Snart till salu

Charmig vindsvåning med fönster i två väderstreck

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kapellgatan 14

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 180 000 kr
Avgift:
2 157 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 44 kvm
Våning:
5/5, ej hiss
Byggår:
1898
Adress:
Kapellgatan 14,
411 33 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Högst upp i huset, med insynsskyddat läge, finner ni denna mysiga vindsvåning som präglas av synliga takbjälkar, charmiga vinklar, snedtak och takkupsfönster i två väderstreck. Trivsamma sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Välplanerat kök som erbjuder såväl bra förvaring som generösa arbetsytor, diskmaskin och tvättmaskin. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och grönskande utsikt samt helkaklat badrum.

Huset är en gedigen stenfastighet anno 1898 och ligger i en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Här bor ni i Vasastadens övre del med endast ett par minuters promenad till såväl Götaplatsen och Vasaplatsen samt Kapellplatsen runt hörnet. Närhet till det mesta så som skolor, kommunikationer, innerstadens utbud med butiker och restauranger samt naturområden.

Lägenhetens ca 44 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda avhängningsmöjligheter. Lägenheten har genomgående klassisk ekparkett och vitmålade väggar.

Trivsamma sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Lägenheten präglas av synliga takbjälkar och charmigt snedtak samtidigt som ljuset sprids in via två takkupsfönster.

Välplanerat kök med tidlösa materialval som erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Köksinredning i vitt med handtagslösa luckor kombineras med bänkytor i grå trälaminat och grått kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläktkåpa, diskmaskin, tvättmaskin samt kyl och frys.

Lägenhetens sovrum har en rogivande utsikt mot grönska. Här kan man inreda med såväl dubbelsäng som tillhörande sängbord. I anslutning till sovrummet finns förvaringsmöjligheter i en klädkammare.

Badrummet har sandfärgat klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en smal mörkgrön bård. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med både taksil och handdusch. Golvvärme för extra komfort.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 180 000 kr

Avgift: 2 157 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 6,137%. Andel av årsavgift är 6,13636%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, ej hiss.

Byggår: 1898.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 44 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 95 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-05-13.

Information Förening

Förening: Brf Vasastaden 27:11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 11 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Vasastaden 27:11 äger fastigheten med samma namn som förvärvades 2007. Fastigheten byggdes 1898 och består av ett flerbostadshus med en uppgång i fyra plan samt källare och inredd vind. Föreningen består av 11 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningens adress är Kapellgatan 14.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-07-27).
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Kommande/gjorda renoveringar: Inom ca 1-2 år planeras målning av tak.
Urval av utförda renoveringar:
1975 utfördes rörstambyte.
1998 utfördes omläggning av tak.
2003-2004 putsades fasaden om. Föreningen har även bytt ut samtliga dörrar till säkerhetsdörrar och i samband med detta renoverades trapphusen.
2008 omputsning av gårdsfasad samt renovering av balkonger.
2009 renoverades trapphusdörr, portar, portgång och innergården.
2011 renovering av 11 kakelugnar samt installation av luftavfuktarsystem i källaren.
2012 målning av träpanelen i portgången samt åtgärder av fuktproblem i portgång och trappnedgången.
2013 renovering av portgången, trapphusen och gården.
ca 2019 utfördes relining.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Övrigt: Delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90 godkänns av föreningen.
Liten föreningen där man gärna ser att medlemmarna är engagerade i styrelsearbetet.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning