Snart till salu

Totalrenoverad trerummare med balkong i västerläge

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ponnygatan 6B

3:a Åby

Kortfakta

Avgift:
4 829 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1966
Adress:
Ponnygatan 6B,
431 32 Mölndal
Lundin
Lundin
Intresserad av denna bostad - Philip

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på philip.salomonsson@lundin.se.

Välkomna högst upp i huset till denna totalrenoverade lägenhet om 78 kvadratmeter i populära Åby! Lägenheten erbjuder genomgående ljusa ytskikt och stilrena materialval. Här har vi ett totalrenoverat kök, stort vardagsrum, balkong i härligt läge och helkaklat och modernt badrum. Välkomna till ett mycket fräscht boende!

I Åby bor du med ett bra läge till Mölndals centrum och galleria, där ett brett utbud av affärer, restauranger och caféer finns att tillgå. I centrum finns också goda kommunikationer i form av spårvagn, buss och pendeltåg. Busshållplatsen finns bara några få minuter ifrån fastigheten och tar en med enkelhet vidare in till Göteborgs innerstad och Mölndals Centrum. I området finns också trevliga promenadstråk, lekplatser, badhus, gym, tennishall samt matbutiker och vårdcentral.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 78 kvm disponeras enligt följande:

Fint planerad hall där ljuset strömmar igenom från köket till höger och det ena av de två sovrummen till vänster. Rakt fram öppnar sig vardagsrummet. Ytterkläderna får gott om utrymme i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

I anslutning till hallen ligger wc. Vita kaklade väggar och grått klinkergolv. Förvaring finns i handfatets vita kommod samt i väggskåp med spegelluckor och belysning.

Det rymliga vardagsrummet inbjuder till flera möbleringsalternativ med plats för soffgrupp och matsalsbord. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett. Balkongen nås lätt via ett par steg genom köket.

Köket är ett klassiskt välplanerat parallellkök som renoverats med vita släta luckor och diskreta handtag. Den grå bänkskivan och väggens vita kakel gör rummet ljust och trivsamt. Vitvarorna består av rostfria kyl och frys, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin, ugn, häll och en stilren vertikalfläkt med svart glas. Intill fönstret finns plats för ett matbord för fyra. Här öppnas även dörren ut mot den härliga västerbalkongen, belägen mot eftermiddagssolen och föreningens lummiga grönytor. På balkonggolvet ligger trätrall och mot väggen inbjuder en spaljé till klättrande planteringar. Här finns plats för möbler och vänner.

Innanför köket ligger badrummet. Kakel och klinker är enhetligt betonggrå som blir en snygg bas mot vitt porslin och kommod. Pelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork. Ett fönster släpper in dagsljus.

De båda sovrummen är belägna mot öster och föreningens lugna bilfria gård. Det största av rummen rymmer med enkelhet en dubbelsäng med sängbord. Parkettgolv och vita väggar, kompletterar med en målad fondvägg i en matt naturnära ton som ger lugn till rummet. Plats för kläder finns i tre vita garderober.

Även det något mindre av de två sovrummen är väl tilltaget och passar utmärkt för minstingen eller tonåringen med plats för större säng och skrivbord. Kläderna ryms i tre vita garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt med en fint avstickande vägg målad i djup grå.

Information Ekonomi

Avgift: 4 829 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Bredband och fast avgift för el debiteras som en separat avgift om 162 kr i månaden för 1 Gbit/s.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,6323%. Andel av årsavgift är 0,6323%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 00156/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1966.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 104 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-05-02.

Information Förening

Förening: Brf Skomakargården i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 174 st lägenheter varav 38 st hyresrätter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf skomakargården är belägen i Mölndal och bildades 2007. Föreningen äger fastigheten med adresserna Ponnygatan 2-8 samt Fullblodsgatan 1-7. I föreningen finns 174 lägenheter, varav 38 upplåts med hyresrätt. Det finns även sex lokaler med hyresrätt, varav två för kommersiellt bruk. Föreningen har en ny tvättstuga på gården (november 2017) med fyra stationer som är öppen dygnet runt. Föreningen innehar även flertal cykelrum, förråd, samt en lokal som används för styrelsemöten, Öppet Hus och andra möten som inte kräver tillgång till stor lokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring, kontrollerat med styrelsen 2019-01-10. En positiv aspekt i föreningens ekonomi är att det fortfarande finns "gömt kapital" i form av ca 30 hyresrätter som kontinuerligt görs om och säljs som bostadsrätter. På detta sätt får föreningen extra tillskott till föreningens ekonomi.

Kommande/gjorda renoveringar: Installation av nytt portsystem kring gården 2019
Fasadrenovering inklusive ny fasad, fönster och balkongdörrar 2019
Relining av avloppsstammar 2019
Renovering av expedition 2018
Byggnation av grushus 2018
Byggnation av nya parkeringsplatser 2018
Stambyte färskvatten 2018
Renovering av trapphus 2018
Upprustning av innegård 2018
Renovering av entrédörrar 2017
Renovering av lekplats 2017
Renovering av miljöhus 2017
Montering av radonsugar 2017
Byggnation av ny tvättstuga 2017

De underhållsåtgärder som är planerade framöver är att ta ner alla träd vars rötter hotar att skada husens grund samt asfaltering av Fullblodsgatan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-10-03).

Parkering: Föreningen förfogar över 186 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar ca 215 kr/mån utan el och ca 290 kr/mån med el. Separat kösystem. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

TV och bredband: Föreningen har via Bahnhof avtal för kabel-TV där grundutbudet ingår i månadsavgiften samt bredband 1000/100 som kostar 99 kr för de boende.

Gårdsplats: Lummig innergård med fina blomsterplanteringar, många träd samt vindskyddande häckar. Lekplatser med fina lekredskap som gungställningar, rutschbana och sandlåda. Flera fina uteplatser samt rosenpergola. Fina sittbänkar samt utemöbler på flera ställen. Stort fint gemensamt trädäck där man kan grilla med egen grill.

Övrigt: Se gärna föreningens hemsida www.skomakargarden.com.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning