Snart till salu

Högt belägen etta med balkong i väst

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sergelsgatan 4B

1:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
2 616 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1943
Adress:
Sergelsgatan 4B,
416 57 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

På Sergelsgatan, i hjärtat av Lunden, kan ni njuta av lugnet och samtidigt ha närheten till stadens puls. Högt upp i huset finner ni denna välplanerade etta med generös takhöjd och rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Sobra och enhetliga ytskikt såsom brädgolv och ljusa väggar är genomgående i bostaden och lämnar en neutral bas att inreda efter.Nyrenoverat kök med plats för matbord och fyra stolar. Allrummet är lätt att inreda och ger plats för såväl enkel- som dubbelsäng. Rummet är generöst utformat med härligt ljusinsläpp samt utgång till bostadens balkong i bästa västerläge! Det helkaklade badrummet renoverades i samband med stambytet 2005.

Brf Sybågen i Lunden är en bra förening som verkligen tar hand om sina fastigheter. Stora renoveringar såsom stambyte, tak, fasad och fönster har utförts de senaste åren. För mer information, besök föreningens hemsida: www.brfsybagen.se.

I närområdet finns det stora grönområden och en mysig park samt bad såsom Härlanda Tjärn och Delsjön. Danska vägen, vilken erbjuder ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, når du genom en kort promenad. Goda kommunikationer finns i området och centrala stan ligger endast tio minuter bort med buss 60 som går precis utanför.

Rumsbeskrivning: Bostadens 37 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och härlig hall med god överblick över bostaden. Golvet är belagt med ett vackert brädgolv och vitmålade väggar. Plats för fri avhängning finns samt plats för större garderob som erbjuder goda förvaringsmöjligheter för både kläder och jackor.

Nyrenoverat kök under 2019/2020 Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn samt kyl/frys.
Härifrån når ni även utgången till bostadens balkong i väst med sol från morgon till kväll. Balkongen ger plats för litet cafémöblemang.

Trivsamt allrum med gott om plats för avslappnade kvällar i tv-soffan som arbete vid en kontorsdel om så önskas. I allrummet får även en dubbelsäng enkelt plats utan att ta för mycket anspråk av ytan. Vardagsrumsgolvet är belagt med det vackra brädgolvet och väggarna är målade i mjuk grå ton.

Helkaklat badrum med beige klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, vitt handfat med ovansittande spegel, inkaklat badkar och behaglig golvvärme.

Information Ekonomi

Avgift: 2 616 kr/mån. Till avgiften tillkommer obligatoriska tillägg om 149kr/mån för bredband samt 50kr/mån för balkongtillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,44%. Andel av årsavgift är 0,47%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 174.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss. Våningsplan 3 av 4.

Byggår: 1943.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 37 m².

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via Comhem och digital-TV kan även fås via Canal Digital via föreningens fiberlan. Internet: Bredband via Comhem eller via föreningens fiberlan 200/200.

Uteplats: Balkong, läge väster.

Bilplats: Föreningen förfogar över 48 p-platser samt 4 mc-platser. Föreningens p-platser kostar 350kr/mån och mc-platserna kostar 250kr/mån. Till dessa är det ca 1 års kö.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Information Förening

Förening: Brf Sybågen i Lunden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 211 st lägenheter varav 19 st hyresrätter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Sybågen bildades 2003 och består av fyra flerbostadshus i 4 våningar med totalt 192 lägenheter med bostadsrätt och 19 lägenheter samt 4 lokaler med hyresrätt. Sedan ombildningen har föreningen genomfört omfattande renoveringsarbeten och står nu väl rustade för lång tid framöver. Styrelsen jobbar för att föreningen skall bli en av de mest välskötta i Lunden och Göteborg. Byggnadens totala yta är enligt taxeringsbeskedet 8 732 kvm, varav 8 677kvm utgör lägenhetsyta och 55 kvm utgör lokalyta.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har under 2011 byggt nya tvättstugor så att det finns en i varje hus. Tvättstugan är försedd med ett elektroniskt bokninssystem och tvättider bokas antingen vid en bokningsstation i tvättstugan, via föreningens hemsida eller via smartphone (Iphone eller Android). I varje tvättstuga finns 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare. Det finns även 2 separata torkrum i varje tvättstuga. Varje tvättstuga har även en grovtvättmaskin som fungerar som drop-in och en mangel. 9:an huset har 3 tvättbås eftersom det är fler lägenheter i huset.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A finns ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid vårt nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administeras av Din Brf Ekonomi. Föreningen arbetar med långtidsprognos och ser i dagsläget ingen avgiftshöjning de närmaste åren, kontrollerat med föreningen 20200310. Föreningens ekonomi är stabil och långsiktigt inriktad för att gynna föreningens medlemmar.

Kommande/gjorda renoveringar: De senaste åren har en genomgripande totalrenovering och uppfräschning gjorts av fastigheterna samt området:
2005 utfördes ett stambyte och samtliga badrum renoverades i samband med detta.
2006-2008 Fasaderna tilläggsisolerades och putsades, fönstren byttes ut mot tvåglasisolerande inåtgående fönster, taken lades om och renoverades, hussockeln målades om, ommålning av trappuppgångar samt ny armatur och postboxar monterades på entréplan. Säkerhetsdörrar till lägenheterna samt nya entrédörrar sattes in och porttelefonanläggning installerades. Dessutom utfördes elstambyte samt tilläggsisolering av vinden.
2007-2010 byte av dagvattenledningar.
2009-2011 omläggning av spillvattenledningar, byggnation av tre nya lägenheter, färdigställande av fyra nya tvättstugor, översyn av värmesystemet och installation av ny cirkulationspump, OVK-besiktning av ventilationen, installation av fibernät för bredband, dräneringsarbeten runt fastigheten och byte av värmekulvert samt upprustning av gården med belysning, uteplatser och nya planteringar.
2012-2014 utfördes ombyggnation av gammalt styrelserum till uthyrningsbar lokal, ombyggnation av gammal tvättstuga till tre övernattningsrum, färdigställande av den sista gamla tvättstugan till hyreslokal med övernattningsmöjligheter, slutförning av bygget av föreningens miljöhus - inkluderandes ett cykelrum och en uteplats, upprustning av gården, målningsarbeten i källaren, byggnation av nya källarförråd samt spolning av kökstammar och byte av rörböjar i källarplan.
2015 har föreningen byggt balkonger för de som önskar (självkostnad för de som valt)
2016 Gjordes en genomgång av ventilationssystem
2017 Andra etapp av balkongbygge (till självkostnad för de som valt)
2018 Obligatorisk ventilationskontroll
I dagsläget har föreningen inga stora underhåll inplanerat.

Parkering: Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser som kostar cirka 440 kronor i månaden. Kösystem tillämpas och platserna har 1 månads uppsägningstid. I dagsläget är det fullt, men ingen kö till föreningens parkeringsplatser (2020-06-26). Föreningen har också utrymme för 4 stycken parkeringsrum för MC på Sergelsgatan. Kölista tillämpas och en plats i MC-rummet kostar cirka 250 kronor i månaden.

TV och bredband: Kabel-TV levereras genom ComHem och digital-TV kan även fås via Canal Digital via föreningens fiberlan. Samtliga lägenheter kan ansluta sig till internet via ComHem eller via föreningens fiberlan. Bredband via föreningens fiberlan kostar 149kr/mån. Ett ingått avtal har 3 månaders uppsägningstid, som räknas från det 1:a i månaden efter det att uppsägningen har kommit in. Såväl nyteckning av föreningens fiberlan som uppsägning sker till styrelsen.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning