Såld

Stilren etagelägenhet i Kålltorps villakvarter

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lagmansgatan 19

3:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 627 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 92 kvm
Adress:
Lagmansgatan 19,
416 53 Göteborg

Beskrivning

Varmt välkomna till omtyckta Lagmansgatan i Kålltorps villakvarter! Här erbjuds en välplanerad trea i etage som totalrenoverades 2009/2010. På nedre plan möts man av en hall med bra förvaringsmöjligheter, rymligt kök i björk som rymmer hela familjen, ljust vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsdel samt ett helkaklat badrum med tidlösa färgval. Ta trappan upp till vindsplan som utgörs av ett charmigt allrum med öppen social yta och utgång till balkongen, ett rymligt sovrum med gott om förvaring samt lägenhetens andra badrum som även det har tidlösa färgval och kombinerad tvätt/torkmaskin. En bostad att trivas i!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Ett stenkast bort finner ni även kaféet Oizo där helgfrukosten kan intas. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Etagelägenhetens 92 kvm är disponerade enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för avhängning samt bra förvaringsmöjligheter. Härifrån finns även trappan som leder upp till vindsplan.

Välplanerat kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Köket har köksinredning i björk som kombineras med svart bänkyta i stenlaminat och stänkskydd i vit mosaik. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsung, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Invid fönstret ryms en matplats för fyra till sex personer. Grå klinkerlaminat och vita väggar.

Ljust vardagsrum med ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Här kan man inreda med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Ekparkett och vita väggar.

Renoverat badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar som har ett fondparti av mosaik i duschhörnan. Inredningen består av wc, kommod med skålformat handfat samt duschhörna med raka vikdörrar i klarglas.

VINDSPLAN

Det första man möts av på vindsplan är ett mysigt allrum med snedtak och utgång till lägenhetens balkong som har fin utsikt över omgivningarna. Här kan man inreda med soffa och övrigt möblemang. Ekparkett och vita väggar.

Rymligt sovrum med snedtak och takfönster. Här kan man inreda med dubbelsäng och övrigt möblemang. Goda förvaringsmöjligheter döljer sig bakom skjutdörrar i spegelglas. Trälaminat och ljusa tapetserade väggar.

Badrummet på vindsplan är även det renoverat med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med ett fondparti av mosaik i duschhörnan. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikdörrar i klarglas samt en tvättmaskin som underlättar i vardagen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 627 kr/mån. I avgiften ingår vatten, värme och kabel-TV (grundutbud) via Comhem.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 12,61%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3.

Våningsplan: Våningsplan 2+3 av 3 (etagelägenhet).

Storlek: 3 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 92 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 118 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-05-28.

Information Förening

Förening: Brf Lagmansgården.
I föreningen finns 12 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Lagmansgården registrerades 2003. Fastigheten bebyggdes 1937 och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet är 690 kvadratmeter, varav 663 kvadratmeter utgör lägenhetsyta och 27 kvadratmeter utgör lokalyta. Föreningen upplåter 12 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Diplomator AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Avgiftshöjning om 1% år 2021 och 2022 är beslutat.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkrningar.

Kommande/gjorda renoveringar: Planerade renoveringar och arbeten:
Tätning av tak vid takkupa, byte av armaturer i källare samt utvändigt på fasad samt målning av staket mot gatusidor.
Utförda renoveringar och arbeten
2019 Renovering av samtliga trapphus, Sensorstyrd belysning i trapphus (uppgång 15B och 19), Byte till kodlås
2018 Sensorstyrd belysning i trapphus (uppgång 15A)
2017 Utförd och godkänd OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
2016 Fasadrenovering, fönsterbyten och målning av grunden på gatusidorna
2014 Fasadrenovering och fönsterbyten på gårdssidan och gavlar
2010 Markarbeten, innergård
2007 Reparation av porttelefoner, Byte av låskolvar
2006 Nya utelampor till fasaden
2006-2009 Nya yt- och tätskikt i badrum
1999-2000 Fasadmålning
1984 El- och rörstambyte.

Parkering: Föreningen förfogar ej över några parkeringsplatser. Det finns en p-plats avsedd för på- och avstigning (ej för uthyrning). Det finns fri parkering i området.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem.

Gårdsplats: Gemensam uteplats med grill finns att tillgå alla medlemmar i föreningen.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Vindsplan
Vindsplan