Ljus gaveltvåa med öppen planlösning & söderbalkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Partille

Med Lundin Partille får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Vallhamra Torg 16

2:a Sävedalen

Kortfakta

Pris/Bud:
2 380 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
3 010 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Vallhamra Torg 16,
433 65 Sävedalen

Beskrivning

Välkomna till en ljus och luftig tvåa med eftertraktat gavelläge, generösa fönsterpartier samt en härlig balkong i soligt söderläge. Lägenheten har genomgående klassiska materialval och hög standard samt trivsamma sällskapsytor i öppen planlösning. Tidlöst kök i vitt från Marbodal med rostfria vitvaror och helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob. Huset nyproducerades 2018 och är certifierat som Miljöbyggnad Silver vilket innebär en hög miljöklassningsnivå med låg energiförbrukning.

Nya Vallhamra torg ligger mitt i Sävedalen och granne med Delsjöns naturreservat. Här finns över 200 nya bostadsrätter, fräscha butiker och vardaglig service; en trygg och modern plats där människor kan mötas och leva tillsammans. Goda kommunikationer med flera busslinjer som tar ca 10 minuter in till centrala Göteborg eller Partille centrum. På det befintliga Vallhamra torg finns idag ICA Supermarket, blomsterhandel, konditori, frisör, fotvård, pizzeria och spel-och tobaksbutik. Apotek, vårdcentral och tandläkare ligger också här.

Lägenhetens 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en rymlig skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Redan här slås man av lägenhetens härliga ljusinsläpp. Lägenheten har genomgående mattlackad trestavsparkett i ek och vitmålade väggar.

Ljusa trivsamma sällskapsytor med kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Här kan man inreda med soffgrupp, matplats för större middagssällskap samt övrigt möblemang. Fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och helglasad balkongdörr ut till balkongen. Balkongen ligger mot söder och är utformad så att det finns utrymme för både caféset, solstol och växter.

Köket har stilren köksinredning från Marbodal med vita släta luckor som har diskreta handtag, grå bänkskiva och vitt liggande kakel i rak sättning. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys.

Lägenhetens sovrum har ett härligt gavelläge med fönster i två väderstreck som ger ett fint ljusflöde. Sovrummet kan inredas med en dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med praktisk inredning som sträcker sig längs hela väggen.

Helkaklat badrum i sober färgskala med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat med vit kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas. I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 380 000 kr

Avgift: 3 010 kr/mån. I avgiften ingår värme, kabel-tv, bredband och IP-telefoni. Kostnad för kall- och varmvatten tillkommer efter faktisk förbrukning. Andel i föreningen är 0,9564%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 598 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, vatten/avlopp 248 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Avgift för kall- och varmvatten regleras av föreningen efter faktisk förbrukning. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 611102/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad:

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Status: Energideklaration är beställd.

Information Förening

Förening: Brf Backsippan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 79 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Backsippan består av fyra flerbostadshus i fyra till fem våningar med totalt 79 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och två lokaler. Föreningens fastighet är Ugglum 1:141 i Partille kommun med adress är Vallhamra Torg 10-16. Husen var inflyttningsklara 2018.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns även tillgång till rum för cyklar, barnvagnar och rullstolar samt förråd på samtliga källarplan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Aspelin Ramm Fastigheter AB fram till 2021. Föreningen har en god ekonomi och det finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-05-13). I dagsläget tar föreningen inte ut någon överlåtelse- och pantsättningsavgift. Årsredovisningen för 2019 är på gång men inte helt klar pga rådande omständigheter med Corona.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Byggnaderna är certifierade som Miljöbyggnad Silver. Vilket innebär att energiförbrukningen i huset är 25 % lägre än gällande lagstiftning. Byggmaterialen som använts har haft minsta möjliga miljöpåverkan och uppfyller samtidigt de extra höga kraven på god isolering mot kyla, fukt och ljud.
Inga planerade renoveringar förutom normalt underhåll av fastigheten.
I slutet av 2020 ska 2-års garantibesiktning av fastigheten utföras.

Parkering: Som boende i föreningen kan man hyra parkeringsplats av AR Vallhamra Servicefastigheter AB, som garanterar föreningen 58 platser. Kostnad för att hyra en plats är ca 1000 kr/månad. Till platserna är det en kortare kö (2020-05-13).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till TV, bredband och IP-telefoni via Telia Triple Play. Detta ingår i avgiften.

Gårdsplats: Gemensam gård med grönytor och sittplatser, pergola, grillplats samt lekytor för de små.

Partille

Friluftsliv, storstadsliv och shopping


Välkommen till Partille, ett trivsamt område med stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar. Här bor man på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg. Förutom Partille centrum utgörs Partille av flera mindre områden såsom Furulund, Björndammen, Mellby, Lexby och Paradiset. Bebyggelsen består av alltifrån pampiga sekelskiftesvillor till funktionella radhusområden och toppmoderna bostäder.
I Partille Arena är en multiarena för kultur- och idrottsevenemang och här finns även en bowlinganläggning, ett gym och en stor restaurang. I Partille Kulturum ryms bibliotek, teater, café och mycket mer. Det stora köpcentret Allum gör det enkelt att handla på hemmaplan, med sitt gedigna utbud av butiker, mataffärer och matställen.
Partillebor har gott om lummig, orörd skog och mark att vistas i. I Bokedalens naturreservat och Paradisets friluftsområde finns flera motions- och vandringsleder. Sommartid badas det i Stora Kåsjön och Humlebadet, och i Säveån och Björndammen fiskas det lax.

I Partille lever du med närhet till både härlig natur och det moderna storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning