55+ boende med balkong i soligt läge

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Fabriksgatan 29

3:a Gårda Brf Tornhuset

Kortfakta

Pris/Bud:
2 450 000 kr
Avgift:
6 672 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1986
Adress:
Fabriksgatan 29,
412 51 Göteborg

Beskrivning

Välplanerat 55+ boende i vackra & populära Brf Tornhuset!
Högt upp i huset finner ni denna ljusa lägenhet med generösa fönsterpartier i två väderstreck och balkong. Här finns chans att sätta er egen prägel. Ni erbjuds bland annat ett inbjudande vardagsrum i generös storlek, rejält tilltagen balkong i ett soligt läge med utsikt över föreningens prisbelönta trädgård samt Mölndalsån som slingrar förbi. Två bra sovrum, kök med plats för matbord och ett delvis kaklat badrum med tvättmaskin. Hiss finns. Ett hem att trivas i!

Tornhuset erbjuder ett unikt boende för er som är mellan 55-75 år när ni flyttar in.

I Tornhusets hjärta finner ni restaurang, vacker inglasad veranda, salonger, musikrum samt bemannad reception. Ni har promenadavstånd & goda kommunikationer till Götaplatsen, Liseberg, Scandinavium, Valhallabadet, Ullevi, Svenska mässan & Focus affärscentrum.

Bostadens 72 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ljus och välkomnande hall med ekparkett på golv och vitmålade väggar. Goda förvaringsmöjligheter via två generösa garderober med överskåp.

Inbjudande vardagsrum med härligt ljusinsläpp från flera stora fönsterpartier. Här kan ni umgås i goda vänners lag. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och matsalsbord. Från denna del av bostaden har ni även access till en inglasad balkong med utsikt över omgivningen och den grönskande innergården.

Bostaden erbjuder två bra sovrum där ni har gott om plats för dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Förvaringen sker bäst via garderober.

Köket ligger i anslutning till hallen. Inredningen går i äldre stil med vita släta köksluckor tillsammans med vitt kakel på vägg och rostfri bänkskiva. Vitvarorna består av spis, köksfläkt, inbyggd ugn och en kombinerad kyl/frys. I rummet har ni även plats för matbord.

Badrummet har vitt kakel på vägg och beige våtrumsmatta på golv. Inredningen består av WC, handfat i vitt, spegelskåp, duschhörna med draperi och en tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 450 000 kr

Avgift: 6 672 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 1280 kr/mån som avser matkuponger.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,8719%. Andel av årsavgift är 0,87%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Gårda 27:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 751/1401.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 1986.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong i västerläge med utsikt över föreningens vackra trädgård och lusthuset i vitt. Sol hela eftermiddagen och kvällen.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 122 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-06-16.

Information Förening

Förening: Brf Tornhuset. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 121 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Tornhuset registrerades år 1984 och köpte år 1985 fastigheten Gårda 27:1. Fastigheten består av 8 flerbostadshus som stod klara 1986.
Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 10 208 kvm fördelade på 121 bostäder med en sammanlagd yta om 7 944 kvm samt lokaler med en yta på 2 264 kvm.
Lägenheterna är fördelade på 58 st 2 rok, 56 st 3 rok samt 7 st 4 rok. Husen byggdes i en hästskoform runt klocktornet till kontorsbyggnaden på en av de gamla fabrikstomterna i en unik miljö i Gårda.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd. Föreningen har även tre gemensamma tvättstugor samt ett låst cykelförråd vilket nås via garaget på Tritongatan.

Restaurangen är Tornhusets hjärta och dagliga mötesplats för de boende. Här äter man utsökt lunch varje dag, utom lördagar då det är stängt, tillagad av våra egna duktiga kockar. Restaurangen är belägen i Tornhusets bottenplan och har trevliga, ljusa lokaler. Här kan man som boende äta sin mat. Men man kan också hämta maten och äta den i den egna våningen. Boendes gäster är välkomna att äta i restaurangen. Kaffet kan drickas på den inglasade verandan mot trädgården, om man så önskar.I restaurangen kan man också beställa mat till privata fester i restaurangen eller gästmatsalen.

I Tornhuset finns förutom restaurangen för de boende också en salong. Den är byggd i fil med musikrummet som har flygel och musikanläggning. Här finns också bibliotek och gästmatsal för 12 personer. Hela sällskapsvåningen används för olika sammankomster såsom bridgespel, brasaftnar, musikarrangemang, föredrag och mycket annat. Sällskapsrummen får även användas för privata fester.

I Tornhusets andra våning finns två gästrum med trebäddar i vardera. Här finns också data/hobbyrum, och lokaler för hår- och fotvård samt massage. Översta våningen domineras av gymnastiksalen med motionsredskap, shuffleboard, bordtennis och biljardbord samt bastu.

I Tornhusets gymnastiksal finns möjlighet till många olika aktiviteter. Här har man vanlig gymnastik men också stillsam qigong liksom bordtennis och shuffle. Biljard och dart kan man ägna sig åt på detta våningsplan. Utöver de fysiska aktiviteterna spelar man i salongen bridge ett par dagar i veckan. Det anordnas brasaftnar, litteraturcirkel, korsordslösning och en mängd andra sammankomster.

Husets egna medlemmar bidrar med förslag till arrangemang och kommittéer för trevliga och välbesökta tillställningar allt från musikarrangemang till föredrag.

I trädgården spelar man boule, har grillfester och umgås vid en fika eller ett glas vin under den varmare årstiden.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningens ekonomi är god och stabil. Avsättningar för framtida underhåll och förbättringsarbeten sker löpande. Avgifterna har varit oförändrade sen 2005. Den finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Omfattande underhållsarbeten har genomförts senaste åren med eget kapital. Bland annat ombyggnad och renovering av hissarna i huset, målning och byte av fönster i Tornhuset, ommålning av lägenhetsfönster samt ommålning av Marmorgången.

Parkering: Föreningen har ett garage i källarplan där man kan hyra en garageplats för 700 kr/mån. Det är låg omsättning på platserna och ca 5 års kö. Adressen är inte berättigad till boendeparkering. Det finns andra alternativ till parkering i området. Exempel är Göteborgs Stads garage på Tomtegatan. Läs mer på www.parkeringgoteborg.se. Föreningen har även 10 gästplatser vid Tritongatan.

TV och bredband: Tv-lagom via Telia och fiberbredband 100/100 ingår i avgiften.

Övrigt: För att beviljas medlemskap i föreningen krävs en ålder mellan 55-75 år och den sökande måste ska vara frisk och kunna klara sig själv. Varje medlem har en obligatorisk räkning från föreningen vilket gäller måltidskuponger för 1280 kr/person och månad. Se mer information se föreningens trevliga hemsida: www.brf-tornhuset.se.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
Området innehåller såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse.

Stadsdelen är med sitt strategiska läge ett populärt område. I de egna kvarteren och i grannområdena finns ett utmärkt serviceutbud. I Focus-huset finns mataffär, butiker och matställen.
Flera träningsställen ligger på nära avstånd. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Kommunikationerna i området är mycket goda. Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation samt Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. För den bilburne finns bra parkeringsmöjligheter.

Området har gott om föreningar inom kultur och idrott som riktar sig till alla åldrar. För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll.

Gröna oaser finner man i de prunkande innergårdar som hör till många av bostadshusen. Längs åarna löper fina promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet. Näckrosdammen och Trädgårdsföreningen är exempel på vackra parker i närheten av Gårda.

Gårda inbjuder till ett behagligt boende i nydanande Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning