Snart till salu

Mysig tvåa med tillgång till uteplats

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Rangeltorpsgatan 51G

2:a Örgryte / Skår

Kortfakta

Avgift:
3 089 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 48 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1938
Adress:
Rangeltorpsgatan 51G,
412 69 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.johansson@lundin.se.

Välkomna till Rangeltorpsgatan 51 G som ligger i slutet av en lugn återvändsgata i Skårs mysiga villaområde. Här bor ni med insynsskyddat läge och med tillgång till uteplats med gräsmatta. Lägenheterna präglas av grundtanken från byggnationen om maximalt av sol, ljus, luft och natur. Genomgående generös takhöjd, fint ljusinsläpp från fönster i väst och öst samt tysta omgivningar skapar en behaglig boendemiljö. Ni erbjuds ett rymligt vardagsrum som bjuder in till umgänge, en extra platsbyggd våningssäng, bra kök med plats vid fönstret av avnjuta frukost, ett rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett badrum. Ett hem att trivas i!

Stabil och välskött HSB-förening som bildades 1938.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig sedan fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion, bad och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Information Ekonomi

Avgift: 3 089 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,60886%. Andel av årsavgift är 2,60886%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Skår 8:22.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1938.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 48 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Egen uteplats med trappa ner.

Bilplats: Fri parkering på gatorna i området.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vinds - och källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Jakobsdal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 36 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Skår 8:22 som bebyggdes 1938 med en tvåvåningsbyggnad. Fastighetens adress är Rangeltorpsgatan 51A-I. Föreningen består av 36 bostadsrättslägenheter varav 12 st. 3 rok och 24 st. 2 rok.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet finns förråd i både källaren och på vinden. I föreningen finns ett gemensamt cykelförråd, motionsrum samt två tvättstugor. I den södra tvättstugan finns två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. I den norra tvättstugan finns två tvättmaskiner och torktumlare. I anslutning till norra tvättstugan finns också torkrum och mangel. Därtill har föreningen en stor gemensam trädgård med tillhörande grillplats.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Göteborg. Beslut om avgiftsförändringar tas vanligtvis på det årliga budgetmötet i oktober/november.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Med de omfattande åtgärder som gjorts under de senaste åren förväntas endast löpande underhåll enligt underhållsplanen. Som stöd för föreningens underhållsplanering genomförs årligen en besiktning av fastigheten.

Fastigheten byggdes år 1938 och har löpande genomgått underhåll och reparationer vid behov.
1992 genomfördes en omfattande ROT-renovering där stammar, elstigar, badrum, kök och tak byttes och huset dränerades.
2007 översyn samt reparation av tak.
2009 utbyte av fasader, installation av nya ventiler i ytterväggarna samt nya entrétrappor med räcken. Samma år installerades även nya portlås och en OVK utfördes.
2010 utfördes en energideklaration.
2011 garantibesiktning av fasaden.
2012 byttes husets vattenservis.
2013 putslagning av husets sockel.
2015-2016 reparation av läckande takfönster.
2017 nya tvättmaskiner och torkskåp.
2017-2018 genomfördes ett större markarbete samt polish av trapphusen.
Våren 2019 byttes takfönstren ut.

Parkering: Fri parkering på gatorna i området.

TV och bredband: Comhem, Digital-tv Small ingår i månadsavgiften. Bredband via Telia FiberLAN.

Övrigt: För mer information se föreningens informativa hemsida www.brfjakobsdal.com.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning