Såld

Stor potential och rofylld gårdsbalkong i smide

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Friggagatan 13C

2:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 460 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 60 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1905-1907
Adress:
Friggagatan 13C,
411 01 Göteborg

Beskrivning

Till er som söker en underbar tvåa med stor potential finns nu denna att förvärva. Det är föreningen på Friggagatan 13C som nu upplåter en av sina hyresrätter i denna vackra sekelskiftesfastighet anno 1905. Rofyllt läge i gårdshuset ligger denna härliga lägenhet med högt i tak, generösa ytor och stora fönsterpartier med djupa nischer. Trevliga sällskapsytor med bra möjligheter för umgänge och storslagna middagar. Intill köket finner vi lägenhetens stora smidesbalkong i ett fritt läge med en otrolig rymd, den perfekta platsen för avslappning. Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära city!

Här bor ni med centrumkärnan och evenemangsstråket på behagligt avstånd samtidigt som ni når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan har bland annat välutrustade gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Några favoritställen som finns i närområdet är Burgersson, Mañana, Ölstugan Tullen och Odinsgrillen. Odinsplatsen har nyligen byggts om är nu en grön oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Lägenhetens 60 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en ljus möblerbar hall. Redan här slås ni av den generösa takhöjden som genomsyrar bostaden. Ekparkett och vita väggar.

Generöst utformat vardagsrum med charmiga vinklar som präglas av ett fint ljusinsläpp, stora fönster med djupa nischer ger karaktär. Mysig sällskapsyta som kan inredas med soffa och övrig möblemang. Här får man även plats med en stor matsalsgrupp för trevliga middagar med vänner och familj. Intill har ni även en större klädkammare som hjälper till med förvaringen av kläder och skor.

Köket ligger i anslutning till hallen och är generöst utformat med gott om utrymme för en matplats. Köksluckorna är vita och bryts stilfullt av med rostfärgat kakel. Utrustningen består spis med inbyggd ugn, fläkt och kyl/frys. Ekparkett och vita väggar. Från denna del av bostaden når ni den stora smidesbalkongen i soligt läge mot den lugna innergården.

Rofyllt sovrum med underbar rundad vägg som ger karaktär med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Trägolv och vita väggar. Stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har vita väggar och grå våtrumsmatta på golv. Inredningen består av wc, handfat i vitt, spegel och duschhörna som avgränsas av en glasvägg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 460 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,066%. Andel av årsavgift är 1,066%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stampen 13:35.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 52-1015/1203.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1905-1907.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 60 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 109 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-02-28.

Information Förening

Förening: Brf Friggaboden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 73 st lägenheter varav 5 st hyresrätter och 9 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Friggaboden är en välskött förening som bildades under år 2004 och senare samma år köpte fastigheterna Göteborg Stampen 13:32-35 med adresserna Alströmergatan 3A-B och Friggagatan 13-15. Fastigheten bebyggdes 1905-1907 och består av fyra flerbostadshus. Föreningen består av 73 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 4 hyresrätter samt 9 hyreslokaler.

Gemensamma utrymmen: På varje innergård finns två cykelförråd samt en gemensam grillplats. På innergården finns även två tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare, samt torkrum. Föreningen har även en mindre föreningslokal som kan lånas vid kalas eller liknande. Föreningen har två gårdar varav den ena har grill.

Föreningens ekonomi: Bredablick förvaltning sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen för föreningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen valde att lämna avgifterna oförändrade under 2020.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. 2020 planerar föreningen att utföra värmeinjustering för att optimera värme/energi.

Gjorda renoveringar:
Byggnaderna uppfördes 1905-1907 och genomgick en totalrenovering under 1985-1987. Då åtgärdades bl.a. stamrenovering av kök, badrum el- vatten- och avloppsledningar. Samtidigt renoverades fasaden, taket lades om och ett antal bostadslägenheter inreddes på vinden.
2005 Renoverades trapphusen och hissarna.
2007 Omfattande fasadrenovering, målning av balkongerna samt bjälklagsrenovering i källaren på Friggagatan 13.
Plåttaket har målats om, nytt portsystem har installerats, avloppssystemet har spolats och man har rustat upp de gemensamma tvättstugorna. Många värmebesparande åtgärder har även utförts.
2012 Injustering av värmesystemet, OVK-besiktning, renovering av källaren på Alströmergatan 3B, ny uteplats på Friggagården samt underhåll av föreningens hyreslägenheter.
2015 Nybyggnation av en bostadsrätt. fasadtvätt, balkong- och fasadrenovering, nytt porttelefonsystem, förstärkning av grundmurar, flytt av vindsförråd till källaren samt uppgradering av inkommande el till Friggagatan 13A-C.
2016 Slutfördes byggnation av övernattningsrum i anslutning till föreningslokalen.
2017 Utfördes renovering av samtliga hissar.
2018-2019 Byggnation av 17 balkonger, renovering av trapphus, byte till LED-belysning i gemensamma utrymmen. Föreningen har dragit in fiber i fastigheten genom IP-only.
2020 Har energideklaration och OVK genomförts. Spolning av spillvattenledning och byte av portsystem har utförts.

Parkering: Föreningen förfogar inte över några parkeringsplatser. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Tv via ComHem. Fiberlan på upp till 100 Mbit från Bredbandsbolaget.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning