Snart till salu

Attraktiva kvarter och solig balkong

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Föreningsgatan 1B

3:a Vasastaden / Annedal

Kortfakta

Avgift:
4 660 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 74 kvm
Våning:
5/8, hiss
Byggår:
1975
Adress:
Föreningsgatan 1B,
411 27 Göteborg
Föreningens bastu
Föreningens bastu
Föreningens relaxadelning
Föreningens relaxadelning
Utmärkta restauranger och kaféer runt hörnet
Utmärkta restauranger och kaféer runt hörnet
Bageriet Alvar och Ivar
Bageriet Alvar och Ivar

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johan.gille@lundin.se.

Med enastående läge och utsikt över Annedals charmiga bebyggelse ligger denna välplanerade 3:a. Härligt soldränkt balkong och ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare den genomgående planlösningen. På Föreningsgatan bor man i ett lugnt område som gränsar till Linné, Vasastaden och Annedal. Kort promenad till Slottsskogen och botaniska trädgården med all sin prunkande grönska. Vill ni istället stilla shoppingbegäret eller äta på trevliga restauranger så finns det oändliga valmöjligheter åt alla väderstreck. Goda kommunikationer med 2:ans spårvagn som stannar i nära anslutning till huset. Populär förening med gästlägenhet och relaxavdelning.

Välkommen att kontakta Johan Gille för mer information!

Information Ekonomi

Avgift: 4 660 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och tv (basutbud). Till avgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 159 kr/ månaden för bredband och digital-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 344.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 8, hiss finns.

Byggår: 1975.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 74 m².

Bilplats: Det finns ett parkeringsgarage i huset med 40 platser. Kö i dagsläget.

Information Förening

Förening: Brf Grimberget. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 148 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Grimberget tillträdde som ägare till fastigheten Annedal 6:15 den 1 juni år 2005. Fastigheten består av 148 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt, 1 hyresrätt och 1 hyresrättslokal fördelade på 4 huskroppar med adress Föreningsgatan 1-3.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två tvättstugor som är belägna på bottenvåningen i hus 1A och 3A. Varje tvättstuga är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum och mangel. På bottenvåningen Föreningsgatan 1B finns föreningens festlokal med kök, gästlägenhet och relaxavdelning med bastu. Vindsutrymmet i varje hus rymmer de boendes förråd. Varje trappuppgång har en uppgång till respektive vind, där varje enskild lägenhet har ett förråd. Därutöver finns möjlighet att hyra extra förråd i bottenvåningen i hus 3B. På baksidan finns en grön och lummig uteplats med sittmöjligheter och grillplats.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god, de har dessutom kvar en hyresrätt som utgör en dold tillgång då intäkten för den kommer tillfalla bostadsrättsföreningen den dagen den säljs. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Senaste avgiftsjusteringen/ökningen gjordes 2013-07-31.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer underhållsplan.

Genomförda renoveringar:
Fasadrenovering, takomläggning och byte av alla fönster, hissarna är renoverade samt färdigställning av innergården med plattläggning och planteringar har skett. Grunden är delvis renoverad i samband med garagerenoveringen. Frånluftsfläktarna för ventilation har bytts i föreningens alla fyra hus. Ny värmestyrning för inomhusklimatet har installerats.
2014 Under senhösten genomfördes spolning och filmning av samtliga avloppsstammar samt de vertikala stammarna. Relining av stammarna följer underhållsplanen. Brandsläckare installerades på alla vindar och i alla trappuppgångar.

2015 Utfördes garantibesiktning av fönster, fasad, tak och bjälklag.
2016 Byttes samtliga äldre lägenhetsdörrar ut mot säkerhetsdörrar. Trapphusen målades om och fick nytt golv och tak. Nytt, enkelt bokningssystem för tvättstugan infördes där man kan boka via en app eller på internet.
2017-2018 Utfördes dräneringsarbete runt fastigheten. Trädgården och innergården upprustades men nya planteringar och grillplats med nya utemöbler samt nya planteringar.

2020 - föreningen kommer utföra en relining av stammarna i samtliga hus.

Parkering: Det finns ett parkeringsgarage i huset med 40 platser. Det finns en kölista upprättad och du kan sätta upp dig genom att kontakta styrelsen. Platserna hyrs endast ut till boende i föreningen.

TV och bredband:

Föreningen har i juli 2020 slutit ett nytt avtal med Sappa som kommer leverera tv/bredband. I avtalet kommer det ingå ett digitalt grundutbud av kanaler och bredbandsförbindelser med maximal hastighet till alla medlemmar. Detta kommer medföra ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften för samtliga medlemmar om 159 kr/mån, då för tv och bredband.

Övrigt: Köparna rekommenderas att besöka föreningens informativa hemsida: www.brfgrimberget.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!