Charmig tvåa i attraktiva Gamla Masthugget

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Kevin Arnagård
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Paradisgatan 27Q

2:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
2 495 000 kr
Avgift:
3 154 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 44 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1931
Adress:
Paradisgatan 27Q,
413 16 GÖTEBORG

Beskrivning

Välkommen till denna mycket charmiga ljusa landshövdingepärla! En härlig lägenhet där Carl Malmsten möter John Coltrane. En klassisk jazzskiva spelas i bakgrunden. Genom hela lägenheten går vackra brädgolv och generösa ljusinsläpp. Detta är verkligen ett hem med charmen i behåll. Här bor ni i populära BRF Betel som har fina innergårdar och är beläget i kanten av Slottsskogen. Föreningen har god ekonomi med mycket låga lån och förbindelserna är riktigt bra med hållplats precis bredvid fastigheten. Lägenheten är belägen en trappa upp utan insyn.

Varmt välkomna att anmäla er för visning!

Uppe från Masthuggsberget har du en storslagen utsikt över staden. Förr bodde här mest sjömän och hamnarbetare, idag befolkas Masthugget alltmer av barnfamiljer och unga. Ett idealiskt område för dig som vill bo mitt i staden men vill slippa innerstadens trafik och ljud.
Likt en raket sticker Masthuggskyrkan i nationalromantisk stil upp från Masthuggsberget. Den byggdes 1914 och är ett av Göteborgs viktigaste landmärken. Här häckar både turister och stadsbor bland klipporna för att njuta av den fantastiska utsikten över staden och vattnet. Här samlas också folk varje nyår för att beskåda alla fyrverkerier.

Ni välkomnas in i denna ljusa genomgångslägenhet om 44 kvm genom en hall med goda förvaringsmöjligheter, både genom hatthylla och en praktisk klädkammare. Det är genomgående generös takhöjd och perfekt slitna brädgolv, vilket är attribut upprepar sig genom hela lägenheten.

Rakt fram finner ni köket och vardagsrummet i en öppen härlig planlösning. Detta rum är väl tilltaget, det finns gott och väl plats för köksbord för en större middagsbjudning. Köket har ett tydligt och genomtänkt uttryck från 30-talets tidsepok. Både kökets utformning och bostadens väl genomtänkta jazziga inredning med en blandning av designklassiker och klenoder från Provence, skapar en fantastisk mysig hemkänsla. Det är ett härligt ljusinsläpp från tre fönsterpartier som skapar lite magi när eftermiddagssolens varma toner lyser in.


Till vänster om hallen är bostadens rofyllda sovrum och intill hittar ni bostadens helkaklade badrum med Wc, handfat och dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 495 000 kr

Avgift: 3 154 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss. En trappa upp, ingen insyn.

Byggår: 1931.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 44 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Basutbud ingår. Internet: Bahnhof bredband.

Energideklaration: Energiprestanda 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2011-10-28.

Övriga byggnader: Det tillhör ett förråd i källaren samt ett förråd på vinden.

Information Förening

Förening: HSB Brf Betel i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Betel byggdes 1931 och föreningen äger fastigheten Stigberget 28:7. Föreningen består av 180 lägenheter och sju lokaler. Lokalerna hyrs av Daghemmet Utsikten samt av konstnärer. Husen ritades i funktionalistisk anda med enkla formspråk. Det fokuserades på att ge lägenheterna så mycket ljus som möjligt och lägenheterna gavs fönster åt två håll. I huvudsak finns ettor och tvåor. Ett sjuttiotal av lägenheterna är idag sammanslagna till större lägenheter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens ekonomi är stabil, med en väl utarbetad underhållsplan som man upprättat med hjälp av HSB.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningens hus är i gott skick, kontinuerligt underhållt och renoverat. Föreningen planerar att byta ut elnätet (uppgradera från 1-fas till 3-fas). Projektet är igång men väldigt långsiktigt. Föreningen har ingen deadline ännu, utan de undersöker hur och när de ska genomföra det.

Gjorda renoveringar:
1980- talet byttes samtliga V/A-stamar i kök och badrum.
ca 1998 byttes tak.
2004 installerades ny maskinpark i tvättstugan och gården på Paradisgatan 27-29 renoverades.
2006 byttes tersmostater till element.
2007 sågs tak över och dränering utfördes på Paradisgatan 25.
2007-2008 fasad- och fönsterrenovering.
2008 renovering av entrétak och torkplatser.
2010-2013 renovering av trapphus.
2011-2012 målning av fasader.
2014-2015 byggnation av etagelägenheter på råvindsyta. Samt i ordningställande av nya vindsförråd.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning