Snart till salu

Funkischarm på mycket populär adress med balkong i söder

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Viktor Rydbergsgatan 46

3:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
3 775 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Viktor Rydbergsgatan 46,
412 57 Göteborg
Vy från lägenheten!
Vy från lägenheten!
Trappa sylvestergatan
Trappa sylvestergatan
Park Johanneberg
Park Johanneberg
johanneberg
johanneberg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Välkomna till Viktor Rydbergsgatan 46 - en riktig paradgata i Nedre Johanneberg som kännetecknas av sina sobra fastigheter. Här kombineras 1920-talets klassicism och 1930-talets funktionalism med unika hus för sin tid och gatan är en stolthet i Göteborg. Härlig lägenhet med bevarade tidstypiska detaljer så som fiskbensparkett, höga listverk, takrosetter och djupa fönsternischer. Denna charm kombineras med renoverat kök och badrum, grönskande utsikt samt balkong i söderläge! Välskött förening med fastighet i gott skick, bra ekonomi, god gemenskap och gästlägenhet.

Läget är mycket attraktivt och passar den som uppskattar lugnet där hemma men som ändå vill nå stadskärnan och dess fördelar på ett par minuter. I närområdet finns allt man kan önska i form av affärer, bussar, restauranger och trevliga promenadstråk. Direkt närhet till både Handelshögskolan och Chalmers. Avenyn, vackra Näckrosdammen och Johannebergsparken ligger endast ett stenkast från lägenheten.

Lägenhetens 66 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en ljus och öppen hall med vacker fiskbensparkett i original och vita väggar. Gott om förvaringsmöjligheter i form av tre inbyggda garderober.

Stilrent renoverat kök från 2017 i ljusa sobra färger och exklusiva val. Bänkskiva i antracitsten. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys.

Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Här ansluter även lägenhetens matsal med plats för ca 8-12 personer. Matsalen kan enkelt göras om till ett tredje rum, exempelvis ytterligare ett sovrum eller kontor alternativt kan man ta ner väggen mot köket för att skapa en öppen planlösning. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Stort härligt fönsterparti som bidrar med generöst ljusinsläpp.

I fil med vardagsrummet ligger ett väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng, förvaring och övrig möblering. I sovrummet återfinns den vackra fiskbensparketten och även här är väggarna vita. Härifrån nås lägenhetens härliga balkong i söderläge.

Tidlöst badrum med ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat samt duschhörna med vikdörrar i glas. I taket sitter infällda spotlights.

Till lägenheten hör två vindsförråd.

Information Ekonomi

Avgift: 3 775 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för tv, bredband och telefoni tillkommer om 260 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,81%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 709 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, hushållsel 304 kr/mån, och övrigt 260 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15/1304.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 1936.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 167 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-11-19.

Information Förening

Förening: Brf Viktor Rydbergsgatan 46. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 21 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Viktor Rydbergsgatan 46 bildades 2006-2007 och innehar 21 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen i huset är: 5 lgh med 1 rok,1 lgh med 2 rok, 15 lgh med 3 rok. Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, källarförråd, vindsförråd, tvättstuga, gästlägenhet och soprum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Nordic Life. Avgifterna har varit oförändrade sedan föreningen bildades 2007 och bedöms vara oförändrade i ca tre år framöver (2020-07-24). Föreningen har en bra ekonomi med god likviditet där man regelbundet gör avsättningar till underhållsfond och amorterar på sina lån samt går ca 100 000 kr plus varje år.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringar inplanerade den närmsta tiden men inom 8 år planerar man att renovera de två återstående fasaderna (söder & väster) och i samband med detta även eventuellt byta taket. Kostnaden beräknas till ca 3-4 miljoner och då föreningen har bra koll på sin ekonomi kommer inga oväntade avgiftshöjningar att göras tack vare att man har en bra likviditet och regelbundet amorterar av på lånen så kommer det finnas utrymme att bekosta detta.
Genomförda renoveringar:
1977-1978 El- och rörstambyte
2008 Hydrfobering av fasad, samtliga badrum renoverades, byte utrustning tvättstuga samt porttelefon
2009 Fukt i väggarna åtgärdat, samtliga lås har bytts
2010 Renovering av yttertak, hydrfobering av fasad, ytterligare åtgärder fukt, ny belysning på vind samt målning av trapphus
2011 Byte av vattentätare, 6 ytterligare vindsförråd
2012 Relining av avloppsrör
2013 Fast bredband installerades och relining av avloppsrör
2014 Mindre reperation yttertak, byte av cirkulationspump för värmesystem, förbättrat ventilationssystem efter OVK, sopnedkast stängdes och bod för avfall på gården byggdes upp
2016 Förbättrat styrsystem av hissen
2017 Fasadrenovering.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia gällande tv, bredband och telefoni. Tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till avgiften om ca 260kr/mån. Fiberhastighet.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning