Gavelläge med exklusiv våningskänsla, påkostade materialval och rymlig balkong

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Sten-Åke Cederhöks Gata 1A

3:a Örgryte Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
5 490 000 kr
Avgift:
3 978 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 80 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Sten-Åke Cederhöks Gata 1A,
412 49 GÖTEBORG
Lokalen har ett stort kök fullutrustat med porslin och glas
Lokalen har ett stort kök fullutrustat med porslin och glas
Föreningens gemensamma lokal. Plats för alla vänner!
Föreningens gemensamma lokal. Plats för alla vänner!
Ståtliga Stora Torp som namngivit området
Ståtliga Stora Torp som namngivit området

Beskrivning

En lägenhet utöver det vanliga! Lägenheten nyproducerades 2016 och har en takhöjd om 2,8 meter vilket ger en härlig rymd tillsammans med genomgående sober bas att inreda till. Ni har ett generöst ljusinsläpp från extra stora fönsterpartier i två olika väderstreck, samtliga fönster på östersidan har elektriska solgardiner. Lägenheten är påkostad med hög kvalitet, gedigna materialval och flera välvalda tillval för högsta komfort där några exempel är, vitpigmenterad 2-stavsparkett, bänkskiva i kvartskomposit, integrerade vitvaror, extra stor dusch med duschhimmel. Lägenheten har ett eftertraktat gavelläge och en väldisponerad planlösning där inget har lämnats utan eftertanke. En lyxig detalj är att bostaden är radiatorfri med underliggande golvvärme i alla rum. Vardagsrum och kök bjuder in till social samvaro och präglas av generösa fönsterpartier med skjutdörrar ut till lägenhetens stora balkong om ca 10 kvm med trätrall och belysning. Köket har inredning från Marbodal där det tagits fram särskilda skåp som går hela vägen upp till tak. Två tilltagna sovrum samt både badrum och separat tvättavdelning. Goda förvaringsmöjligheter i garderober som sträcker sig från golv till tak i samtliga rum. En bostad att uppleva!

Huset har vunnit Kasper Sahlins arkitekturpris 2016 och arkitekten har ritat husen utifrån idén om att skapa dåtidens våning i modern tappning. Föreningen arbetar aktivt med energieffektiva system och har iordningställt en pampig entré som påminner om en lobby på ett bättre hotell. Ni erbjuds även vackert utformade gemensamhetslokaler som övernattningslägenhet samt relaxavdelning med bastu i byggnaden.

Brf Studio 1 präglas av de vackra och hållbara. Arkitekturen är vilsam för ögonen, nästan rogivande. På insidan ligger rummen i fil och ger fantastiska siktlinjer. Fasaden är murad i ett danskt, massivt tegel med hög hantverkskänsla. Huset och fasaden ska inte åldras utan patineras. Bli vackrare med åren. Konstnärlig utsmyckning är en självklar del av byggnaden och husens identitet och själ. Här bor du med lövskogens fågelkvitter utanför dörren, hav av vitsippor bland bäckarna på våren och Avenyn bara en cykeltur bort. Du behöver bara gå ut genom din port eller öppna upp de stora dörrarna till din balkong för att mötas av en vacker och rogivande natur. Längtar du efter avkoppling eller utmaningar? Det spelar ingen roll, löpspår, promenadvägar, badplatser, ridstigar, golfbanor, Skatås friluftsområde och hela delsjöområdets naturreservat ligger för dina fötter.

Läget i Örgryte Torp gör att man inte behöver välja mellan avkoppling och aktiviteter samt skogens lugn och stadens puls. Runt knuten nås slottet Stora Torp som namngivit området samt Delsjöns naturreservat med en trevlig sandstrand. I anslutning till badplatsen finns möjlighet att hyra kajak, rida, ta en fika i kaffestugan samt spela 18 hål på Delsjöns golfklubb. En kort promenad bort finner ni Skatås friluftsområde och innerstadens myller med restauranger, shopping och hela Göteborgs nöjesliv finns bara några hållplatser bort. Inom cykelavstånd, vid Liseberg eller Munkebäck, ligger även några av Göteborgs bästa mataffärer. 2 minuter från dörren ligger närmsta spårvagnshållplats, Bögatan där spårvagn nr 5 går med täta turer. Det tar endast ett par minuter till Liseberg och centrum. För er som pendlar kommer man smidigt ut på Riksväg 40 till Landvetter flygplats alternativt E6 i norr- eller södergående riktning.

Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i hallen där en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar erbjuder avhängningsmöjligheter och förvaringsutrymme. På golvet ligger vitpigmenterad ekparkett och väggarna är målade i vitt. Stilrena och enhetliga ytskikt är genomgående i bostaden och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Ni har även lyxen att ha golvvärme i hela lägenheten och en ovanligt generös takhöjd om 2,8 m som ger en fantastisk rymd och karaktär.

Vidare finner ni kök och vardagsrum i en delvis öppen planlösning som bjuder in till social samvaro och gemenskap. Den fina ekparketten återfinns här tillsammans med vita väggar. Via stora skjutdörrar når ni även bostadens väl tilltagna balkong både från köket samt vardagsrummet.

Ni erbjuds ett stilrent kök i vitt från Marbodal med vacker estetik och mycket goda förvaringsmöjligheter med skåp upp till tak. Väggen vid köksbänken pryds med vitt kakel och ovan bänkskivan i kvartskomposit sitter inbyggd LED-belysning. Kvalitativa vitvaror från Siemens såsom induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och mikro i behaglig arbetshöjd, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Planlimmad diskho samt köksblandare i mässing. Led-belysning . Plats för ett större matbord för flertalet middagsgäster. Fondvägg i grått som går från köket in till vardagsrummet.

Vardagsrumsdelen har gott om plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. En mindre fondvägg i grått övriga väggar vitmålade.

Master bedroom är rogivande med utrymme för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Längs med hela ena väggen finns gott om plats för kläder och förvaring bakom skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Två stora fönsterpartier i två väderstreck, från golv och upp, ger ett behagligt ljusinsläpp i rummet. Vitmålade väggar och vitpigmenterad ekparkett på golvet.

Bostadens andra sovrum är även det stort till ytan. Rummet ger plats för dubbelsäng alternativt enkelsäng och arbetshörna om så önskas. Här erbjuds ni klädförvaring i fem garderober med tillhörande överskåp längs med hela väggen, från golv till tak. Väggarna är vita med avbrott för två väggar målade i sandfärg, ekparkett på golvet. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti.

Här har ni lyxen att ha en egen tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt avlastningsbänk, ovanpåliggande handfat, blandare och skåp för förvaring. Grå klinker på golvet med skön golvvärme, vitmålade väggar samt praktiskt LED-belysning ovan arbetsbänken.

Stilrent helkaklat badrum där golvet är beklätt med klinker i antracit i kombination med vitt kakel på väggarna. Inredningen från Duravit består av vägghängd wc, handfat med kommod i valnöt och spegelskåp med ljuskälla samt handdukstork och duschhörna med vägg i klarglas(plats för badkar). Förvaring finns i ett vägghängt högskåp. Dimbara ledljus i taket. Den sköna golvvärmen ger extra lyx.

Till bostaden hör ett förråd beläget i källaren i samma trapphus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 490 000 kr

Avgift: 3 978 kr/mån. Vatten, värme och el mäts individuellt och kontinuerligt där faktisk förbrukning för respektive månad aviseras med 5 månaders fördröjning. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 212 kr för TV, internet och IP-telefoni via Telia Triple Play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,40806%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 700 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 250 kr/mån, vatten/avlopp 250 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1113.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 2016.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 80 m². Enligt säljaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Bilplats: I föreningen finns 44 garageplatser i källarplan dit hissen går hela vägen ner. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1000 kr/månad (+300 kr/månad om det finns förråd i anslutning). I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det finns även avgiftsbelagda parkeringsplatser i området.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 72 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-10-26.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd om ca 6-8 kvm.

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 1 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen HSB brf Studio 1 i Göteborg är ett privatbostadsföretag som har till syfte att upplåta bostadsrätter åt sina medlemmar. Bostadsrättsföreningen har sitt säte i Göteborg. Föreningen äger fastigheten Torp 50:8. Det finns i denna fastighet sammanlagt 59 st lägenheter och 44 st garageplatser i källarplan. Totala lägenhetsytan är 4 738kvm. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Sten-Åke Cederhöks gata 1 och 3. Föreningen köpte fastigheten 2014 (äger marken). Föreningens 59 bostäder fördelning: 1 st 1 r o k, 4 st 1,5 r o k, 5 st 2 r o k, 10 st 2,5 r o k, 24 st 3 r o k, 14 st 3,5 r o k samt 1 st 4,5 ro k.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga som är belägen på källarplan i hus 2. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner - den ena större, torktumlare, torkskåp, strykbräda och mangel. I föreningen finns även en gästlägenhet, två aktivitetsrum/styrelserum, två barnvagnsrum, ett cykelrum, en hundtvätt utanför entrén samt ett relaxrum och bastu.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Husen i föreningen var klara för inflyttning i juni 2016 och 5-årsgarantin gäller sålunda fortfarande. Inga renoveringar är planerade men avsättningar görs varje år till den yttre underhållsfonden för framtida underhåll.
2018 utfördes en 2-årsbesiktning. Föreningen har upprättat en underhållsplan som stöd för framtida underhåll av fastigheten.

Parkering: I föreningen finns 44 garageplatser i varmgarage dit hissen går hela vägen ner. Finns platser med laddstation för elbil. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1000 kr/månad (+300 kr/månad om det finns förråd i anslutning). I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det finns även avgiftsbelagda parkeringsplatser i området.

TV och bredband: TV, bredband och IP-telefoni via Telia triple play.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan föräldrar och barn med uppdelningen 90/10 förutsatt att barnet som bor i lägenheten är över 18 år.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/studio1/.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning