Såld

Vindslägenhet i populära Johanneberg

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Utlandagatan 16

1,5:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 746 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 29 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Utlandagatan 16,
412 61 GÖTEBORG

Beskrivning

Högst upp i huset med tyst och lugnt läge ligger denna ljusa och välplanerade vindslägenhet om 29 kvadratmeter. Lägenheten har karaktäristiska vindsattribut som tak öppet ända upp till nock och synliga takbjälkar. En social och öppen planlösning som ger trevliga sällskapsytor samt en avskild yta med plats för säng och sängbord. Badrummet är helkaklat med separat duschrum. Bostaden är utrustad med tvättmaskin vilket underlättar vardagssysslorna. En underbar lägenhet mitt i idylliska Johannebergs villakvarter, men bara några minuter från Chalmers och stadens restaurangutbud, evenemang och rekreation.

Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker och vårdcentral. Härifrån nås också Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg. I den låga avgiften ingår även parkeringsplats.

Möjlighet finns för snabbt tillträde.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem!

Bostadens 29 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkommen att ta trapporna upp till våning tre för att kliva in i hallen som ger plats för avhängning. Här är väggarna klädda i ljusmålat trä och på golvet ligger ljust trälaminat som är genomgående i hela bostaden.
Till höger om hallen finns en rymlig garderob för förvaringen.

Bostadens kök är öppet och lägenhetens två takfönster bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Köket renoverades 2020 och är inrett med vita luckor som spelar fint med den ljusa laminatskivan på köksbänken. Köksutrustningen består av spishäll, diskmaskin, mikrovågsugn, ugn, fläkt, kyl och frys.

Lägenhetens allrum är luftigt och ljust med fönster i tre väderstreck där väggarna samt taket är målat i vitt. Här finns plats för soffmöblemang, arbetshörna, matplats samt att det finns ett avskilt utrymme för säng och sängbord.

Badrummet är helkaklat och utrustningen består av wc, tvättställ, spegelskåp och handdukstork.
Duschhörnan är separat, här finns även tvättmaskin för att att underlätta vardagsbestyren.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 746 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och parkeringsplats.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 000 kr som betalas av köparen. Andel i föreningen är 11,15%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 190 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 90 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 1,5 rum. Boarea ca 29 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Bilplats: I föreningen finns en parkeringsplats reserverad för varje lägenhet.

Information Förening

Förening: Brf Utlandagatan 16. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 6 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Utlandagatan 16 - 769610-8708 - bildades 2004 och finns på Utlandagatan 16 i Göteborg. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Krokslätt 90:31, vilken innefattar sex lägenheter med en total boyta på 260 kvadrat och två hyreslokaler med en totalyta på 71 kvadrat. Alla lägenheter är bostadsrätter.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns relaxavdelning med bubbelpool och bastu. Föreningen har ingen tvättstuga då alla lägenheter har sin egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Inga avgiftsförändringar finns planerade i dagsläget (2020-07-14).

Kommande/gjorda renoveringar: 2014-2017 utfördes löpande underhåll och förbättringar på byggnaden.
2018 utfördes mindre upprustning av ventilationssystemet.
2019 utfördes balkongrenovering och målning av ytterdörrar samt bostadsanpassning av en av lägenheterna som innefattade montering av plattformshiss på utsidan av huset.
2020 utfördes grusning och asfaltering av parkeringsplatser.
I dagsläget planerar föreningen ommålning av trapphuset. Inga andra beslut tagna.

Parkering: I föreningen finns en parkeringsplats reserverad för varje lägenhet, detta ingår i månadsavgiften till föreningen.

Gårdsplats: Gemensam trädgård med fruktträd, bärbuskar, utemöbler och grillmöjligheter.

Övrigt: Lägenhetsinnehavaren ska vara delaktig i snöskottning, trappstädning, trädgårdsröj och liknande gemensamma intressen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning