Snart till salu

Ljus gavellägenhet med balkong högt upp i huset.

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Barnhusgatan 11

3:a Prippska tomten

Kortfakta

Avgift:
5 741 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 87,4 kvm
Våning:
5/7, hiss
Adress:
Barnhusgatan 11,
411 11 GÖTEBORG
Gemensam solbalkong
Gemensam solbalkong
Härifrån är det vidsträckt utsikt
Härifrån är det vidsträckt utsikt
Välkommen på visning!
Välkommen på visning!

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.johansson@lundin.se.

Välkomna till en välplanerad gaveltrea med högt läge i huset och fönster i två väderstreck. Inglasad balkong med utsikt mot Fattighusån och dess grönskande omgivningar samt både Gamla och Nya Ullevi. Lägenheten totalrenoverades 2018/2019 med ett kök från Kvik samt ett helkaklat badrum med tvättmaskin. Generöst vardagsrum med gavelläge och stort kök med plats för många middagsgäster. Två rymliga sovrum samt goda förvaringsmöjligheter i både garderober och klädkammare.

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd men når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder bland annat en stor Coop, två välutrustade gym samt ett flertal caféer och restauranger. Restauranger som rekommenderas i närområdet är tapasrestaurangen Mañana, italienska Fornello eller brasiliansk inspirerad Brasa. Odinsplatsen har nyligen byggts om och är nu en grönskande oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatsen Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen alldeles i närheten.

Information Ekonomi

Avgift: 5 741 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bastu.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,16763%. Andel av årsavgift är 1,16763%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stampen 5:4.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 60/1502.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7, hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 87,4 m². Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Information Förening

Förening: HSB Brf Vörten. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Vörten äger fastigheten Stampen 26:3 med adress Eva Rohdes gata 10, Adler Salvius gata 1, 3 och 5 samt Barnhusgatan 11 och 13. Föreningen består av 89 bostadsrätter, två hyreslokaler samt garage. Fastighetens totala yta uppgår till 8 254 kvm varav lägenhetsyta 7 277 kvm.

Gemensamma utrymmen: Alla lägenheter har ett lägenhetsförråd, vanligtvis i källaren. I föreningen finns en stor caféavdelning/festlokal som kan hyras för 300kr/dygn, två övernattningslägenheter som kan hyras för ca 200-250kr/natt samt en stor balkong med utsikt och bastu med tillhörande relaxavdelning som medlemmarna kan utnyttja för 30kr/månaden. I föreningen finns även gemensam tvättstuga, hobbyrum med verktyg och maskiner, låsta cykelförråd, återvinningsrum, sopsug och sopnedkast på gården. Webbaserat bokningssystem för alla gemensamhetslokaler. Porttelefon med kamera och elektroniskt låssystem med tag.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Ekonomin i föreningen är god. Föreningen gör en årlig avsättning till underhållsfonden. Enligt föreningens ekonomiska prognos i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar inom de närmsta åren (2018-10-05).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Brf Vörten har en långsiktig underhållsplan som årligen uppdateras. Syftet är att bibehålla fastighetens standard och funktion med en jämn kostnadsfördelning över åren. I dagsläget pågår energioptimering av fastigheten.
2019/2020 planeras uppfräschning/förbättringar av fasaden samt byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.

Gjorda renoveringar:
2014 påbörjades upphandling av renovering av gård, gårdsbjälklag och garage.
2015 renovering av gårdsbjälklag samt gårdsrenovering, i samband med detta lade man in värmeslingor i marken för att fålla det isfritt på vintern. Under året utfördes även besiktning av hissar där man konstaterade att de behöver renoveras om ca 5 år.
2016 garagerenovering med målning och utbyte av belysning samt OVK.
2017 Samtliga hissar blev utbytta.
Våren 2018 skedde byte av hissar Barnhusgatan 13 och Adler salvius gata 3. Under 2018 har man även uppdaterat fastighetens säkerhetssystem med kameror i källarplan.

Parkering: Föreningen förfogar över 45 garageplatser samt 4 MC-platser. Garageplats för bil kostar 950 kr/mån och ca 300 kr/mån för motorcykel. Garaget är fullt uthyrt och har relativt lång kö, ca 5 år. Till mcplats är det ingen kö men alla är uthyrda, möjlighet kan finnas att ordna ytterligare en plats.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv via Comhem (basutbud ingår i månadsavgiften). Bredband Telia FiberLan 100 ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats: Lummig gård med fina planteringar och ny stensättning i granit med värmeslingor som gör att den håller sig isfri på vintern. På gården finns lekplats, grillplats med stor Webergrill samt matplats med markis.

Övrigt: Föreningens policy gällande ägarandelar är att den som bor i lägenheten måste äga minst 10%.

För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/vorten.

Prippska tomten

Prippska tomten är en miljö som andas både historia, nutid och framtid. Vid kanalen i den vackra gula tegelbyggnaden från 1800-talet, låg en gång Pripps Bryggerier. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som fanns här i området.

Husen i området började uppföras i slutet av 1980-talet. Liksom bryggeribyggnaden går de i gula toner. Flera av gatorna är uppkallade efter personer som verkade i området.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Mataffärer, apotek, vårdmottagningar och träningsställen finns alldeles i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping ligger ett stenkast bort. Evenemangsstråket går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagn passerar alldeles utanför och det finns goda parkeringsmöjligheter i området.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Prunkande planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Alldeles intill ligger anrika Trädgårdsföreningen.

Prippska tomten inbjuder till ett centralt och bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning