Såld

Välplanerad 2:a med toppläge nära universiteten

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nilssonsberg 14

2:a Linné / Annedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 808 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1977
Adress:
Nilssonsberg 14,
411 43 Göteborg

Beskrivning

I attraktiva kvarter med Linnéstadens charmiga myller strax utanför porten ligger denna mycket välplanerade 2:a. Socialt planerade kvadratmeter med härliga ytor i det stora vardagsrummet med öppen planlösning mot köket. Här bor ni med innerstadens restaurang- och kaféliv några minuter bort. Både Slottsskogens och Änggårdsbergens grönska och rekreation nås efter en kort promenad. Goda kommunikationer strax utanför tar dig enkelt vidare genom staden. Mycket populär brf med möjlighet att överta garageplats i huset!

Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni kliver in i en rymlig och ljus hall med möjlighet till avhängning direkt innanför dörren. Till höger ligger en klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrummet öppnar upp sig. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Här finns olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett matbord för större sällskap.

I en halvt öppen planlösning från vardagsrummet ligger köket. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen via både över- och underskåp. Vita skåpluckor, vitvaror i rostfritt och mörkare bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys.

Ett rofyllt sovrum ger plats för avkoppling i en dubbelsäng. Förvaringen av kläder i flertalet garderober längst ena väggen.

Intill hallen har ni ett helkaklat och smakfullt badrum. Vitt kakel på vägg och grått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat samt duschhörna med glasdörrar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 808 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,1787%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: B0310.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns.

Byggår: 1977.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 53 m².

Bilplats: Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 240 garageplatser i Annedalsgaraget. Månadskostnad för parkering 2019 är 950kr. Det finns löpande tillgång till parkeringsplatser.

Information Förening

Förening: Brf Körsbäret 19-21. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 374 st lägenheter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Körsbäret äger fastigheterna Annedal 23:19-21 och består av 374 lägenheter och 6 uthyrningslokaler fördelade i tre huskroppar belägna på Nilssonsberg i stadsdelen Annedal/Linnéstaden. Entréerna till området finns på Övre Husargatan, Brunnsgatan samt Västergatan. Den totala lägenhetsytan är ca 30 352 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns fyra tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns samlingslokal, Kärnan, som medlemmarna kan hyra för 500 kr/dygn. Det finns även ett övernattningsrum, mattpiskrum, cykel- och barnvagnsrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Primär fastighetsförvaltning AB. Föreningen höjer årligen avgifterna för 3 % fram till 2022 för framtida renoveringar. För mer information besök: www.korsbaret.se.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en utarbetad underhållsplan som sträcker sig till år 2063. Underhållsplanen är bedömningar styrelsen har gjort från de förutsättningar som finns för dagen och kan komma att revideras under de kommande åren, beroende på förslitningstakt och ekonomiska resurser. Den följs upp i samband med styrelsens budgetarbete varje år. Föreningen planerar att renovera fasad och fönster. Föreningen planerar även att utföra ny OVK och göra en översyn samt impregnering av tegel på fasaden. Inga beslut tagna i dagsläget. Fönsterbyte är planerat till ca år 2020 och stambyte är planerat till ca år 2025. Föreningen utför löpande kontroll av brandskydd, hissar, portar m.m. För mer information om föreningens underhållsplan, se hemsidan.

Kommande renoveringar:
Fönsterbyte ihop med fasad och takrenovering är planerade att ske år 2018 – 2021. Detta är utfört och klart på Nilssonsberg 1-15
Stambyte är planerat till ca år 2025.

Genomförda renoveringar:
1991 Renovering tak.
2003-2005 Renoverades hissar.
2004 Renoverades fasaden.
2004-2005 Renoverades balkonger.
2010-2011 Byttes ytterdörrarna ut mot säkerhetsdörrar.
2011 Renoverades en av föreningens tvättstugor.
2012 Renoverades resterande tre tvättstugor.
2014 Installerades nytt inpassagesystem och porttelefoner samt OVK för samtliga lägenheter och lokaler.
2015 Ombyggnad uteplatser. Nytt inpassagesystem med nya porttelefoner Nytt elektroniskt bokningssystem för tvättider. OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2016: Projektering för byte av belysning i trappuppgångar och korridorer. Projektering för byte av undertaksplattor i korridorer.
2017 Renoverades övernattninsgrummet.

Parkering: Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 240 garageplatser i Annedalsgaraget. Månadskostnad för parkering 2019 är 950kr. Det finns löpande tillgång till parkeringsplatser.

TV och bredband: Kabel-TV, bredband: Kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller Telia Fiberlan.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning