Sekelskifteshem med utsikt över takåsar & Kråkängsparken

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Nordhemsgatan 41C

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
6 095 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
5 475 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 95 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1903
Adress:
Nordhemsgatan 41C,
413 06 GÖTEBORG
Alternativ planskiss
Alternativ planskiss
Lummiga och privata Kråkängsparken
Lummiga och privata Kråkängsparken
Villa Belparc i Slottsskogen
Villa Belparc i Slottsskogen
Skansen Kronan
Skansen Kronan
Järntorget
Järntorget

Beskrivning

På populära Nordhemsgatan finner ni denna härliga sekelskiftestrea anno 1903. Lägenheten är välplanerad med genomgående generös takhöjd som bidrar med rymd samt stora rum och härliga sällskapsytor. Fina fönsterpartier där man från vardagsrummet och ett av sovrummen har underbart grönskande utsikt mot den privata Kråkängsparken medan man från köket samt det andra sovrummet har utsikt över takåsar och innergården. Köket är väl tilltaget och rymmer stora middagssällskap med familj och vänner. Båda sovrummen erbjuder bra förvaring och badrummet har vardagslyx som badkar. Föreningen har även beslutat att de ska söka bygglov för balkonger, se alternativ planritning för inspiration. Kort och gott, ett hem att trivas i!

Den omtalade Kråkängen, ett privat grönområde med växtlighet och lekmöjlighet är det bara de närliggande fastigheterna som har tillgång till. Brf Svarte Oliven har en del i samfälligheten som förvaltar parken.

Linnéstaden är en stadsdel som berör och få är de som inte blir förälskade i dess gemytliga miljö. Här avlöser barnvagnsrullare och hundrastare varandra samtidigt som stamgästernas klirrande glas hörs från de trevliga restaurangerna och en doft av nyrostat kaffe letar sig ut från områdets mysiga caféer. Hela stadsdelen genomsyras av en trygg och avkopplande atmosfär och det är lätt att fatta tycke för dess genuina charm.

Lägenhetens ca 95 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Vid entrén ligger mörkgrått klinkergolv som sen övergår till vitbetsat trägolv och väggarna har en fin tapet med tallmönster. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som ger en känsla av rymd.

Till höger om hallen ligger lägenhetens generösa vardagsrum som har underbart läge med höga fönster mot grönskande Kråkängsparken. Här kan man inreda med soffhörna och övrigt möblemang. Golvet kläs av vitlaserat trägolv och väggarna är målade i en sandfärgad ton. Vackra pardörrar in mot lägenhetens största sovrum.

Det största sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och även här har man ett underbart läge med höga fönster mot grönskande Kråkängsparken. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang samt förvaringsmöjligheter i garderober. Även här återfinns det vitlaserade trägolvet och väggarna är målade i en sandfärgad ton.

Till vänster om hallen ligger det nyrenoverade köket som är väl tilltaget och har utrymme för större middagssällskap. Köksinredning från Marbodal i ljusgrått kombineras med bänkytor i svart trä och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Golvet kläs av vitlaserat trägolv och väggarna är målade i ljusgrått. Höga golvlister, vacker stuckatur och takrosett bidrar med sekelskiftescharm. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp samt utsikt över takåsar och innergården.

Innanför köket ligger lägenhetens andra sovrum som även det är generöst utformat med plats för både dubbelsäng och arbetshörna. Här finns även bra förvaring i två garderober. Golvet kläs av vitbetsat trägolv och väggarna samt garderoberna är målade i en mörkblå ton som ger en ombonad karaktär. Höga golvlister och vacker stuckatur bidrar med sekelskiftescharm. Ett högt fönster bidrar med ljusinsläpp samt utsikt över takåsar och innergården.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med grönmålat fondparti vid taket och grå plastmatta. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt badkar.

Viktig information:
Det ingår originalstuckatur från 1903 till både vardagsrummet och det största sovrummet till den som köper. Samma som är i köket och det mindre sovrummet i dagsläget. Köparen kan även få annan stuckatur om de vill men då får de själva stå för mellanskillnaden.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 6 095 000 kr

Avgift: 5 475 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,756%. Andel av årsavgift är 7,17232%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 521 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 284 kr/mån, och hushållsel 237 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 1903.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 95 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 122 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-03-06.

Information Förening

Förening: Brf Svarte Oliven. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 20 st lägenheter varav 4 st hyresrätter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Svarta Oliven förvärvade år 2018 fastigheten Göteborg Olivedal 3:6 som bebyggdes år 1903. Flerbostadsbyggnad i fem våningar med källare och vind samt tre uppgångar med adress Nordhemsgatan 41 A, B och C. Föreningen har 14 % i samfälligheten av Kråkängen.

Gemensamma utrymmen: Brf Svarta Oliven har direkt tillgång till Kråkängen som är en grön oas i centrala Göteborg (www.krakangen.se för mer info).
Härlig terrass på stenmurad grund finns på innergården som även har ett gårdshus för återvinning och barnvagnar samt cyklar.
Tvättstuga i uppgång C med ny maskinpark från 2019 bestående av 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och mangel.
Cykelförråd med ingång från Nordhemsgatan och innergården.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Avgifterna höjdes vid årsskiftet 2020 som säkerhet för eventuella räntehöjningar. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-06-23).

Av föreningens 20 lägenheter är 16 upplåtna som bostadsrätter vilket medför att 4 hyreslägenheter genererar stadigvarande intäkter till föreningen. Föreningen har även en verksamhetslokal i markplan som hyrs ut till kommersiell hyresgäst. Föreningen sålde 2019 en lägenhet (tidigare hyresrätt) med vinst om ca 2,2 Mkr vilket kan finansiera stora delar av det underhåll som planeras. Tre av de kvarvarande hyresrätterna ger vid framtida försäljning betydande inkomster, så även verksamhetslokalen och råvindsytor om bygglov söks för bostäder. Utöver detta har föreningen ca 3 Mkr i likvida medel.
I avgiften ingår värme och vatten.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Framöver planeras renovering av entréer och trapphus, balkongbyggnation ca 2022 (bygglov ska sökas under 2020) och stamrenovering ca 2025.
Utfört underhåll:
2020: Relining av aloppsservis.
2019: Fläktbyte
2016: Tak ommålat
2001: Trappuppgång och stensättning.
1998: Fasadrenovering.
1983: ROT-renovering samt byggnation av två nya lägenheter.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Man kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Huset är anslutet till ComHem.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planskiss
Alternativ planskiss