Såld

Generös fyra med balkong samt utsikt över stad & hamninlopp

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Liden 7

4:a Otterhällan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 700 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 108 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1963
Adress:
Norra Liden 7,
411 18 Göteborg

Beskrivning

I Otterhällan, som är en lugn oas mitt i stan uppe på en höjd, finner ni denna välplanerade fyra om ca 108 kvm med fantastiskt ljusinsläpp, balkong och vidsträckt utsikt över stad och hamninlopp. Lägenheten har stora fönsterpartier och genomgående läge med ljusinsläpp från två väderstreck. Generösa sällskapsytor i öppen planlösning med utgång till balkongen, genomtänkt kök med köksinredning från Ballingslöv samt tre sovrum varav två vetter mot gården. Nyrenoverat badrum från 2020 med vardagslyx som kombimaskin.

I gemytliga Otterhällan bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. Kort gångavstånd till Södra älvstranden samt bra kommunikationer från Stenpiren och Domkyrkan.

Lägenhetens 108 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren som är en säkerhetsdörr möts man av en luftig hall som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Vid entrén kläs golvet av schackrutig klinker som sedan övergår i vaxad ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Härliga öppna sällskapsytor som kan inredas med en soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. Fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier med fantastisk vidsträckt utsikt och utgång till lägenhetens balkong. Vardagsrummet har vaxad ekparkett och vitmålade väggar.

Välplanerat arbetskök som renoverades 2018 med vit köksinredning från Ballingslöv samt ljusgrå bänkskiva och stänkskydd i komposit. Köket är utrustat med induktionshäll (Miele), kolfilterfläkt (Siemens), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Miele), inbyggnadsmikro (Miele), diskmaskin (Asko) samt kyl med frys (Asko). Köket erbjuder generösa arbetsytor och har en skjutbar köksö. Praktiskt schackrutigt klinkergolv och vitmålade väggar. Ett stort fönsterparti med grönskande utsikt ger ett fint ljusinsläpp.

Lägenheten har tre sovrum varav två vetter mot den lugna innergården. Samtliga sovrum har vaxad ekparkett och vitmålade väggar. Från två av sovrummen nås lägenhetens badrum som är placerat mittemellan.

Nyrenoverat badrum från 2020 med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med svart fondparti. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp, högskåp, handdukstork samt duschhörna med vikdörrar i klarglas.Här finns Samsung kombinerad tvättmaskin/torktumlare 2020.

Till sist finns även en gästtoalett som renoverades 2017 med schackrutigt klinkergolv och vitmålade väggar. Inredning består av wc, handfat samt spegelskåp.

Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 700 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Kostnad för el tillkommer kvartalsvis.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,7494%. Andel av årsavgift är 0,72518%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3103/1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns.

Byggår: 1963.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 108 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX och FT.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 149 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-05-12.

Information Förening

Förening: Brf Norra Liden 5-23. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 140 st lägenheter varav 11 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Liden 5-23 består av sammanlagt 140 bostadsrätter samt 11 lokaler varav 9 är upplåtna med bostadsrätt. Huset byggdes 1963 och föreningen förvärvade fastigheten 1985. Fastigheten är upplåten med tomträtt och gällande avtal sträcker sig till 2023-11-11.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns övernattningslägenhet, gemensamhetslokal, två stora tvättstugor med tillhörande torkrum och mangel, cykel och barnvagnsrum samt vinkällare.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen är väldigt lågt belånad med en belåninggrad om ca 2 000 kr/kvm som tål att jämföras med snittet i Göteborg som är drygt 6000kr/kvm. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2018 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2027. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Amortering på föreningens lån sker enligt plan. För att finansiera större underhållsåtgärder under flerårsbudgeten bedömer föreningen att årsavgiften behöver höjas med 4,5 procent per år under de närmaste nio åren. Detta kan komma att ändras då föreningen beslutar om avgiftshöjningar inför varje nytt år då de gör budget.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan år 2018 och 2047 med strävan efter att hålla sin fastighet i bra skick.
Under 2020 planeras relining av spillvattenledningar, trapphusrenovering samt byte av belysningsarmaturer. Det är även inplanerat att sätta in nya tappvattenledningar 2022-2023, takrenovering ca 2024 samt renovering av hissarna om ca 2025.
Föreningens gjorda underhåll;
1992 Renovering av fönster och fasad
1994 Ombyggnad av tvättstugorna
1997 Hissrenovering
2003-2004 Fönster och fasad
2006-2007 Reparation gårdsbjälklag
2008 Byttes låssystemet ut och kodsystemet ersattes med låsbrickor.
2013 Belades utomhusparkeringen med ny asfalt, terrasserna renoverades och två portar fick ny entrédörr.
2014 har en av tvättstugorna utrustats med ny centrifug samt torktumlare.
2015 gjordes ett byte av fasadelement samt renovering av fönster.
2018-2019 installation av grindar i infartsportalen och nytt porttelefonsystem samt stamrenovering av avloppsrör genom s.k.relining, vilket ej medförde ingrepp i de befintliga badrummen.
2019 installation av 12 laddningsplatser för elbil i garaget samt byte av belysning vid samtliga entréer.

Parkering: Föreningen disponerar över 150 parkeringsplatser varav 100 i garage och 50 utomhus. Kostnad för att hyra en plats är ca 870 kr/mån respektive 660 kr/mån. Då föreningen består av 140 lägenheter så är ambitionen att alla medlemmar ska ha en parkeringsplats. Föreningen har ett kösystem för alla platser. Utöver detta finns även 4 gästparkeringar och gott om parkeringsplatser på gatorna runt om fastigheten.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till Telia Fiber och Bahnhof (Fiber 1000/1000 mbit).

Gårdsplats: Stor gemensam innergård med lekplats, två underbara bersåer, utemöbler och grillmöjligheter.

Övrigt: Se mer information på föreningens hemsida http://www.norraliden.se/.

Otterhällan

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning