Snart till salu

Charmig vindslägenhet med solig terrass

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sanatoriegatan 16B

2:a Kålltorp

Kortfakta

Avgift:
2 637 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 56 kvm
Våning:
3, ej hiss
Byggår:
1933
Adress:
Sanatoriegatan 16B,
416 53 GÖTEBORG

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johan.gille@lundin.se.

Makalöst vacker vindslägenhet med terrass i soligt västerläge! Den tidigare råvinden har förvandlats till 56 synnerligen smakfulla kvadratmeter. 30-talets charm möter modern perfektion i en skön harmoni, där varenda centimeter är noggrant genomtänkt. Härligt ljusinsläpp och öppen social planlösning.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan gör Kålltorp så attraktivt. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget med all sin service. Goda kommunikationer med 3:ans och 5:ans spårvagn som har hållplats i närheten och tar er snabbt in till stan.

Varmt välkommen att kontakta Johan Gille för mer information!

Information Ekonomi

Avgift: 2 637 kr/mån. Andel i föreningen är 5,945%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: B1202.

Våningsplan: Våningsplan 3, ej hiss.

Byggår: 1933.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 56 m².

Information Förening

Förening: BRF Sanatoriegatan 16.

Allmänt om föreningen: Brf Sanatoriegatan 16 bildades 2012 och består av 12 bostadsrätter och 2 hyresrätter.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, cykelförråd och barnvagsrum finns i källaren.

Kommande/gjorda renoveringar: 2008 - Dränering
2012 - Nytt tak
2013 - Stambyte och nya badrum i alla lägenheter
2015 - Nya fönster samt fasadrenovering
2016 - Regnskydd till entréerna, syrenhäck planteras och en källarlägenhet för uthyrning färdigställs. Husgrunden målas och det läggs ny stensättning utanför huset.
2017 - Säkerhetsdörrar installeras och trapphuset totalrenoveras. Trädgården rustas upp och trädäck och spaljé byggs. Trädgårdsgruppen planterar flera växtsorter och en loungegrupp köps in.
2019 - En bergvärmepump installeras, fasaden byttes och målades och en ny torktumlare sattes in i tvättstugan.
2020 - Källarfönster byts och en ny spaljé samt staket byggs.

Parkering: Det finns gratisparkering i området.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning