Snart till salu

Studiokänsla utöver det vanliga vid Södra Älvstranden

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Klippan 1H

1,5:a Klippan

Kortfakta

Avgift:
2 971 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
6/11, hiss
Byggår:
1935
Adress:
Klippan 1H,
414 51 Göteborg
Med Sjömagasinet som  granne
Med Sjömagasinet som granne

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Vid foten av Älvsborgsbron erbjuds denna fräscha lägenhet om ca 38 kvm.

Välkommen in!
Nu erbjuds ett hem för dig som söker något utöver det vanliga. Ljus och perfekt bostad med härligt ljusinsläpp. Stort kök med plats för dig och dina vänner. Härligt vardagsrumsdel med utrymme för soffgrupp som med praktisk öppen planlösning kopplas ihop med köket.

Ett attraktivt bostadsområde växer fram i den anrika stadsdelen Klippan. Waterfront, Sjömagasinet och Röda sten ligger runt hörnet. Med närhet till både hav och innerstaden. Intill kvarteret går båtarna över till Eriksberg och Lindholmen och den långa kajpromenaden används flitigt av både boende och besökare. Här är det lätt att trivas!

Med hiss upp till sjätte våningen välkomnas vi in i hallen där vi får en överskådlig blick över lägenheten. Längs högra väggen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor, längre in i lägenheten finns tre garderober för extra förvaring.
Lägenheten har en öppen och ljus planlösning med genomgående ekparkett och samtliga väggar är målade i en vit väggar, taket är målat i vitt.

Vid det stora fönsterpartiet finns en perfekt plats för matbord med utrymme för 4-6 personer.
Kökets köksinredning består av luckor och skåp i fräscht vitt med trendig mörk mosaik över arbetsbänken som lyses upp med hjälp av spotlights. Här har du gott om arbetsyta och utrustningen består av spis, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och kombinerad kyl och frys.

I rummet ryms idag tre garderober, större 3-sits soffa med möblemang och upphängd tv, men rummet är rymligt och kan inredas efter tycke och smak.
Till höger ryms en större säng som ligger ostört från kök och fönster.

Badrummet är rymligt och mycket fräscht i form av svart klinkergolv och väggarna i helkaklat vitt. Utrustningen består av wc, handfat med tillhörande spegelskåp, dusch med klarglasdörrar och en tvättmaskin.
Badrummet har även el-buren golvvärme.

Ett perfekt köp för dig som letar efter ett mindre boende men med hög standard och närhet till havet. Här bor du lugnt och ett tryggt stenkast från Majornas gemytliga charm och rika utbud av caféer och restauranger. Några hundra meter bort finns bra kommunikationer med spårvagn till centrum eller den vackra skärgården och färja som snabbt och smidigt tar dig till Eriksberg, Lindholmen och Lilla Bommen.
Välkommen in!

Information Ekonomi

Avgift: 2 971 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 168kr/mån avseende bredband 1200/1200mbit (motsvarande fiber).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,00648%. Andel av årsavgift är 0,99705%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0603/1403.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 11, hiss finns.

Byggår: 1935.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem. Internet: Comhem 1200/1200mbit.

Uteplats: Föreningen har en trevlig uteplats som går att nyttja för grillkvällar och liknande.

Bilplats: Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

Energideklaration: Energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Nya Mälteriet. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 57 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades år 2004 och förvärvade fastigheten Göteborg Majorna 140:40. Föreningens gällande ekonomiska plan fastställdes år 2006 samt år 2010 i samband med färdigställandet av de 6 nya lägenheterna i huset. Idag har föreningen adressen Klippan 1H samt 1G. Huset uppfördes under år 1930 och var då en del av Carnegies porterbryggeri. Det var här man mältade kornet, vilket har gett bostadsrättsföreningen sitt namn och husets karaktäristiska utformning. Huset blev bostadsfastighet i mitten av 1980-talet och består idag av 11 våningar, 57 lägenheter, 3 lokaler samt en hyresrätt. Byggnadens totalyta är 5 162 kvm.

Gemensamma utrymmen:
Förråd: Till lägenheten hör ett rymligt förråd på entréplan utan insyn utifrån.

Tvättstuga: Tre tvättstugor finns i huset med två eller tre tvättmaskiner i vardera. Här finns även torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Tvättider mellan 07-22 och det finns alltid lediga tider som bokas smidigt via app eller digital skärm.

Cykelförråd: Stort cykel- och barnvagnsförråd på entréplan.

Återvinningsrum: Föreningen har ett eget återvinningsrum alldeles utanför porten.

Föreningens ekonomi: Förvaltas av Riksbyggen.
Inga planerade avgiftsförändringar kommande året.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Kommande/gjorda renoveringar: Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2019: Totalrenovering utav de gemensamma ytorna inomhus samt nya säkerhetsdörrar
2018: Förbättringsarbeten mot innergård samt ventilation.
2017: Målning av fasad och fönster. Nya balkongräcken samt tak. Ombyggnad av cykelrum och trädgårdsförråd.
2015: Nya förråd till 1G. Nytt lås- och portsystem samt nya entrédörrar till 1H.
2013: Upprustning av innergården.
2012: Renovering av taket och lagning av takfot. Ommålning av trappuppgång.
2010: Putsning och målning av söder- och västerfasad. Byte av 10 hörnfönster och byte av 2 terrassdörrar. Renovering av fläktaggregat.
2009: Ombyggnad av lokaler till 6 nya lägenheter (färdigställda 2010). Utbyggnad av fläktsystemet.
2008: Renovering av tvättstugor, samtliga maskiner utbytta. Fjärrvärme installerades.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. - Bredband via Comhem.

Gårdsplats: Utanför lägenheten finns en stor innergård med glasat tak och framför huset finns flera grönytor. På sommaren kan du plocka fläderblommor från det stora trädet och här finns en grillplats med utemöbler som alla i huset får använda när de vill. Till höger om huset finns en större gräsplätt med fotbollsmål. En trappa leder upp till gamla Älvsborgs fästning där du har utsikt över både Majorna och hamnen.

Övrigt: Föreningen äger marken.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning