Snart till salu

Ljus gavellägenhet med dubbla balkonger och garage

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lilla Kärralundsgatan 15A

4,5:a Örgryte

Kortfakta

Avgift:
4 575 kr/mån
Rum:
4,5 rum
Boarea:
ca 81 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
2010
Adress:
Lilla Kärralundsgatan 15A,
416 56 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.johansson@lundin.se.

Längst in på lugna Lilla Kärralundsgatan bor ni i ett nyproducerat hus som färdigställdes 2010. Fantastisk lägenhet med ljus och öppen planlösning som ger härliga sällskapsytor, generösa fönsterpartier och två balkonger i öst och väst. Här bor man insynsskyddat med fin utsikt över grönområde i väster och vidsträckt utsikt över Kålltorp i öster. Modernt kök från Ballingslöv med gott om förvaring, bra arbetsytor och genomtänkta vitvaror. Tre sovrum i rofyllt läge och goda förvaringsmöjligheter. Snyggt badrum och praktisk tvättavdelning. Lägenheten ligger på våning två med hiss och garage i huset. Bra och stabil bostadsrättsförening.

Välkomna!

Information Ekonomi

Avgift: 4 575 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,93%. Andel av årsavgift är 2,93%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A1102/1001.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns. Stor hiss som går ner till garageplan.

Byggår: 2010.

Storlek: 4,5 rum och kök. Boarea ca 81 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Värmepump(Bergvärme).

Bilplats: Föreningen har 24 st garageplatser som kostar 850kr/månad. Separat kö. Det finns även 3 st vanliga p-platser utomhus som kostar 225kr/månad. I övrigt är det fri parkering längs gatorna i området.

Energideklaration: Energiklass B, energiprestanda primärenergital 52 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2014-10-06.

Information Förening

Förening: Brf Lilla Kärralundsgatan 15-17. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lilla Kärralundsgatan 15-17 registrerades 2008 och fastigheten Kålltorp 70:3 förvärvades år 2010. Fastigheten består av ett flerbostadshus i fem våningar och inrymmer 38 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet med hyresrätt som byggdes 2009-2010. Byggnadens totalyta är 3 506 kvadratmeter, varav cirka 2 805 kvadratmeter utgör lägenhetsyta. Föreningen har dessutom en gästlägenhet, källarförråd och ett gemensamt garage. Lägenheterna är fördelade enligt förljande: 1 Rok: 4 st, 2 Rok: 6 st, 3 Rok: 17 st, 4 Rok: 10 st, 5 Rok: 1 st.

Gemensamma utrymmen: Föreningens enda hyresrätt nyttjas idag som gästlägenhet till föreningens medlemmar och går att boka till en kostnad av 350kr/natt. Bokning sker genom föreningens hemsida. Cykelställ monterades på väggarna i garaget.

Föreningens ekonomi: Föreningen följer den ekonomiska planen och styrelsen tar varje år ställning till den årliga avgiftshöjningens storlek. Styrelsen jobbar kontinuerligt för att ekonomin ska vara god och välbalanserad. För mer information se årsredovisningen. För styrelsens arbete finns en ansvarsförsäkring tecknad hos försäkringsbolaget IF. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ekonomisk förvaltning sköts av Husjuristerna.

Kommande/gjorda renoveringar: En tvåårsbesiktning genomfördes 2012 och under 2013 arbetade styrelsen med uppföljning av åtgärder, exempelvis felmonterade stuprör.

Utfört underhåll:

2012: Yttre grönytor färdigställdes ink. sandlåda och lekstuga.
2014: OVK genomfördes, nya stadgar röstades igenom.
2015: Brandsyn av fastigheten genomfördes. En p-plats i garaget gjordes till cykelparkering.
2016: Ny elbelysning på baksidan av huset. Ommålning av trapphusen i de nedersta våningarna.

Kommande underhåll:
Det finns inga stora renoveringar planerade i dagsläget.

Parkering: Föreningen har 24 st garageplatser som kostar 875kr/månad. Separat kö. Det finns även 3 st vanliga p-platser utomhus som kostar 225kr/månad. I övrigt är det fri parkering längs gatorna i området.

TV och bredband: Ownit Broadband AB, se ownit.se. Ownit är ett fristående bolag men ägs sedan ett par år tillbaka av Telenor.

Örgryte Kärralund

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning