Adress:
Klippan 1E,
414 51 Göteborg

Beskrivning

Klippan erbjuder just nu denna fräscha bostad byggd år 2008 om ca 72 kvm.

Bostaden har genomgående ekparkettgolv och vita väggar. Stora fönsterpartier gör den här lägenheten otroligt ljus och luftig med utsikt över gamla fästningen samt älvsborgsbron. En välkomnande hall med dolda avhängningsmöjligheter leder Er in till det öppna vardagsrummet. Vardagsrummet ligger integrerat med köket och bildar ett stort och trevligt rum som är perfekt att umgås i.

HTH-kök i med öppen planlösning mot vardagsrum och hall. Stilrena köksluckor i och vackert vitt kakel ovan arbetsdel. Samtliga vitvaror från Electrolux, inbyggd kyl och frys, spis med häll, varmluftsugn, fläkt och inbyggd diskmaskin.
Stort och härligt vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsmöbel med upp till 8 stycken sittande. Vardagsrummet och köket är integrerat i en öppen och luftig planlösning. Härifrån nås den härliga balkongen belägen i soligt söderläge.
Väl tilltaget sovrum med gott om förvaring. Här finns det plats för en dubbelsäng med sängbord. Det mindre rogivande sovrummet med i anslutning till balkong.
Från hallen nås det smakfulla badrummet. Helkaklat i vitt med mörkgrå klinker på golvet. Här finns handduksvärmare och duschhörna med glasvägg. Tvättmaskin och torktumlare till vänster när man kommer in med praktisk arbetsbänk över. Vägghängd toalett. Stilrena skåp för extra förvaring finns ovan och under arbetsbänk.

En tyst och trivsam bostad med mycket bra ljudisolering. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning: På tredje våningen i huset är detta underbara hem beläget. Du blickar över det kulturrika området och Älvsborgsbrons magnifika ljus. Detta är ett unikt område som omhuldas av en alldeles speciell atmosfär. Klippan är en rofylld oas mitt i händelsernas centrum och medhamnstråket nedanför porten.

Hallen är välkomnande och här finns plats för avhängning samt mindre hallmöbel. Hela bostaden har genomgående vita väggar samt parkett på golvet.

Kök och vardagsrum har en social och inbjudande öppenhet. Här ryms en större soffgrupp samt matsalsmöbel. Från de stora fönsterpartierna flödar ljuset
in och utgången till balkongen gör att rummet känns öppet. Köksinredningen är i vitt av märket HTH och erbjuder gott om förvaring. Över stilrena bänkskivor i grafitgrått är det kaklat i vitt och köket är utrustat med spishäll, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Matplatsen fungerar som naturlig avdelare mellan köks- och vardagsrumsdel. Balkongen som ligger i anslutning erbjuder plats för sociala umgängen.

Den stora balkongen ligger med ett fritt söderläge med plats för utegruppsmöblemang. Här kan man avnjuta den vackra utsikten mot natur. Solen når balkongen vid lunchtid och kan avnjutas fram till till sen eftermiddag.

Det rymliga sovrummet inryms bortom vardagsrummet. Rummet har ett insynsfritt, ostört, rofyllt läge med vacker vy över takåsarna.. I sovrummet finns bra förvaring i form av en stor garderobsenhet samt en extra garderob. Den stora enheten har skjutdörrar.

Det mindre sovrummet kan disponeras som kontor/gästrum/barnrum. Här har du gott om plats och härligt ljusinsläpp från fönsterparti.

Badrummet har stilrena och moderna färgval med sitt vita kakel och gråa klinkergolv. Badrummet är mycket rymligt och utrustat med dusch, tvättmaskin, torktumlare, praktisk arbetsbänk med överliggande skåp, wc, handfat samt infälld spegel med belysning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 721 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 230kr/mån avseende bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0165%. Andel av årsavgift är 1,65246%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 420 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 120 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Majorna 140:15.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 14, hiss finns.

Byggår: 2008.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FT - ventilation.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Bredbandsbolaget. Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Energideklaration: Energiprestanda 131 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Silon Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 55 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Huset färdigställdes under andra halvåret 2008 och innehåller 55 exklusiva bostadsrätter. Byggnaden är ritad av arkitektfirman Wingårdh. Föreningen registrerades 2004. Föreningen förvärvade fastigheten Majorna 140:15 under hösten 2007. Föreningen har två hyresrättslokaler och en bostadsrättslokaler och är en äkta förening.

Föreningen äger marken.

SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens fastighetsskötare är Jan-Olof Adlerberth.

Kommande/gjorda renoveringar: 2013 genomfördes en 5-årsbesiktning av fastigheten i enlighet med rådande entreprenadavtal med Wäst-Bygg. Brister identifierades och åtgärdades.

Parkering: Föreningen har inga egna p-platser. Parkering, för bil och båt, finns att hyra i mån av plats av Klippans Kulturfastigheter. För besökande finns besöksparkeringar vid Klippans konstkafé eller vid Sjömagasinet.

TV och bredband: Föreningen har ett programavtal avseende kabel-tv med Tele2. I årsavgiften ingår ett basutbud av tv-kanaler. Via bredbandsuttaget genom bredbandsnätet kan du se TV från Tele 2. Dessutom får du ett kostnadsfritt Mixpaket med 5 valfria kanaler (Mix5) och en TV-box från Tele2. I årsavgiften ingår bredband via datauttaget (LAN) till varje lägenhet.

Övrigt: 27 st 2:or från ca 54 kvm till 82 kvm.
19 st 3:or från ca 68 kvm till 113 kvm.
6 st 4:or från ca 82 kvm till 141 kvm.
3 st etagelgh från ca 110 kvm till 144 kvm.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning