Såld

Välplanerad med toppläge nära universiteten

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Föreningsgatan 16C

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 959 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 48 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1972
Adress:
Föreningsgatan 16C,
411 27 Göteborg

Beskrivning

Med promenadavstånd till Chalmers och Handelshögskolan ligger denna mycket välplanerade 2,5:a. Socialt vardagsrum som i en öppen planlösning övergår till köket. Välplanerade kvadratmeter och ett gott ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier. Stort extrarum intill sovrummet, perfekt som arbetsrum eller walk-in closet. Bostaden ligger lugnt beläget mot föreningens vackra innergård. Enastående läge i mycket populära kvarter med innerstadens rikliga restaurang- och kaféliv några minuter bort. Såväl Avenyn som Linnéstaden och Slottsskogen nås efter en kort promenad. Goda kommunikationer nås strax utanför och tar dig enkelt vidare genom staden. Välskött förening!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter direkt innanför dörren. Vitmålade väggar och ett snyggt parkettgolv som löper genom större delen av bostaden. Intill hallen ligger det fräscha och helkaklade badrummet, med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, dusch och tvättmaskin.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket. Stora härliga sällskapsytor med plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbel. Fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Köket är utrustat med ugn, spis, fläkt, kyl, frys samt diskmaskin. Mycket bra förvaringsmöjligheter samt köksö med tvättställ.

Sovrummet ligger lugnt beläget mot gården och rymmer med enkelhet en större säng. Här finns också möjlighet att sätta extra förvaring om så önskas. Intill sovrummet ligger bostadens extrarum. Perfekt som arbetsrum eller walk-in closet, alternativt som sovrum.

Till lägenheten hör också ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 959 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten kabel-tv och hushållsel.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,61438%. Andel av årsavgift är 0,77103%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 145 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1332.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns.

Byggår: 1972.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 48 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Furan nr 12. Föreningen är en bostadsrättsförening (oäkta).

Allmänt om föreningen: Brf Furan nr 12 äger fastigheten som har beteckningen Vasastaden 12:21 med adresserna Föreningsgatan 16 A-E samt Viktoriagatan 19, 21 och 23 i Göteborg. Föreningen äger marken och betalar således inte någon tomträttsavgäld. Föreningen består utav sammanlagt 108 lägenheter och ca 7 lokaler. I dagsläget upplåts 96 lägenheter med bostadsrätt och 18 lägenheter med hyresrätt. Föreningens medlemmar köpte huset av Wallenstam under april månad år 2010.
Föreningen är en oäkta bostadsförening. Allteftersom föreningen kommer åt de 20 hyresrätter som finns kvar kommer dessa att säljas och bli bostadsrätter, föreningen har även planer på att bygga om vissa lokaler till bostadsrättslägenheter. I framtiden kommer föreningen därigenom bli äkta.

Skatteverkets beteckningar är (äkta) privatbostadsföretag respektive oäkta bostadsföretag. Men i bägge fallen handlar det om vanliga bostadsrättsföreningar. Skillnaden är att de beskattas olika. För mer info hänvisas till Skatteverket.

För att en bostadsrättsförening ska klassas som äkta (äkta privatbostadsföretag) så måste minst 60 % avse bostäder med bostadsrätt. Vilket väldigt förenklat betyder att 60 % av intäkterna ska komma från medlemmarna, det vill säga från fysiska bostadsrättsinnehavare.

Den som flyttar till eller från en bostadsrätt i en oäkta förening har inte rätt att tillämpa uppskovsreglerna för byte av bostad (skjuta upp reavinsten).

Föreningens ekonomi: Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts via HSB. Föreningen har en stabil ekonomi med god inkomst från sina lokaler och hyreslägenheter.
De flertalet hyresrätter som föreningen förvaltar är en ekonomisk resurs som när de omvandlas till bostadsrätter och säljs inbringar kapital till föreningen. Föreningen har även planer på att bygga om vissa lokaler till bostadsrättslägenheter. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.

Utförda renoveringa de senaste åren:
2014 Takrenovering.
2015 Ombyggnad av en lokal till två bostäder, rörstamspolning och ventilationsunderhåll.
2016-2017 Målning trapphus, ny akustikstyrd belysning har installerats i alla trapphus samt OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Det har även utförts omfattande anläggningsarbeten på innergården samt modernisering av hissar.
2019 Föreningen byggde och sålde sex nya bostadsrättslägenheter i vissa delar av lokalerna.
Fasaderna mot gården och Föreningsgatan har renoverats.
Ventilationssystemet har upprustats.

Övrigt: Föreningen har en informativ websida: http://furan12.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning
Planritning